icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sinala
2. sep 2012

@crawler já právě kvůli vlhkosti, kterou nadělám vařením a ostatním prádlem,musím v zimě používat hnusky. A jak jsem byla proti sušičce, tak by mi už asi nevadila, jen ji nemám kam v bytě dát 😀 😀 😀

kamishek
2. sep 2012

Právě jsem objevila tip na superjednoduchou samodomo výrobu magnetické mističky na špedlíky, tak třeba poslouží i někomu dalšímu 🙂
http://elementalcarbon.blogspot.cz/2012/08/magn...

kveta007
2. sep 2012

@crawler Já bych ale sušičku do kuchyně nedávala, přece jen je to trochu hlučné. Ale asi je to o tom, co kdo snese - já bych do kuchyně nedala ani pračku, stačí mi tam myčka a i to mi přijde jako docela hluk a to máme AEG, které by mělo být kvalitní...

palosek
2. sep 2012

@kamishek jůů, jak to vyzkoušíš, tak dej vědět, jestli to funguje 😀 Jen jsem zkoukla obrázky, nečetla jsem...to je porcelánový talířek?

palosek
2. sep 2012

@kveta007 mám sice kuchyň 4x4m cca, ale pračku v ní nevedu, sušičku taky ne....jen tu myčku bych brala...ted, když nás je plný barák by se hodila 😵 . Ale mám požadavek i na novou kuchyň a s tím zárověn bude třeba předělat koupelnu (bezbarierově - do budoucna 😅 )...prostě po 13letech nepřetřžitého používání to všechno dostalo dost zabrat.... Takže ta myčka nás vyjde dooost draho 😅 😅 😅 Jinak...na jakou myčku máte tip??? šicí stroje už jsou doma...tak zas něco dalšího..... 😅 😅 😅

kamishek
2. sep 2012

@palosek jj, je to klasický talířek. Podle mě půjde použít cokoli, co člověku v kuchyni zrovna nadbývá 😎
Určitě to mám v plánu vyzkoušet, akorát nemám doma magnety, tak to chvilku potrvá... kupovat se mi je nechce, u mamky jich je dost... jenom tam o nějakém víkendu dojet 😅

petkasv
2. sep 2012

@palosek Tak my máme whirpool, já si na ní nestěžuju, pere jednou za dva dny, je to 60, musela jsem se naučit do ní nádobí poskládat a od tý doby pere krásné 🙂 nemám jediný problém, je teda trochu hlučnější, nevím jestli je to tím že máme velký pokoj tak se to tu rozléhá, nebo tím že je malá, ale paradoxně jsme vybírali tu s nejnižší hlučností 😖 nám stačí, naši mají AEG velkou a taky dobrý, hledala jsem podle recenzí 🙂

veronik77
2. sep 2012

@palosek dobrá značka je AEG, Bosh.... my máme myčku Amicu a už nikdy. 😠

gucz
2. sep 2012

@palosek my máme Beko DFN 6838 a som spokojná, umyje 13 súprav a je tichučká. Máme kuchyňu prepojenú s obývačkou , tak sme hľadali tichú a táto je super

sinala
2. sep 2012

@palosek jedině Bosch a nemusí být super tichá, za to zbytečně připlácíš jako my 😀 😀 😀

animal
2. sep 2012

sousedka má Whirpool a když jsem zjístila ty časy mytí, tak se mi protočily panenky, my máme Electrolux

sinala
2. sep 2012

@petkasv ono každá myčka začne časem trochu hlučet, už máme druhou a na začátku super tichá a pak se to zvyšuje, ale je to v mezích 🙂

petkasv
2. sep 2012

@sinala my jí máme možná rok 🙂

kamishek
2. sep 2012

@petkasv vy taky v myčce perete? nám se mamka hrozně směje, když to říkáme 😀 ale když ono to přišlo tak nějak samo 😎

zuzkaamato
2. sep 2012

@bobet Ahoj, dakujem 🙂

caramilla
2. sep 2012

@palosek balon poradila Liliželvička 😀 😎 Ale masakr, není to nic pro mě - chci se odkulit od jednoho stroji k druhému, míč nedojede nebo přejede a sednu do prázdna, pro zablokovaná záda fakt nic moc!!! Hlavně "nesmáte dělat žádné prudké pohyby" 😀 😀 😀 😀 😀

Tak fakt z pr... vytlačené modely... kolekce Caramilla podzim 2012... jak tak v hlavě tu kolekci mám, tak už těď mě začíná nebavit 😀
Včelu jsme z té kytičky vůbec nemohly dostat 😀 😀 😀 😀

caramilla
2. sep 2012

jo, btw. na poslední fotce je vidět pidimidi kus mých dokonalých kalhot od Desigualu 😎

caramilla
2. sep 2012

@kamishek no, tak to je masakr! Paráda, jen jestli je ta mistička porcelánová, tak by u mě byla hned abn babn 😀 😝

caramilla
2. sep 2012

@palosek já myslela, že musí být napojení na odpad? Nemusí? A kam to teče? 😀 😀 😀
A co se v ní třeba nesmí sušit???? 😕

mikulka45
2. sep 2012

@crawler pre mna je susicka najlepsi vynalez do domacnosti, ale do kuchyne by som ju nechcela, lebo je dost hlucna. Mame Bosch ecologixx. Na zapojenie je treba akurat elektricku zasuvku. Urcite ju vyuzijes aj bez plienok, napr. vcera sme sa vratili z takeho predlzeneho vikendu a vonku bolo hnusne, oprala som 2 pracky a vecer som mala vsetko pekne uz v skrini 😉

mikulka45
2. sep 2012

@caramilla sice nie som palosek, ale susicka, aspon ta nasa ma zabudovanu zbernu nadobu na vodu. Nesusim v nej akurat Pul vrsky, inak tam hadzem vsetko 😀 na take jemnejsie tkaniny znizujem teplotu...

kamishek
2. sep 2012

@caramilla tak caramilla by si ty magnety holt musela nalepit na speciální plastovou nerozbitnou mističku 😀 no, popravdě, já bych o tom asi taky měla uvažovat 😎

petkasv
2. sep 2012

@caramilla kojo triko krásné, je fakt vidět že jsi pohublá a na té první fotce kde jsi ty sama vypadáš děsně přísně 🙂 ale chápu, že s bolavíma zádama muselo být focení parádní 😖

lucijan
2. sep 2012

@caramilla jsem si říkala, co je to za boží džíny?? a hned další řádek koukám, desigual 😀 Aplikace též nádherné... zítra čekám svou první zásilku hotfixů, tak se celá třesu 😵

sinala
2. sep 2012

@caramilla vypadáš dobře na těch fotkách, asi Ti ten odpočinek prospěl 😉

sinala
2. sep 2012

@lucijan ty jsi nějak ve formě po porodu 🙂 , já se vždycky šetřila celé šestinedělí, protože jsem se o sebe bála, aby se to ne mě ve stáří nepodepsalo 🙂 🙂 🙂 nemluvě o tom, že jsem ani nebyla nic schopna dělat, kromě toho co jsem musela 😀

crawler
2. sep 2012

@palosek tak moje mamka má Ariston Hot point - je to teda pračka nejtišší na trhu, tak si myslím, že by mohly dělat i takovou myčku...o té pračce člověk vůbec neví...zato já mám obyč daewo a to mám pocit, že startuje a odlétá letadlo 😅

když ta suška by se mi nejvíc hodila do kuchyně - mám ji hodně velkou a je tam na ni místečko, protože bez myčky to zatím vydržím😀 jak hodně hlučné to je? asi jsou mezitím rozdíly....koukala jsem na to AED lavatherm a tam je uvedeno 65db , ale jaký hluk si pod tím představit...? těžko říct 😀

sinala
2. sep 2012

@crawler 65 db je podle mě do kuchyně hodně. my máme myčku asi 42 - 44 a je z těch tichých

Jinak, když jsme měli 1. pračku bosch, tak když ždímala, tak se návštěvy ptaly kdo to u nás vrtá 😀 😀 😀

caramilla
2. sep 2012

@petkasv hele, pohublá prej... jsem se díky kamarádce šla dneska ráno zvážit a tam skoro 70 kg, víc než normálně!!! Takže pohublá, ale jen tím unylým ksichtem, jinak tlustá jak prase 😀 😀 😀 😀 😀 😀
A záda nebolí, jen ráno, to nemůžu spát, takže jsem tu dnes na PC byla už v 6 !!!!! (já!!!!) pak chodím 15 minut nahoru dolu schody, pak sedím na míči a koulím sebou, kolem 13 hodiny bolest ustupuje a pak o zádech vím jen, když blbě šlápnu, takže "pohoda". Na fotce jsem nas... na manžela, co mě odmítal fotit a měl kecy a fotil mě tak jako "vycvaknu jí jednou a ať dá pokoj" ... fotky jsou pak strašný... 99% jich bylo neostrejch, na 99% mi leze špek a jediná jedna byla ostrá a bez špeku a tam se tvářím jak kretén...

@kamishek 😀 😀 😀 😀 😀 😀 mě všechno padá ... 😝

Hele a ta sušička to suší tak dobře, že se většina nemusí pak žehlit? 😔