icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

katkaela
29. aug 2012

@argo1 gratulujééém!🙂

caramilla
29. aug 2012

@animal masakr 😀 😀 😀 😀 😀

hihihi
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

katkaela
29. aug 2012

@animal Tak toto je moj zatial nesplnený sen... už som namotala aj manžela 😀 A mne sa ešte páčia tie velké cestovné skútre typu suzuki burgman 400 a viac. akurát momentálne sa musíme sústrediť na iné ciele, aby sme to mali kde parkovať 🙂

caramilla
29. aug 2012

Jinak hlásím, že Caramillka má se šitím na nějakou dobu útrumeček, čekají mě rehabilitace, mám léky a kurýruju se. Takhle jsem se nenudila celý život 😀
Tak alespoň skupuju MMB, ještě koupím obrovskou skříň Jasmíně na hardy a bude to vše OK 😀
A jestli budu v neschopnosti ještě nějakou dobu, tak asi začnu skupovat motorky nebo co 😀 😀 😀

animal
29. aug 2012

@katkaela mě na skůtru vadí, že nemůžu řadit a že se na tom nedá tolik klopit zatáčky....
mě manžel lanařil ještě do endura, abych s nim jezdila třeba terénem do Bulharska........ jenže abych se to naučila, to bychom museli mít hodně často hlídání, aby se mnou na trénink vyrazil manžel (někdo mě na tom poli musí ze země posbírat) 😀 😀 za barákem máme výborné cvičiště je tam vojenský prostor, kde se dá zakoupit na rok vstup do cvičiště

petkasv
29. aug 2012

@caramilla ty jo, tak to vůbec nezávidim, přeju aby ti rehabilitace a léky pomohly 🙂 hezky se kurýruj a co bude s tou podzimní kolekcí 😝 😝

katkaela
29. aug 2012

@animal to máš pravdu o tých skútroch, aj tie hrbolaté cesty sú celkom hnus aj na tom najvačšom skútri. To je dobré, že zatial len teba lanári manžel. My až sa presťahujeme, budeme mať takmer za domom (no je to cez kopec) motokrosovú dráhu, tak manžel už naplánoval našim deťom (vypadá to, že aj druhé bude holka) motokrosovú karieru 😀

bobet
29. aug 2012

@animal Jééé, to je nádhera 🙂 to je můj nesplněný sen, umím jezdit jenom na velkých skůtrech, na takovou bych se asi bála. A s tím řidičákem, žila jsem nějakou dobu v JV Asii a měla jsem tam Kymco Ri 500, což není zrovna moped a jestli mám řidičák tam nikoho nezajímalo, ani policisty při silniční kontrole. Jednou jsem jim dokonce místo řidíčáku ukázala kartičku pojišťovny a řekli jenom OK a jeďte dál....

petkasv
29. aug 2012

Holky nedělala tu některá z vás návleky na řidítka? Nebo nemáte tip jak na ně? A myslíte, že ta vrchní vrstva by mohla být ze Softu?

palosek
29. aug 2012

@caramilla ...no tě pic 😀 😀 😀 😀 Tož se kurýruj....vím, co to jsou..."zádové problémy"... 😅 😅 😅
@animal ...motorkáři hadr... 😀 ...ty jedeš.... 😉
@veronik77 ...mám bráchu motorkáře...a už měl párkrát štěstí... 😀 ...zato holka, co jela s nima v bandě to odnesla.... při návratu domů v Chorvatsku ☹ ☹ ☹
Blbé je, že když se stane nehoda auto x motorka...každý nadává na motorkáře, že jel rychle...ale statistiky uvádí jiná čísla...
Většinou nehodu zaviní řidič auta... nedají přednost, když mají...pač si asi myslí...co ta motorka 😖 Nedávno se to stano u nás...motorka na hlavní, auto vyjíždělo od supermarketu...kdo myslíte, že umřel??? 😠 😠 😠 ...chjo...
@animal ...tak radši dávej velký bacha... 😉

caramilla
29. aug 2012

@petkasv podzimní kolekce zraje v hlavě, neboj, bude vyzrálá, přeplácaná a typicky Caramillí 😀 Zatím mě ale baví mít výmluvu pro ty sršní nálety maminek z Fleru na soft 😀

Dneska po lékách mi otrnulo, takže zítra jdu do servisu pro stroj a možná dám nějaké zajížděcí kolečko, páč musím zase nějakou kačku vydělat, hrozně jsem se na MMB rozmáchla 😀 Dokonce mě dneska po těch lécích tak jeblo, že jsem Míně koupila péřový kabátek od Benettonu! To, co jsem tolik let odsuzovala jako ujeté, nechutné, snobské a značkovací, tomu jsem podlehla, protože byl prostě krásný a teplý... a řekla jsem si, že ho nějaké "slepici" prodám za rok o 150 Kč levněji než jsem koupila a že za 150 na zimu mít benettonový kabátek není marné... no, prostě jsou ty léky fakt hustý 😀 😀 😀

Jinak s těma motorkama tu máte dneska teda fakt dušičkové téma... CO jsem kolem sebe tady u nás viděla nehody, tak byly spíš, že motorkář nezvládl jízdu, nebyl zkušený nebo měl silnější stroj, než zvládl... ale znám i příběhy, kdy prostě pomalu jedoucí tatínek od 4 dětí, z toho jednoho s postižením, živitel rodiny, jel podle všech předpisů a opatrně, ale nedojel, protože nějakej kretén ho srazil... jezdil na motorce do práce ne, aby balil kočky nebo by ho to extra bavilo, ale protože to bylo pro tu rodinu levnější...
dneska je hazard vylézt na silnici i pěšky nebo v autě, o kole nemluvě...

beky52
29. aug 2012

@argo1 pridávam sa gratuláciám--všetko naj,,mamičke..aj bábätku 🙂

caramilla
29. aug 2012

@argo1 super, fotka, sluší vám to 🙂

animal
29. aug 2012

@palosek ano ano, časté nehody jsou v malých rychlostech i zkušeným motorkářům, protože jim nikdo nedá přednost, proot je na to potřeba hodně myslet. No a ty sebevrahy s vypatlaným mozkem vůbec nelituju, to je totéž jako debil za volantem 😀

raskonka
29. aug 2012

@caramilla myslím že vím o kom mluvíš, o tom tatínkovi na motorce...
@argo1 gratuluji ke klučíkovi, je krásné jak jste si všichni podobní 🙂
@stassy přeju ti hodně síly do finiše (jestli tu ještě někde jsi 🙂

janasrub
29. aug 2012

Šiju na Janomce, mám danou patku s horním podáváním a vtahuje mi to bambusový úplet do stehové desky. Dělá mi to zřejmě jen jeden druh elastického stehu. Ale není to na začátku šití, třeba klidně i po hezky ušitých 20cm. Vcucne mi to látku dolů, a šije to na místě. Já si toho hned nevšimnu, protože ty elastické stehy jednou hrozně pomalu a je malér. Musím odšroubovat desku a dole tu bambuli látky odstřihnout :( Už jste to některá řešily?

caramilla
29. aug 2012

@raskonka jj, asi příběh, co obletěl celou republiku a všechny lidi s dobrým srdcem 😎

caramilla
29. aug 2012

@janasrub máš správnou jehlu na to? Mě se toto většinou děje, když mám moc tlustou jehlu. Pak by možná šlo ještě regulovat přítlakem patky.

ngvadi
29. aug 2012

tak přidávám něco z merino tvorby za posledních pár dní... si říkám, že bych si občas potřebovala půjčit caramillu, aby mi to nafotila, ať dělám, co dělám, furt to na fotkách vypadá hůř než ve skutečnosti.. :/

janasrub
29. aug 2012

@caramilla jehlu tam mám takovou tu na ty úplety a přítlak mám na trojce - koukám v návodu píšou, že pro pleteninu a velur (streč) nastavit 1. Díky. No musím teď potřetí vyšroubovat tu desku a vyrvat tu látku. A pak to zkusím. A to se mi dnes tak dařilo.
A jak pak tu díru řešíš?

caramilla
29. aug 2012

@janasrub no, ony jehly strech jsou ještě taky různě tlusté. Potřebuješ tenkou. cca 70 - 75. Přítlak patky se doporučuje 1 kvůli tomu, aby se to nevlnilo, jestli to pomůže i na to zadrhávání, to nevím:( Ještě zkusit látku nějak rukama napnout a tahat ze stroje průběžně... no nevím, mě když to nejde, tak to taky nejde🙂
Díru zašiju rukou no, je to na prd, tohle, to je nejhorší, co se může stát 😠

@ngvadi náhodou profi. Jako né fotky, ale ty výrobky. Moc hezký, jako od bundle nebo jak se ta firma jmenuje 😀 Bundle Budla... 😀 😎
Logo je krááááááááááááááááááááááááááááásný! Moc se povedlo, super! Úplně závidím, to moje je mi teď takový strohý, jak vidím tu "husu" 😀 😀 😀

ngvadi
29. aug 2012

@caramilla já ti dám husu, huso! to je labuť, abys věděla... 😀 a kdybys viděla, jakej to byl porod, ten návrh loga, strašný... fakt ti to "první dobrou" závidim...

maly_prcek
29. aug 2012

Mám dotázek na maminy nezbedných poporostlejších dítek, co rády skáčou do sněhu a furt něco plácají na zemi atd.

CO PLÁNUJETE PRO DÍTKA JAKO HORNÍ ZIMNÍ OBLEČENÍ???

Spodní je jasné - merino tenké a merino tlusté podvlíkačky + merino triko + merino svetřík/mikča/flíska
Ale kolik čeho navrch??? Kombinézy nebo bunda + oteplováky??? Jedna klasik souprava + nějaký soft? (Třeba naše softky byly minulou zimu v permanenci, oteplováky měl párkrát, ale obejdem se bez klasik oteplováků???) Nějaké zateplené softky??? A co kupujete a co plánujete ušít?
Bude vůbec sníh? My vloni měli spíš bahno... 🙂

Už bych to ráda začla řešit, tak sbírám rozumy a zkušenosti 😉

jemi
29. aug 2012

@ngvadi super merino věcičky, to mám taky někdy v plánu, ale nejdřív musím to šití ještě trošku vypilovat 🙂 Já mám ty bodýčka a tepláky nějak moc volný...
@maly_prcek to mě taky zajímá 🙂

caramilla
29. aug 2012

@maly_prcek já jsem teda absolutní začátečník, ale Mína se loni ve sněhu válela taky hodně a oteplováky jsem neměla ani jedny, měla jsem dvoje softky a to bohatě stačilo, teplé pletené merinokamaše jsem dala jen asi 3x v těch extramrazech, jinak celou zimu byla v merinu z mylly + soft balerina.
SOft je podle mě nejlepší, protože nepromokne a neprofoukne a navíc je tenký a dobře se v něm pohybuje. Já celou zimu měla soft jen na holý nohy a bylo mi hic...
Jediný, co letos uvažuju je, že ušiju kombinézu ze softu, protože ta permanentně vyhrnutá bunda mě s.... na druhou stranu se z toho super dává na záchod....
Jinak bundu Jasmínka nahoře měla teplou zimní naducanou jen 2x při mínus 15 st. přes den, jinak soft + merinosvetr stačilo bohatě celou zimu🙂
Takže když kombinézu, tak kvůli té vyhrnující se bundě, ale já bych jí možná ušila ze softu (kdybych měla teda střih) 😀

@ngvadi jsem si musela rýpnout ne 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Nejde o to, jak náročný je proces tvorby loga, ale výsledek a u tebe je super!
Můj brácha je hrozný talent na grafiku, bohužel se tím živit nechce... Má dar od Boha, fakt... Zná mě dobře, zná mou tvorbu a stačilo mu napsat 2 věty a bylo to🙂 Udělali jsme pak jen jednu kosmetickou úpravu a bylo🙂

caramilla
29. aug 2012

je vidět, že se mi ulevuje, už zase trpím samomluvou 😀

bobet
29. aug 2012

Holky poraďte prosím jakou výztuhu použít na kabelku? Díky 🙂

lenasss
30. aug 2012

@caramilla prosím prosím o radu 😀 sousedka chce pro malou plavečky myslíš že by se dalo použít PUL obrázkem vem (protože to chce ze slonů) a dovnitř aby se to nedotýkalo tělíčka třeba mikroplyš?A s těma zádama nezávidím ale uvidíš že po rehabkách bude líp a líp akorát být tebou k tomu stroji moc nesedám oni sou ty prášky zrádné cítíš se dobře ale záda v pořádku nejsou ☹

lenasss
30. aug 2012

a ještě mám na vás všechny oooobr prosbu 😀 😀 kde kupujete lanolin u nás ve všech lékárnách mi jen řeknou NEMÁME a tak jsem objednala jekýsi na plenky ale vlňáčky nám protékají ☹ ☹ pokud byste byla některá tak strašně hodná a koupila a poslala mi ho poštou pokud to jde byla bych strašně vděčná.

vevercam
30. aug 2012

@maly_prcek já loni zkoušela softshell podšít bavlněným beránkem a udělali jsme s tím výbornou zkušenost, letos chci klukům ušít znovu - bála jsem se, že budou moc tuhé, ale byly fajn a kluci je nosili i bez punčošek, byly krásně teploučké 🙂
ale jinak do válení do sněhu jsou u nás kombinézy nepostradatelné 🙂
@jemi střih na pánskou mikinu FEHMARN mám a můžu půjčit 🙂