Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
a opakuju svoji prosbu: NEMÁ NĚKDO PŘEBYTKY RIBU Z FINSKA, KTERÝ DO DALŠÍ OBJEDNÁVKY NEBUDE POTŘEBOVAT? ODKOUPÍM A PŘIDÁM BONUS :D
ha, tak já jsem dneska taky zjistila, že bez merino podvlíkaček pro nejmenší nezvládnem zimu, koukám, že na přebytky merina nemá cenu se ptát 😀
nemáte aspoň někdo návod na pletený longies? dík
jo, tak koukám, že obrázek se mi pěkně podařilo vložit 😀
@lucijan Na obšívání aplikací to chce vychytat tu šířku a délku stehu (cik-cak), aby ti to nešilo na místě a nezacuckovalo se to... 😉 ...aneb jak jsem se naučila rozmontovávat stehovou desku kvůli králíkovi (a dalším) 😀
Jinak určo přižehlit vlisofixem, tenké látky podložit takovým tím druhým co se rozpouští ve vodě a při slintání Míny od Car... nebo tím dalším odtrhávacím... (názvy po mně nechtějte)
@stassy slinktáááááááááámmmmmmmmmmmmmmmm
Jinak jak jsem si stěžovala na tu jednu zákaznici, tak si představte, že se jí nějak oddělal patentek z tréningáčů, nic nenapsala a udělila mi negativní hodnocení na Fleru, kráva jedna blbá! Už jí nikdy nic nepřijmu, ať jí šije konkurence 😖 Jsem z toho hrozně rozladěná...
z úpletu jsem to nezkoušela, tak neporadím... záplatu Barče na tepláky ( z elastické teplákoviny) jsem srabácky našila ručně 😀 , páč nevím, jak bych tu úzkou nohavici nacpala v oblasti kolena do stroje. 😅
@caramilla Asi nikdy nepatentkovala... Kdo nezažil nepochopí...
konecne trochu sijem... od bud. tyzdna budem mat "novy" nabytok v pracovni, latky konecne popcham na miesta.. to sa bude sit 😉 vcerajsi a dnesny vecerny pocin.. vcera som sa cely cas tesila, ze spodok krasne bez vlnenenia ukoncim kracajucou :( asi mi nebolo dopriane ☹ a ta pasikova biobavlna sa natahuje ako besna 😠
Dievcata, tentokrat k vam idem s prosikom. Neviem u nas zohnat ziadny casoúis s detskymi strihmi a v tych starych burdach nie je prave to co potrebujem. Chcela by som diavcatam usit softshellove bundy - ked sa jesen opyta - a nemam strih. Chcem poprosit, ci by ste mi niektora najlepsie z SK nevedela pozicat - samozrejme za postovne plus podla poziadavky nejake Burdy, prip. Ottobre na povedzme 2 tyzdne. Porobila by som si strihy nielen na buny a vratim v neposkodenom stave. Velmi pekne dakujem.
dievčatá, videli ste merino novinky?
http://www.detivbavlnke.sk/detivbavlnke2/eshop/...
http://www.detivbavlnke.sk/detivbavlnke2/eshop/...
@kofinek děkuju, pajcuj, pajcuj 🙂 u této původní osušky je právě super to, že jsem tam nic jiného našívat nemusela, protože ona ta lemovka pod tou původní kapucí byla taky. Bylo to teda přišité všechno jedním stehem (lemovka, kapuca), takže se mi při párání odpáral i kousek lemovky, ale to bylo přišité hned zpátky. Tu novou díru okolo krku jsem pak olemovala lemovací gumičkou, ale asi by to šlo čímkoliv jiným.
zdravím švadlenky🙂 poradily by jute mi prosím nějaký OVERLOCK kolem 6-7tis.... chceme kupovat tetě k narozeninám nemám moc přehled co by bylo nejlepší. šije doma, pro svou potřeb.děkuji 🙂
@piecee většina z nás ti tu asi doporučí Brother 3034D http://www.nej-sici-stroje.cz/sici-stroj-brothe.... Já jsem taky jeho majitelkou a zatím jsem moc spokojená, nemůžu na něj říct ani půl slova 🙂

Holky asi sem se zamilovala, znáte některá tyhle zavinovačky? Nevíte, jestli jako fakt stačí ušít ten obdélník a z toho složit tu zavinku?
http://www.fler.cz/zbozi/rychlozavinovacka-baby...