icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

vevercam
30. aug 2012

@janasrub já dvojjehlou šila zprvu vše obyčejným rovnostehem, ale švy mě praskaly (hlavně to prošití u krku), tak teď šiju dvojjehlou vše pružným stehem a délku stehu mám nastavnou na 4mm - toto mi funguje výborně 🙂

janasrub
30. aug 2012

@vevercam mi na Janomce nejde nastavit délka stehu, když šiju pružným rovnostehem. Teda aspoň si to myslím. Mám Janome MS 2522 a když chci šít elastické stehy, tak musím přecvaknout kolečko na jednu pozici.

daisyr
30. aug 2012

Tak přispívám také pár výtvorů, ale u mě to ve skutečnosti je také daleko hezčí 🙂 (foťák naprd a fotograf amatér a do toho mi tam lezlo furt to břicho 😀 😀 ) Ale tak, že občas také něco ušiji 🙂 Šedá soft kalhotovina, pak softky klasické, ale ty první jsem udělala moc dlouhé a přišlo mi škoda to dole šmikat, tak jsem ušila ještě jedny kratší a tyto budou na za rok a pak ještě z mtx teplákoviny jedny tepláčky pro prcka z toho nového ottobre - díky @petkasv 😉 - je to vel 68, ale přijde mi to opět větší...
Na softky teda by měly přijít ještě nažehlovačky, až je prcek viditelný 🙂

daisyr
30. aug 2012

@janasrub mně také pružné stehy nejdou nastavit po délce a šířku mám dávat na max (5), ale dvojsteh si nastavíš v poho, to je vlastně rovnosteh 😉

sinala
30. aug 2012

@janasrub na šířku patky je málo

sinala
30. aug 2012

@janasrub já šiju normálním rovnostehem, protože jiný nemám. Jen mi to teď popraskalo u spodku dospěláckého trička. Na dětských to jakžtakž drží, ale není to 100 %. Já šteluju jen napětí horní nitě

lolelole
30. aug 2012

ahoj švadlenky - jdu si k vám pro radu 🙂 Oplatí se kupovat takové to zařízení na výrobu šikmého proužku ? Máte s tím někdo zkušenosti ? A udělá to proužek i z úpletu nebo jen z "pevnějších" látek ? Děkuji moc moc moc

kryska5
30. aug 2012

@zojec idem ti to odfotiť ako to mám, mne sa s ňou šije super, hlavne keď som si konečne aj namazala stroj :P

jieff
30. aug 2012

@lolelole
kupované to bude festovnější, ale kdyby sis chtěla hrát s papírem koukni sem...http://scientificseamstress.blogspot.com/2011/1... http://scientificseamstress.blogspot.sk/2011/11...
zatím jsem dělala jen z plátna a šlo to dobře

kryska5
30. aug 2012

@zojec mobilne vycvaky, hadam to pomoze a patka je OK

kryska5
30. aug 2012

@daisyr dodatočne srdečná vďaka za perfektné nabalíkovanie Mylly 😉

kuna
30. aug 2012

@lolelole zakladač mám, je super, ten papírový jsem ještě nezkoušela. Funguje hezky na plátno, jednou jsem zkoušela dělat proužek z fineribu a nic moc. Možná z jiného typu úpletu by to šlo.

@janasrub jé, můj milovaný, nejoblíbenější stroj 🙂. Mám stejný. Máš pravdu, délka stehu u pružného nastavit nejde. Já při šití dvojjehlou povoluju napětí horní nitě na cca 2-3 a je to akorát, ale záleží i na materiálu. Většinou si to vyzkouším na kousku nějakého odstřižku. Jinak @vevercam má dobrý nápad s tím pružným stehem, mě nenapadlo, že to jde i u dvojjehly. Musím vyzkoušet.

martinkah
30. aug 2012

baby, nakúpila som kopu okrúhlej gumičky, spevňovače otvorov, brzdičky (hlavne kvôli softovým gatiam, že dám do pásu aj dole na nohavice), dnes som to prvýkrát dala na tepláčiky do škôlky - do pásu a mm ma hneď zrušil, že to je nebezpečné 😒 že tou gumičkou a niečo zavadí a bude zle (nechala som tam trčať z dvojdierkovej brzdičky asi 2x3 cm)... dole na nohavice sa mi to fakt nezdá veľmi rozumné dávať, aspoň do pásu som chcela, pri každom skúšaní mám pocit, že má obvod úplne iný.. toto sťahovanie sa mi zdalo také praktické.. čo vy na to?

zikie
30. aug 2012

@jemi fajn střih je v ottobre 1/2009 nunnu knit pants, zatím jsem šila jen z fineribu, ale mám ten střih moc ráda. plánuju je ušít z merina s nápletem dole i nahoře aby nám vydržely celou zimu- víceméně to co šila ngvadi.

zikie
30. aug 2012

Velká gratulace všem novopečeným maminkám!!!!

petkasv
30. aug 2012

@daisyr tepláčky jsem poznala, taky na ně mám zálusk, přijdou mi super 🙂

daisyr
30. aug 2012

@kryska5 jsem ráda, že to v pořádku dorazilo 🙂
@petkasv 😉 já teda akorát neděla vzadu kapsy, sice efekt pěkný, ale zbytečně se mi s tím nechtělo šít (času málo 😉 ) a ať to tam tomu ležícímu miminu netlačí

jemi
30. aug 2012

@zikie díky za typ to číslo má kamarádka kterou potkávám dost často, shodou okolností jsem ho měla nedávno pujčené a střih si nevšimla 🙂

kveta007
30. aug 2012

Jdu se i já konečně pochlubit se svými výtvory - komplet čepičky a kabátku a pyžamka - mikinky a polodupek. Doteď to moje tvoření bylo veřejně nepublikovatelné (tj. i nošení pouze na doma 🙂 ) Ale tentokrát si myslím, že s tím náš malý může i mezi lidi. Je to kombinace proužkovaného froté a patentu z Mylly a k tomu smetanové froté z Dadky. Čepičku jsem ještě nafotila na modelovi - má tři rohy. Tímto děkuji @daisyr, za trpělivost při mých požadavcích v hromádce. 😉

petkasv
30. aug 2012

@daisyr Tak ono by ho to přes balík plenek stejně asi netlačilo .-) ale taky mi přijdou zbytečný 🙂 a co ty barvičky očekáváš kluka? 🙂 jinak přeju klidný nástup na MD 😝

lolelole
30. aug 2012

@jieff díky za odkaz vypadá to složite ale polaboruji asnad to bude fungovat 😉

kuna
30. aug 2012

před dvěma dny mě napadlo, že by bylo hezké, kdyby mělo dítko na dovolenou ručníkové pončo, ale neměla jsem doma žádné froté, ani osušku, kterou bych chtěla rozstříhat. A hlavně ani se mi s tím moc nechtělo šít. A dneska jsem při skládání prádla dostala nápad, většinu práce za mě odvedl už někdo jiný 😀

...před...a po....

zojec
30. aug 2012

@kryska5 dakujem pekne.. tiez som to tak mala zalozene... verim ze to aj s tou zlomenou castou bude este fungovat, idem to este poskusat.. netusim preco mi to neslo , normalne som tomu musela pomahat , rukou som krutila koleso.. ale aj tak nechapem, preco tak namahane casti robia z plastu.. normalne by ten material mali zakazat 😠 😠 😠

schnek
30. aug 2012

Ahoj, děvčata, chystám se prodat mašinu Janome 607 TXL, mám ji neceklý rok, ještě 2 roky bude v záruce, vč. haldy různých patek. Je čerstvě seřízená a vyčičtěná. V případě zájmu o podrobnosti pište do IP 😉

zojec
30. aug 2012

@kryska5 tak uz sa mi odlomil aj ten druhy dzindzik 😠 😠 😠 mozem celu patku vyhodit do kosa.. asi ako silno to tam malo byt prikrutene?? nie je nejaky navod k tomu?? neda sa to reklamovat??? 😠 😠 😠 ani nemam chut si uz ist sadnut k stroju 😒 😢 ☹ 😔 🙄 😠

miracle
30. aug 2012

@lenasss
Ahoj, ak mas problem zohnat lanolin, ja som lanolinovala s mastou na bradavky z dm.

daisyr
30. aug 2012

@petkasv jediná teplákovina, co jsem měla doma 🙂

veronik77
30. aug 2012

@caramilla tak už Tě pajcli i v tchibu 😀 😀 😀 http://www.tchibo.cz/Kalhotky-s-kouzelnymi-lemy...

janasrub
30. aug 2012

@veronik77 taky mě to s těma kalhotkama hned napadlo 😀

ngvadi
30. aug 2012

@lolelole zakldač na úplety nefunguje!!! na tkaninu je to geniální, ale úplet prostě ujíždí :(
@martinkah blbosti... ať nemaluje čerta na zeď, to bude lepší... na nohavicích je to myslim trochu nepraktický, šlape se na to a tak, ale v pase je podle mě úplně ok...
@kuna geniální, geniální, geniální!