Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Tak přispívám také pár výtvorů, ale u mě to ve skutečnosti je také daleko hezčí 🙂 (foťák naprd a fotograf amatér a do toho mi tam lezlo furt to břicho 😀 😀 ) Ale tak, že občas také něco ušiji 🙂 Šedá soft kalhotovina, pak softky klasické, ale ty první jsem udělala moc dlouhé a přišlo mi škoda to dole šmikat, tak jsem ušila ještě jedny kratší a tyto budou na za rok a pak ještě z mtx teplákoviny jedny tepláčky pro prcka z toho nového ottobre - díky @petkasv 😉 - je to vel 68, ale přijde mi to opět větší...
Na softky teda by měly přijít ještě nažehlovačky, až je prcek viditelný 🙂
ahoj švadlenky - jdu si k vám pro radu 🙂 Oplatí se kupovat takové to zařízení na výrobu šikmého proužku ? Máte s tím někdo zkušenosti ? A udělá to proužek i z úpletu nebo jen z "pevnějších" látek ? Děkuji moc moc moc
@lolelole
kupované to bude festovnější, ale kdyby sis chtěla hrát s papírem koukni sem...http://scientificseamstress.blogspot.com/2011/1... http://scientificseamstress.blogspot.sk/2011/11...
zatím jsem dělala jen z plátna a šlo to dobře
@lolelole zakladač mám, je super, ten papírový jsem ještě nezkoušela. Funguje hezky na plátno, jednou jsem zkoušela dělat proužek z fineribu a nic moc. Možná z jiného typu úpletu by to šlo.
@janasrub jé, můj milovaný, nejoblíbenější stroj 🙂. Mám stejný. Máš pravdu, délka stehu u pružného nastavit nejde. Já při šití dvojjehlou povoluju napětí horní nitě na cca 2-3 a je to akorát, ale záleží i na materiálu. Většinou si to vyzkouším na kousku nějakého odstřižku. Jinak @vevercam má dobrý nápad s tím pružným stehem, mě nenapadlo, že to jde i u dvojjehly. Musím vyzkoušet.
baby, nakúpila som kopu okrúhlej gumičky, spevňovače otvorov, brzdičky (hlavne kvôli softovým gatiam, že dám do pásu aj dole na nohavice), dnes som to prvýkrát dala na tepláčiky do škôlky - do pásu a mm ma hneď zrušil, že to je nebezpečné 😒 že tou gumičkou a niečo zavadí a bude zle (nechala som tam trčať z dvojdierkovej brzdičky asi 2x3 cm)... dole na nohavice sa mi to fakt nezdá veľmi rozumné dávať, aspoň do pásu som chcela, pri každom skúšaní mám pocit, že má obvod úplne iný.. toto sťahovanie sa mi zdalo také praktické.. čo vy na to?
Velká gratulace všem novopečeným maminkám!!!!
Jdu se i já konečně pochlubit se svými výtvory - komplet čepičky a kabátku a pyžamka - mikinky a polodupek. Doteď to moje tvoření bylo veřejně nepublikovatelné (tj. i nošení pouze na doma 🙂 ) Ale tentokrát si myslím, že s tím náš malý může i mezi lidi. Je to kombinace proužkovaného froté a patentu z Mylly a k tomu smetanové froté z Dadky. Čepičku jsem ještě nafotila na modelovi - má tři rohy. Tímto děkuji @daisyr, za trpělivost při mých požadavcích v hromádce. 😉
před dvěma dny mě napadlo, že by bylo hezké, kdyby mělo dítko na dovolenou ručníkové pončo, ale neměla jsem doma žádné froté, ani osušku, kterou bych chtěla rozstříhat. A hlavně ani se mi s tím moc nechtělo šít. A dneska jsem při skládání prádla dostala nápad, většinu práce za mě odvedl už někdo jiný 😀
...před...a po....
@kryska5 dakujem pekne.. tiez som to tak mala zalozene... verim ze to aj s tou zlomenou castou bude este fungovat, idem to este poskusat.. netusim preco mi to neslo , normalne som tomu musela pomahat , rukou som krutila koleso.. ale aj tak nechapem, preco tak namahane casti robia z plastu.. normalne by ten material mali zakazat 😠 😠 😠
Ahoj, děvčata, chystám se prodat mašinu Janome 607 TXL, mám ji neceklý rok, ještě 2 roky bude v záruce, vč. haldy různých patek. Je čerstvě seřízená a vyčičtěná. V případě zájmu o podrobnosti pište do IP 😉
@caramilla tak už Tě pajcli i v tchibu 😀 😀 😀 http://www.tchibo.cz/Kalhotky-s-kouzelnymi-lemy...

@janasrub já dvojjehlou šila zprvu vše obyčejným rovnostehem, ale švy mě praskaly (hlavně to prošití u krku), tak teď šiju dvojjehlou vše pružným stehem a délku stehu mám nastavnou na 4mm - toto mi funguje výborně 🙂