Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@palosek takže vlastně - EKOKRAŤASY 😀 😀 😀
@kuna SOUHLAS - s tím, v žádném věku. Až v tom jednou přijde, urazíme jí hlavu 😀
Ta sukně mi přijde jak "nevybalená", furt jsem na tu čuměla, že na tom zůstal přilepený takový ten jemný balící papír a nebo ještě horší papír... 😠
A já mám výčitky, že má mína na zimu černou bundu s kožíškem a černé vysoké kozačky 😀
právě jsem se pokusila opajcovat toto tričko, ale jak je to řasení rukávů nahoře a ty dvě vrstvy k tomu, tak to mám hrozně tuhé a trčavé...navíc mám pocit, že jsem ho ušila malé, uvidím zítra 😒 Nemáte někdo na tyto rukávy fígl? A omlouvám se za kvalitu.
http://babyzillasews.blogspot.cz/2012_07_01_arc...
Holky, netušíte některá, jak se dělá na tričku nebo šatech tunýlek na boku, aby do něj šla dát stuha na stažení? Chci šít šatičky pro panenku s takovouhle frajeřinkou, ale vlastně vůbec netuším, jak na to.. 😀
@stassy Jestli myslíš, takový ten podélný, na shrnutí...tak jsem koukala, že ustřihnou uzký proužek látky (cca 2cm, z obou stan se obšije (cikcak, OL) proti párání (co se nepárá, asi nemusíš) a z rubu se to přišije na to triko (třeba) a tu šňurku, kterou to chceš shrnovat, si tam taky zároveň přišiješ, do toho uzkého horního švu.... 😅 😅 Jestli je to teda srozumitelné 😀 😀 Když je to rovně, tak to z líce vůbec nevadí...nebo se tam pak z líce můžou našít ozdůbky (stužky, knoflíčky, hadovky apod) 😅 Jestli jsem teda správně pochopila dotaz 😀 😀
Myslím to, jak má @caramilla na kojících tričkách, zřasení na boku s mašličkou. 🙂
@sinala, @palosek Díky, tak nějak jsem si to myslela a neboj, srozumitelné to je. Kupodivu i pro mě. 😀
@animal Tak tady na mě pomalu.. 😀 Jako že švový přídavek přehnu ke straně a tam přišiju? To ale pak nebude uprostřed, nýbrž lehce šejdrem.. 😀
@kuna tričko vypadá pěkně 😉 mi se zdá že máš to křidýlko výc nařasené ale jinak dobré.
@macin73 malá nádherná
@lillyzelvicka děkuju, taky mě to s tím řasením napadlo, možná příští zkusím řasit míň
@macin73 krásná holčička! 🙂
@caramilla jj jenže manžel je úchyl na next a tak musím pomalu.A navíc všichni v mém okolí to nějak nedávají že šiju,chci se naučit pěkně polést a háčkovat a ještě nevím zda by se mi to lenasss vešlo okolo čepky je fakt malá 😀 😀 😀 😀 a taky se přiznám že to lenasss by mě nenapadlo to bude příště 😀 😀 😀 😀
my sme mali v sobotu krstiny, kedze sa niesli v ludovom duchu (krsna bola v kroji) tak som musela spichnut nieco ludove 🙂 samozrejme na poslednu chvilu v piatok vecer :D je to lanovo-bavlnena plachta rok vyroby 1973, dala mi suseda este z vybavy jej starych rodicov :D vytiahla som ju z igelitu s cenovkou aj rokom vyroby :D

tak jsem dnes uháčkovala svou prvotinu trošku pajc .Doufám že malýmu bude