icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

stassy
4. sep 2012

@terezita Koukám na to a oni stříhají po čtvrt yardech, nejmenší množství, které můžeš dostat, je obdélník 55x45cm a pak násobky - obdélník 110x45 (půl yard), 110x77cm (třičtvrtě yard), 110x92cm (celý yard)..
Mají k tomu něco napsané tady http://www.printstopolkadots.co.uk/store/index.... , ale jsem teď líná to celé číst.. 😅 😀

schnek
4. sep 2012

@jemi poslali nový, narozdíl od prvně každej zvlášť. Já jsem udělala bugr na poště... njn, budu muset znovu zavolat poštmistrový.

animal
4. sep 2012

@daisyr přišlo Mylly děkuji ti děkuji ti děkuju 🙂

katkaela
4. sep 2012

Tak ešte niečo pre mimi, musím našiť patentky. A merino súprava pre Elišku na zimu...

stassy
4. sep 2012

tož tabulka tady, snad je to dobré, já jsem tabulkový antitalent 😅
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0At...

evinka
4. sep 2012

Ahoj,
vejdu se s dvěma soupravama bunda a kalhoty (vel.86-92 a 104-110) do 3,5 m softu? 2,5 šedého + po 0,5 m doplňkové barvy?

animal
4. sep 2012

@evinka no vejdeš, ale taky záleží na střihu a jak tou doplňkovou barvou chceš doplňovat

petkasv
4. sep 2012

@animal ty si fakt masochista, děsný, vždyť ještě neskončila jedna a ty už děláš druhou 😝

evinka
4. sep 2012

@animal Na tu malou bych chtěla jako doplňkovou fialovou a na větší asi jarní zelenou. A střihy si právě budu muset ještě najít, ale určitě nějaký jednoduchý

animal
4. sep 2012

@petkasv protože soft jsem slíbila a chci ho kvůli holkám co nejrychleji vyexpedovat, aby mohly na zimu šít, tak proto už jsem otevřela tabulku a mezitím zařizuju milion věcí a stříhám 🙂 no škoda, že mě zdržela ta návštěva u našich

animal
4. sep 2012

@petkasv neboj, pak budu mít pauzu 🙂 jdu na operaci s tou haksnou 🙂 a po novém roce zas něco spáchám 😀 😎
já po tajnu doufám, že budu s tou nohou moct alespoň šít nebo se jinak unudím k smrti, že bych si stihla hodně věcí dopředu nastříhat a pak jenom šít a šít 😀

flapi
4. sep 2012

@terezita @animal děkuji 🙂 A když bych z toho chtěla zimní tak by to ale asi něco chtělo, ne?

animal
4. sep 2012

@flapi my soft podlepený flízem používáme na zimu a pod to funkční prádlo a flízovou mikču ta taky tepelně izoluje a na jaro podzim máme soft podlepený úpletem

kalman
4. sep 2012

@caramilla pjekná soupravička 😀

terezita
4. sep 2012

@flapi na zimu pod to navliknes merino.

zikie
4. sep 2012

@jemi Tak konečně nafocena kombinéza v akci, na extrémně nenaladěném a nespolupracující modelovi. Dneska se ještě chystám spáchat ke kombinéze capíky po kočáru a do krosničky, tak jak budou hotové nafotím- šiju podle tutorialu, který sem dávala nějaká dobrá duše nedávno http://www.goinggreenwiththegrizls.com/2012/02/...

zojec
4. sep 2012

@zikie dokonala :D to je aka velkost a farba? toho roku este nevyuzijem, ale o rok by som malemu mozno spichla.. 😉

zikie
4. sep 2012

Tak hotovo. Ve skutečnosti vypadají trošku líp. Dokonce jsem vymyslela vychytávku. Podrážka je jen z jedné vrstvy softu a všude jinde jsou vrstvy 2- soft a mikroflíz a bála jsem si že tudy bude táhnout, tak jsem vytvořila homemade vložku do capáčku-na decovil jsem nažehlila ten mikroflíz a zdá se to super.Jen mi teda přijde že ten střih z blogu má nějaké hooodně divné rozměry, tak jsem ho celkem výrazně upravovala. ale snad bude sedět.

jemi
4. sep 2012

@zikie no sluší mu to, kombinézka sedí dobře, já budu šít capáčky dle ottobre 6/2010
u kombinézky ještě přemýšlím, jestli nějak nevymyslet stahování kapucky, ale takhle je to jednodušší na šití a taky nad reflexními prvky, mám raději ty paspulky, ale švy tady nejsou dobře umístněné, tak asi taky budou nažehlovačky

zikie
4. sep 2012

@zojec Velikost 80,tmavě šedý soft od Animal s tyrkys lemovačkou od Caramilly, střih z nejnovějšího Ottobre. Do krosničky absolutně super.

ivuska.h
4. sep 2012

@zikie Nezdá se ti ta kapuce obrovská? Já jsem to šila na panenku, použila jsem vel. 50 a kapuce byla obří... Chci podle toho šít kombinézu na Jůlu, tak tam pak dám asi tunýlek na stažení... Ale jinak super střih, hrozně rychle ušité a taky jsem to lemovala gumičkou.

zikie
4. sep 2012

@jemi Ono stejně prckovi většinou dáš ještě pod kapucku nějakou tenčí čepičku, tak mi už stahování přijde celkem zbytečné- u té dospělácké mi teda naopak celkem chybí... Ve švech by tady ta paspulka opravdu moc dobře nevynikla. Super je ten reflexní taháček na zip.

zikie
4. sep 2012

@ivuska.h No ta kapuce je doost velká i na našeo hlavouna, ale zase si říkám, že pokud by byla hodně přilehavá, že by přes ten soft nemusel dobře slyšet...

ivuska.h
4. sep 2012

@zikie To nemyslím, děcka měly loni v zimě oba bundu s hodně přiléhavou kapucí a slyšeli myslím dobře.

zikie
4. sep 2012

@ivuska.h Tak v tom případě se můj manžel jen vymlouvá 😀 😀 😀

sinala
4. sep 2012

@terezita a vychází to lépe přímo od pramene?

ivuska.h
4. sep 2012

@zikie 😀 😀

sinala
4. sep 2012

@schnek mě nepřišel balík za 4000 z Anglie, myslím že ho někdo u nás ukradl. Peníze nám naštěstí vrátili z toho eshopu.

terezita
4. sep 2012

@sinala ja kdyz to objednavala tak vyslo a mohla jsem si vybrat i jiny jazyk, to pattistudio nenabizelo. no a ve schrance to bylo taky rychlejc.. 😀 😀 😀

sinala
4. sep 2012

@katkaela ty jedeš 😀 😀 😀 , no jo porod se blíží, já taky vždycky před porodem rychle šila, co jsem musela 😀 😀 😀

@zikie parádní kombinéza 😉