Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@argo1 blahoželám
Jak šijete na kapsovkách kapsu? Normálně ve švu vzadu anebo některým ze způsobů, co má Sufik na webu?
@zdeann Já šila kapsovku jen jednu a kapsu mám vepředu. Přišlo mi to jednodušší. Patentky mám podložené vrstvou sued... a tu kapsu nemám až úplně vepředu, ale cca 3 cm pod přední okraj. Já pořád tápala jestli se dělá gumička vzadu jedna na PUL a druhá na sued... až jsem udělala radši kapsu vepředu.
Holky, gratulace k miminku. Fotečky krásné.
Stassy, přeji ne až tak rychlý porod. Nebo budeš rodit rovnou doma?
Mi chlap koupil starého mustanga a pokaždé když kolem v něj v garáži projdu, dělá se mi zle, že na to budu muset jednou sednout. Jednou mě donutil jezdit na poli s jeho starou jawou 150, myslím, že mi to tenkrát zkrátilo život tak o dva týdny. Běhal za mnou a snažil se mě zastavit. Já smrt v očích, úplně tuhá a ruka furt sama přidávala plyn 😀
Holky??? Nevíte v jakém čísle Ottobre bych našla nějaký pěkný střihy vhodný na softshel soupravy pro dámy i pány? Postřehla jsem, že tu někdo šil ze softu podle střihu na mikču a vypadalo to super! Mě by se hodily ještě nějaký kalhoty a pánská bunda... Nebo někde jinde než v Ottobre? Napadá vás něco? děkujííí 😵
Holky, kdo jste objednával, z Mráze na osobní obděr a platit převodem, dali vám mailem vědět, kdy si už můžete balíček vyzvednout??? 😉
Díky
@crawler ahoj je to damska mikina z císla 5/2010 šila ji zikie a pánskou bundu chci šít dle http://www.farbenmix.de/shop/Patterns/Men/FEHMA...
taky jsem se chtěla zeptat zda někdo tento střih nemáte koupenej, chci ušít jen manželovi a kupovat střih se mi zatím nechce- na oplátku mám pár časopisu ottobre jak detské tak dámské a nějakou tu burdu....

@veronik77 no jestli jsem dobře měřila tak by měla 😉 😀 😀 oměřovala jsem tady tu co mam doma 🙂
@argo1 neboj to se srovná až si uděláte nějaký režim tak toho zase budeš zvládat víc 😉 i to šití 🙂
@petkasv máš málo látek???? 😀 😀no já bych asi brala nějakou teplákovinu 😀