Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
btw. když jsme tu byli u těch večerních pokušení typu nutella lžičkou, tak pokouším...
http://ekozahrada.blog.cz/1209/cokolada-nejobli...
😎
Ahojte kočky, neviete mi poradiť, prečo mi overlock vlní látku? Snažím sa obšiť vkladačky z mikrovláknového froté a posúva mi látky, pritom mám dif. posun 1 k 1, nepomáha ani povoliť či pritiahnuť prítlak pätky, tak čím to je? ☹
ženy, nehodilo by se vám něco odsud? http://www.printstopolkadots.co.uk/store/index....
při objednávce nad 70Eur je poštovné zdarma 😉
Dík moc, vyskúšam zajtra. Už som si vyrobila za pol igelitky odpadu 😒 došla mi jedna niť, nechce sa mi to nanovo navliekať a krpaňa je už hore, ufffffff. Asi som si tých nití mala kúpiť viac 😅
@nufanek strihy vacsinou z Ottobre http://www.ottobredesign.com/, detska burda, nejake z hromadiek z farbenmix.de 🙂 ale su tu sikovnice co si strihy robia same 🙂
prosím o radu - chystám se střihnout z manžestru, je jasný, že žebrama dolů, zas tak marná nejsem 😀 ale řeší se i směr chlupů, jakože že směrem dolů by se měly uhlazovat a směrem nahoru ježit? mě by se vzorek o něco víc líbil směrem, kterým se to ježí, to je asi blbě, co?
@sinala
@lenasss
@animal díky, to je jasný, všechny kusy jedním směrem (což mi připomíná, jak se mi povedlo frajersky střihnout na manžestráčky ze zbytku, na kterej se tak akorát vešly a pak jsem zjistila, že jsem si sice pečlive ohlídala smer žebra a chlupů, ale nějak mi uniklo, že jsem střihla dva stejný díly na zadek = oba kusy levý 🙄 😀 ... jsem k tomu pak kus došívala a přestřihávala to... no kalhoty na hodinku jsem dělala celý odpoledne. Schválně vám pak hodim fotku, až uschnou). A střihnu to teda směrem dolů 😉
Holky, dotaz od pitomce 🙂. Chci malé ušít noční košilku, ale střih nemám, když vezmu střih na tričko a protáhnu ho směrem dolů, mám to i mírně rozšířit?
A jak se šije z toho bambusu krémového z MTX? Mám se bát? 😀

@palosek nene, jsem si jenom dělala legraci 😀
a doporučuji žebro s kachničkami, moc příjemné na pyžamka 🙂