icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

crawler
4. sep 2012

@animal ty seš hovaďák 😀

crawler
4. sep 2012

@jemi pošleš mi do IP prosím svůj email kvůli PULu? děkují🙂

terezita
4. sep 2012

@animal tak ty se teda vydarily!!! jdu sit, abych si vydelala na utraceni.. 😀 😀 😀

lolelole
4. sep 2012

holky jak se šije se softem - ještě jsem to nezkoušela ? koukám na tu @animal tabulku a láka mě že bych zkusila podzimní bundu..jen nevím zda je to pro začátečníky jako jsem já proveditelné 😉 nerada bych v tom utopila penízky a prcek by nakonec stejne neměl co na sebe 😀 co myslíte ? 😅

lucijan
4. sep 2012

@animal krásný nažehlovačky, super nápad!
A ty jsi něco jako masochista přes hromádky? 😀 😀

animal
4. sep 2012

@lucijan no asi to tak bude - sadomaso vycucávačka 😀 😀

janasrub
4. sep 2012

nepotřebuju softshel, nepotřebuju softshel, nepotřebuju softshel, ... vůbec nic nepotřebuju 🙂
na ty nažehlovačky jsem raději ani nekoukla.
Tak jo koukla. To můžu nažehlit např. na finerib?

terezita
4. sep 2012

@lolelole problem je v tom, ze nic se nesije tak snadno jako softshell.. 😎
@animal @janasrub taky softshell nepotrebuju, ne a ne a ne.. kdo mi tam naklikal tech 15 metru??? 😀 😀 😀

nufanek
4. sep 2012

Este mi zienky poradte, tie, ktore ste si kupovali niekedy casopis ottobre, mate ho priamo z ich stranky alebo sa da zohnat aj niekde inde? Resp. nemate niektora nejake cisla, ktore uz nepotrebujete? Vdaka.

sinala
4. sep 2012

@crawler když mi najdeš doma místo 😀 😀 😀 , tak si ji koupím 😉

sinala
4. sep 2012

@lenasss taky mám 100 a říkám si, že dobré 😀 😀 😀

crawler
4. sep 2012

@lolelole šije se naprosto parádně!!! jako totální začátečník jsem malýmu ušila bundu - viz moje album - povedla se na 1* - neklouže, nevlní se,...jen je třeba vychytat jehlu, ale to zvládneš na malém kousku odstřižku😉

flapi
4. sep 2012

Prosím vás, když šijete bundu ze softshelu, podšíváte ji něčím? Případně čím? Díky

jemi
4. sep 2012

@nufanek čísla objednávám zde: http://www.webareal.cz/pattistudio/eshop/2-1-Ca... nějaké doma mám ale zatím je mám krátce a pořád šiju

terezita
4. sep 2012

@nufanek ja beru primo od pramene.
@flapi podsivat netreba, mas tam prijemny flis.

stassy
4. sep 2012

@petkasv Tak ze bych chtela poradat velkou hromadku se rict neda, jsem myslela, ze se ozve tak ctyri pet holek, ze vas tam nic moc nezaujme, to bych jeste zvladla snad, ale melo mi byt jasne, ze se nechate ukecat na vsechno, co vam kdo ukaze. 😀
Tabulku udelam vecer az se dostanu k pc, ale bude to rychloakce, uzaverku dam zitra o pulnoci. Doufam, ze s ohledem na muj stav budete rozumne a udrzite se v nejakem zvladnutelnem mnozstvi. 😀 😀 😀

zojec
4. sep 2012

@animal pane boze !!! napis, ze sk baby si nemozu objednat prosiiiiim 🙂

terezita
4. sep 2012

@stassy ja tam mam problem, ze se nevyznam v tech mirach.. kdyz budu chtit metr, dostanu metr? 😅

boudova
4. sep 2012

já se z vás holky picnu 😀 😀 😀 😀 tady už dělaj hromádky i ty co přenášej 😀 😀 😀

Ještě že mám stopstav - mám nevyšito hromadu látek a musím to zpracovat 😔

terezita
4. sep 2012

@boudova stassy doufa, ze z toho konecne porodi.. 😀 😀 😀

boudova
4. sep 2012

@terezita 😀 😀 😀 😀 někdo meje okna, někdo dělá hromádky

lolelole
4. sep 2012

@terezita 😀
@crawler
díky - tak je rozhodnuto 😵 je na to potřeba nejaká spešl jihla nebo patka ? Jinak koukala jsem na budnicku a vypadá naprosto úžasně...ja jsem právě ted koukala na voděodolné bundy pro prcka a ty ceny jsou šílené..tak snad se mi to povede 😝

schnek
4. sep 2012

když píšete o Ottobre - máte už doma to dámský číslo, co teď vyšlo? já pořád ne ☹

michamicha
4. sep 2012

prosím prosím, jaká byla cena softu teď naposledy? tabulka už neni veřejná ☹

palosek
4. sep 2012

@lenasss ...pěkná sukně...líbí se mi i látka, super 😉

jemi
4. sep 2012

@schnek jo mám a už tak 10 dní

animal
4. sep 2012

@flapi ono je to sice tenké, ale je tam membrána, která je voděodolná a paropropustná

schnek
4. sep 2012

@jemi no, takže mi opět nepřišlo... já už si připadám jak debil... to mi nepřišly hned to první číslo s dárkovým...ach jo, ať žijde česká pošta a nenechavý český pazoury 😠

animal
4. sep 2012

@michamicha všechny ceny byly stejné jen nový soft stál 198,-kč metr teď je dražší o fous

jemi
4. sep 2012

@schnek a jak se to vyřešilo minule?