icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

wewe22
28. aug 2012

vsetkym novopecenym maminkam blahozelam a prajem vela stasticka a zdravicka

animal
28. aug 2012

@zojec jednoduché, elegantní, krásné 😉

petkasv
28. aug 2012

@kuna to jsou krásná trička, hezká inspirace, jediný co mě napadlo na tu trčavost 🙂 je, že bych je jakoby zůžila, víc je na té spodní straně asi přišila, nevím

petkasv
28. aug 2012

@zojec krásné 🙂

lenasss
28. aug 2012

tak ještě fotka na modelovi no nechce se fotit dělá u toho blbiny 😀 😀

katka82
28. aug 2012

Ahojky
@lenasss tak snad je smůla zažehnána 😉 čapka modelovi moooc sluší 😵
@animal 😀 😀 no já je taky nemusím 😝 ale přání zákazníka je přání zákazníka 😉 😀 😀
@zojec kráásný 😵 hele tyhle starý látky jsou nejlepší 😉
@macin73 nááádherná beruška 😵 😵 😵

lenasss
28. aug 2012

@katka82 no já nevím jsem strašnej smolař nebo ty moje úrazy jsou dané tím že moc spěchám chci mít vše hotové a nejraději hned a tak to potom dopadá 😀 😀 😀

jsem našla vespod skříně odstřižky z MTX co jsem kdysi objednala a už máme tričko a bodyno ještě je teda dodělat až kluci zase usnou.Viděli jste někdo v poslední době v MTX ty odstřižky? nebo to byla minule náhoda?Byli tam vážně kusy látek ještě to nemám ani zpracované 😅

barcav
28. aug 2012

@macin73 malá je krásná 😵

lenasss
28. aug 2012

prosím vás vy tu víte všechno 😀 když mi ta spálenina začala hnisat co s tím?je to veliké 3cm a ta zahnisaná je tak 2cm 😖

katka82
28. aug 2012

@lenasss 😀 😀 to znám taky bych nejraději všechno měla hned a sama 😉 😀 😀

sinala
28. aug 2012

@lenasss já na ně číhám 🙂 a neviděla jsem

lenasss
28. aug 2012

@sinala já taky právě číhám ale asi nás číhá daleko víc 😀 😀 😀 😀 😀 takže šance jsou mizivé 😀 😀 😀 😀 ale to nevadí stejně toho mám tu nespracovaného tuny 😝 😀 😀 😀 😀

eldwen
28. aug 2012

@caramilla no fuj ☹ bleeeee

kuna
28. aug 2012

@lenasss radši bych s tím šla k doktorovi, ať ti předepíše nějakou antibiotickou mast, nebo zásyp. Může se to spravit samo, ale taky z toho můžeš chytnout parádní infekci, nezahrávala bych si.

ucitelka70
28. aug 2012

@petkasv aj môj vnúčik je od 11 bez plienok, ale všade chodievame s nočníkom, teraz cez víkend bol u nás taký pekný program, ako sa žilo dakedy, také tábory, varilo sa, lukostrelba atd.... tak aj na amfiteátri bolo také divadlo, náš malý princ na schodoch zahlásil o-o-o- to znamená na nočník, tak naštastie len cikal, neviem, kde by sme s kakou behali..... ale potom aj tri hodiny vydrží...

ucitelka70
28. aug 2012

@lenasss ináč na popáleniny je najlepšie med, hned ako sa popáliš, natrieš medom, ani pluzgier nevznikne, ale natieraj to poctivo medíkom aj viackrát denne

lenasss
28. aug 2012

@kuna dneska jdem k dětské na preventivku tak se jí zeptám bud mi řekne že je to dobré nebo mě pošle k dr. Se mi nechce u mýho doktorsa sedět je to tam vždycky tak an celé dopoledne 😠

ucitelka70
28. aug 2012

@zojec krása, tvoj Miško je krásny, veľmi pekne si ušila, super

lenasss
28. aug 2012

kolekce "brother and I" právě doděláno

zdeann
28. aug 2012

Tak vám sem konečně taky nějaké fotky vložím, ať vidíte, že skutečně šiju a nemám jenom blbé dotazy a nesyslím z hromadek 😉 šít teda umím rozhodně líp než fotit, tak omluvte kvalitu fotek.
Svrchňáky podle Caramilly, je to Mylly tyrkys, barva zkresluje...

zdeann
28. aug 2012

Polodupačky, můj nejoblíbenější střih, rozhodně netlačí přes bříško 🙂

zdeann
28. aug 2012

Merino triko pro starší dceru 🙂

animal
28. aug 2012

@lenasss zahnisaná, tak bych zatím dala betadine mast a krytí jinak na popáleninu můžeš calcium pantotenicum mast

lenasss
28. aug 2012

@animal díky za info zeptám se doktorky dneska co by na to dala a zítra jdu stejně ještě na kontrolu s těma prstama tak tam se můžu taky zeptat.No jo jsem vemeno 😀 😀 😀 😀
Včera přišel manžel prý jak se pozná zlomený prst a tak jsem jen protočila panenky a začala se smát,protože se už můžeme normálně odtěhovat na chýru 😀 😀 😀 ale nakonec to zlomené nebylo 😀 😀 ale naražený ho má fest 😀 😀 😀 tloukl latě na střechu a skřížilo se mu to a dostal do prstu místo do hřebíku tím nejtěžším kladivem co doma máme 😅

animal
28. aug 2012

@lenasss vy jste rodinka 😀

veronik77
28. aug 2012

tak, tady je má prvotina 😀 nakonec to i vyšlo na hlavu, na kterou to bylo určeno 😵

lenasss
28. aug 2012

@animal 😀 😀 😀 😀 😀 😀

sinala
28. aug 2012

@moncaa tak jsem včera chtěla šít pyžamo pro Adr. a měla jsem 1000y nitě a hrůza, trhaly se, že i manžel si toho všiml, že jenom navlíkám a nešiju. Pak jsem dala velké kony a dobré. Na brothera ty 1000y asi ne... ☹

sinala
28. aug 2012

@veronik77 tak to má být v létě se připravit na zimu 😀 😀 😀 . U šití to nezvládám, v létě jen zavařuju 😀 😀 😀 a když se zima zeptá 😀 , tak zajdu do sklepa a máme co jíst 😀 a oblečení pak musím koupit 🙂

lucijan
28. aug 2012

@sinala mě teďka říkala sousedka, co se jí taky malý hardy cuchaly, že je důležitý, aby se všechny nitě odvíjely stejným směrem, pak že to šije dobře.. Já to ještě nestihla zkusit, ale ty malý se mi taky trhaly, tak doufám, že tohle byl ten problém, mám jich nasyslíno docela dost ze strimy 😒