icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

animal
3. sep 2012

@eldwen soft berou z čiperky

kryska5
3. sep 2012

prosím viete mi poradiť, pri šití trička či bundy keď chcem z vrchu preštepovať rameno, al. rukáv či bok je nejaký správny postup kde to prešitie má byť? napr. na ramene to mám prešiť na prednom či zadnom diely?

sinala
3. sep 2012

@animal odkud máš takové info? 😀 😀 😀

animal
3. sep 2012

@sinala přímo od dodavatele 🙂 ti prásknou všechno

kryska5
3. sep 2012

@katkaela ako to ide s ribom? ja som sa toho bála ako čert kríža ale nakoniec to šlo celkom dobre, až na to že malú ten merino rib pichá 😖 fajnové dietko ..... baby, dávate ten rib priamo na telo alebo dávate niečo pod to 😒
a pár tričiek, jeseň sa blíži ...

animal
3. sep 2012

@kryska5 krásné látky

behulka
3. sep 2012

@kryska5 krásna práca 🙂 Na "pichanie" merina (hoci nie tohoto) som skúšala namočiť do lanolínu, mám pocit, že to niečo pomohlo. Slabší roztok než na lanolínovanie vlniakov.

kryska5
3. sep 2012

@behulka wow, paráda, to by hneď vyskúšam, díky 😵

lenasss
3. sep 2012

něco pro @caramilla 😀 😀 😀 😀 😀 😀

eldwen
3. sep 2012

@animal maji peknou prirazecku 😉

caramilla
3. sep 2012

@kryska5 nádherné! Super provedení a super látky! 😵
@lenasss ty vo... to si děláš pr....? A taky něco pro @terezita - její oblíbená barvička 😎

Něco od Caramilla ... 😀
(Kalhoty jsem šila asi 5 hodin! Málem jsem u toho už umřela... a to 4 hodiny s Jasmínou, udělala v pracovně takovej bordel, že to budu 3 hodiny uklízet... focení příšerný, už jsem skoro brečela zoufalstvím, jak zdrhala a nechtěla pózovat... hrůza a děs... nejhorší bylo, že se mi do ksichtu smála, jaká je to zábava.... )

mikulka45
3. sep 2012

@kryska5 ja sijem vacsinou podla ottobre a tam je to nakreslene, kde je to presite, z ktorej strany...

palosek
3. sep 2012

Ahoj, dávám odkaz na provizorní tabulku Wendy + MTX. Nechala jsem tam to, co se objednávalo minule a co ještě mají...až dám díťo 😅 spát, upravím zbytek. Klidně si vložte, o co máte zájem, pokud to nejde, napište, vložím, upravím vzorce, apod... Dole to zatím nesčítá cenu, dělají to prázdné řádky (asi 😅 ).... https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ao... Tak snad tam není moc chyb 😉

animal
3. sep 2012

@caramilla ty kalhoty jsou prostě Boží a barva za mě 1* tu já můžu

jemi
3. sep 2012

@caramilla tak tohle je boží, moc se mi to líbí 🙂 super kombinace

jieff
3. sep 2012

@caramilla taky se mi to moc líbí i ty fotky, jasmí je na nich skvěle, má to jiskru 😉

petkasv
3. sep 2012

@caramilla Ta kombinace je parádní 🙂

@kryska5 krásné látky, odkud je máš?
@palosek díky, dííky, díky 🙂

ucitelka70
3. sep 2012

žienky, ktoré ste zo severného Slovenska, máte niektorá možnosť zistiť niečo z Poľska? Súrne potrebujem drvičku tvrdého ovocia, najlepšie na elektromotor, v Poľskú predávajú aj nemožné, podľa mna toto by mohli mať, len by som potrebovala upresniť, či áno, a za koľko? Díky moc

Dnes sme na požičanej drvička namleli 5 vriec jablk, fantastický jablkový džús je už v pohároch..... a ešte bude zas priebežne padať množstvo jablk...

fionka1711
3. sep 2012

definitivne skamaratena s overlockom.

veronik77
3. sep 2012

@petkasv tohle máme, je to moc příjemné, ale strááášně dlouho to schne...

petkasv
3. sep 2012

@veronik77 a které, první nebo druhé, první je s bavlnou a druhé je stopro bambus 🙂

caramilla
3. sep 2012

@petkasv ; @jieff ; @animal ó, děkuji pěkně! 😵 Měla to být teda původně stará dobrá šedá + světle růžová, ale pak na mě ve skladu vypadl zbytek limetového jednolícu od @terezita a bylo jasno 😀 Taky se mi kombinace moc moc moc líbí... no, ona šedá s jakoukoliv svěží barvou je k sežrání 😎 Ty kalhoty moc dobře nešly nafotit, ale oblečené a za chodu vypadají úplně boží, úplně k sežrání, Jasmí určitě na zimu nějaký do šatníku z pracovny taky přeřadím...

vevercam
3. sep 2012

@petkasv pro mě je nejúžasnější froté bambusové oboustranné ze ŠD 🙂

kryska5
3. sep 2012

@fionka1711 tie tvoje plienky sú úplne dokonalé 😵
@petkasv úplety z veselejjehlicky 🙂
@caramilla ďakujem, šedivú farbu milujem a tvoje kombinácie sú parádne 😵

díky moc všetkým 🙂

veronik77
3. sep 2012

@petkasv to s bavlnou 🙂 já už nějak nevím, co píšu... 😀

veronik77
3. sep 2012

@palosek prosím - nešel by v tabulce zneviditelnit ten řádek CELKEM? nějak tu cifru raději nechci vidět 😀 😀 😀

palosek
3. sep 2012

@veronik77 Jako fakt??? 😕 😀 😀 😀 Někdy to je lepší vidět 😅 😅 😅 😅 Jsem se taky zhrozila....

barcav
3. sep 2012

@lenasss hihihi to je síla 😀 😀 😀

nufanek
3. sep 2012

Ahojte, zienky, velmi zbezne som prebehla vasu diskusiu, ste ohromne sikovne. Mam na vas jednu otazku, strihy si tvorite same alebo ich mate z nejakych casopisov. Mam doma dva sijacie stroje, aj velku chut sit, ale stroskotavam na strihoch. Nieco som si vytvorila sama, ale ze by to bolo nieco ohromujuce sa neda povedat 😒 Vdaka.