icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

jemi
2. sep 2012

@zikie super díky, těším se na fotky 🙂 já budu šít taky 80, ale nám by to snad mělo vyjít, maximálně udělám trošku delší rukávy a nohavice. Já ještě přemýšlala jestli to dole neudělat na gumičku a brzdičku nebo přidat gumu pod botu, protože počítam, že v zimě budeme ve snehu blbnout-jestli teda sníh bude....

sinala
3. sep 2012

@maly_prcek loap, na parametry jsem se nikdy nedívala, v té době jsem byla ráda, že to mám z obchodu za slušnou cenu a nemusím k vietnamcům. A kombinézy nepromokly ikdyž dostaly zabrat a vydrží i na třetí dítě a nošeny byly vždy 2- 3 sezony. První zimní set byla nějaká neznámá značka a taky dobré. Než vodní sloupec bych řešila jak to je ušité, jako ochrana proti sněhu atd.

lucijan
3. sep 2012

@sinala plánovala jsem si, že tejden po porodu nevylezu z postele - ale jednak mě to neba a jednak mám starší děti docela malý, muž má teď za celej rok nejvíc práce... Snad se ještě před stářím nějak zregeneruju 😀 A počítač zapínám při kojení 😉

lucijan
3. sep 2012

Já chci taky sušku!!! Ale muž má eko-srdce a nechce mi ji dovolit. Když si jen představím, jak nebloudím celou zimu mezi napůl suchým a napůl ztuchlým prádlem...

petkasv
3. sep 2012

@sinala to my máme taky 42dB - a tichá mi moc nepřijde ☹ ale podle mě je to tím, že je to ve velký místnosti, jinak nevim

crawler
3. sep 2012

@lucijan my jsme taky eko, ale nechceme si nechat zplesnivět dům 😀 měli jsme s tím lonskou zimu hodně problémy a letošní budu prát ještě 2x tolik...
@petkasv mluvíš o pračce nebo sušce? já nemůžu najít žádnou tichou sušku ☹

crawler
3. sep 2012

Jinak za chvíli jdu s plnou kabelou balíků na poštu, tak doufám, že mě odtamtud nevyperou jako tenkrát s mtx balíky😀

petkasv
3. sep 2012

@crawler 😀 😀 😀 tak teď jsem mluvila o myčce, to je zase téma 🙂

Sušku mi chtěla koupit mamka než se narodila Bětka a já to hloupě odmítla, máme sice místnost na sušení (dvě koupelny a tak do tý větší cpu i sušák) ale stejně, musim tam v zimě stále větrat jinak máme velký žebříkový radiátory a schne to rychle v noci pověsim ráno sundávám suchý a je nás pět v baráku a od prosince budou zase plíny ☹ tak jsem na to zvědavá 🙂

animal
3. sep 2012

@maly_prcek no voděodolnost 3000 mi příjde dostačující podle mě. JInak bych hleděla raději na prodyšnost

lenasss
3. sep 2012

tak ted mé srdce postesklo starší poprvé ve školce mladší spí a já nějak nevím co v tom klidu doma mám dělat nějak se mi nic neche.TO TICHO JE DĚSIVÉ 😅 😅 😀 😀 😀 😀

zdeann
3. sep 2012

Ano, taky tady mám nezvyklé ticho, i když malá nespí, ale je u mě tak je vklidu 🙂 jinak mi přišel konečně balíček od Blanky Lednické

laeela
3. sep 2012

@crawler suška je pravda hlučnější, třeba z koupelny jí přes zavřené dveře slyším, ale je to takové hučení, které mě ani dětem nevadí, zapínám jí klidně i večer, když už děti spí. Ono neslyšíš, jak se tam mrská prádlo, jen foukání toho vzduchu.
Jinak já mám děti čtyři a fakt je pro mě k nezaplacení, prádla jsou hromady a hlavně nemusíme syslit ve skříních tolik oblečení, suším úspěšně i boty, třeba pedipedy jdou perfektně do pračky i do sušky a i jiné boty nemají problém, tuhle jsem sušila starší, měla je tak promoklé, že dva dny vůbec nechtěly uschnout, tak jsem se třetí den nakvajzla a riskla to s pračkou a sušičkou. Už je má zas bíleskvoucí. Oot. neví někdo, proč skoropubertální děti mají v oblibě bílou barvu? 🤐 😀

animal
3. sep 2012

@zdeann no a mě ani neodpověděla, tak ještěže ti to poslala, já zmínila přesně tvou objednávku

lucijan
3. sep 2012

@lenasss zapni stroj, bude po tichu 😀

lenasss
3. sep 2012

@lucijan asi budu muset 😀 😀 😀 😀 ještě jsem se rozhodla vyžehlit ikdyž nežehlím tak že to dneska udělám 😀 😀 jinak bych mohla uklízet ale copak se chce když v pátek "konečně" přijdou dělat okna 😅 pořád slibovali slibovali a ještě nic není hotové

zdeann
3. sep 2012

@animal mi na maily taky neodpověděla, ale tak lepší varianta, z mailů plíny neušiju 😀

veronik77
3. sep 2012

@caramilla sušičku si pořiď, je to také domácí mazlíček... 🙂

kveta007
3. sep 2012

@zabza40 Mám muže přímo kuchyňáře a taky dokáže vyčarovat na myčku místo prakticky všude. 🙂 Akorát vím, že nepreferuje ty malé - š. 45 cm, protože tam do spodního koše dáte jeden hrnec a už skoro nic okolo a to ta klasická šíře 60 je v tomhle tisíckrát lepší. Takže raději ubrat jinde ze šířky šuplíku než menší myčku, protože by se stejně skoro pořád umývalo nádobí v dřezu...

Jinak add. sušička - při výběru koukejte na spotřebu el. a ne až tak na pořizovací cenu. Protože je to stejně jako lednička žrout elektriky, tak ať při nákupu neušetříte, ale při běžném používání se to mnohonásobně prodraží. Takže za mě určitě sušička kondenzační - dokáže to teplo líp využít.

zdeann
3. sep 2012

S tou sušičkou je to nějaké nakažlivé, už jsem nad ní taky teoreticky přemýšlela, ale u nás to ještě asi bude muset počkat

jemi
3. sep 2012

My máme pidi byt a máme v něm jednu vychytávku a to myčku, troubu a plotínky v jednom http://www.kasa.cz/vestavne-spotrebice/koupit/1...

jsem spokojná, protože na myčku bych místo nenašla (jako spodní skřínky už mám jen 1 rohovou, jednu 30cm a 2x 40cm) a pro 2-3 je to v pohodě. Jen to chce trochu zvyk, že v troubě se moc nedá péct víc plechů najednou. Máme trošku jinou kombinaci, ale je to tento styl.

Sušku bych taky brala 🙂 už jsem to manželovi říkala, že až bude větší byt, že ji chci, tak nevím jestli větší byt bude, protože seznam co všechno chci do většího bytu je nějakej dlouhej 🙂

jemi
3. sep 2012

Jo a ještě jsem psala do Maoraviatexu, co je rub a líc u Jemný Finerib z climayarnu a odepsali mi toto:

Dobrý den,
u tohoto materiálu je jedno, která strana je rub a líc, je to vyrobeno se směsové příze.
Tento úplet není pletený tak, že by ze jedné strany byl jen POP a z druhé jen Merino.
S pozdravem
Petra Kovářová

Takže super a nemusím zkoumat která strana je která 🙂

petkasv
3. sep 2012

Holky a nebude nějaká objednávka MTX? Ptám se už po druhý 😖 ale to víte látek je málo 😝

caramilla
3. sep 2012

@terezita superblijící zelený hnusný smajlík....

caramilla
3. sep 2012

@lucijan já jsem ze zásady byla proti sušičkám, že přece vzduch to suší zadarmo a bez spotřeby elektrické energie. Že je to zbytečný a konzumní způsob rozmaru... jenže pak jsem si uvědomila, že nejsem ten typ ekomatky, co nežehlí. Nevyžehlené prádlo nesnáším, fakt nesnáším. Připadám si jak asociál, když mám něco nevyžehleného, byť na doma... Navíc to škrábe... takže žehlím a to už pak zas takový rozdíl v energii na spotřebu asi není '(alibi!🙂 😀
V létě je to v pohodě, věšení prádla mě i baví, ale v zimě je to šílený, na radiátor navrstvím postupně celej koš a suším to na topení, to je jediný způsob, na půdě to schne třeba 14 dní a stejně to musím dosušit. Nehledě na to, že se musí větrat = tepelné ztráty. Další je ta plíseň, máme s tím taky problémy... Takže jsem si řekla, že nebudu konzervativní a své ekopřesvědčení povolím 😀
no, prostě alibismus jak prase 😎 😠

palosek
3. sep 2012

@petkasv ...klidně, večer hodím tabulku, už ji mám připravenou, ale jsem v práci. Potřebuji něco z Wendy a něco z MTX...tak jestli se přidáte...můžete si vložit cokoliv...uvidíme, co se nasbírá...asi něco teplejšího, což???

eldwen
3. sep 2012

vsimly jste si ze u Mraze uz maji i soft? za 389

sinala
3. sep 2012

@eldwen jo všimli a ani tam nemají napsané parametry

michamicha
3. sep 2012

@petkasv já se ptala už minulý týden a nikdo nereagoval 😀 já chci z mtx TUT, páč mi dochází a chci pro malýho nějaký trika s dlouhym rukávem, je teď ujetej na vrtulníky, náklaďáky, a jinou techniku 😅 😀

palosek
3. sep 2012

@eldwen máme ho levněji 😀 😀

palosek
3. sep 2012

@michamicha už se těším na stříhání 😀