icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

michamicha
5. sep 2012

@palosek a kdy je teda uzávěrka?

palosek
5. sep 2012

@michamicha čekám na názory?
Co tak příští týden? Dejte datum...mě je to jedno... 😉

schnek
5. sep 2012

ženský, to nemůžete, nedávejte žádný tabulky... ach jo... 😀

palosek
5. sep 2012

@schnek No jo, ale když ono je pořád něco potřeba, že... 😅 😅 😅 😀

laeela
5. sep 2012

@palosek Drze jsem tam přidala z Wendy kytičky na růžové, třeba se někdo chytne.
Já došila noční košilku z toho bambusu, zítra vyfotím na malé, jsem zvědavá, jestli jí sedne. 😉

michamicha
5. sep 2012

já teda oroduju za žebro medvědy, který potřebuju na pyžama 😀

@palosek mně to je fuk kdy bude uzávěrka, hlavně když se objedná to co chci 😀 😀 😀

schnek
5. sep 2012

@palosek nojo, ale a) kde na ty krásy má člověk pořád brát, b) kde na to člověk má pořád brát místo doma a c) kdo to má pořád vysvětlovat manželovi 😀

michamicha
5. sep 2012

@laeela kytičky jsou dobrý, mam doma 😵

laeela
5. sep 2012

@michamicha tak to se těším. 😉 jestli se teda ještě někdo nasbírá, páč 4 metry, to bych měla s mým tempem až do důchodu. 😀

ngvadi
5. sep 2012

@schnek ad c) - když ty hromádky děláš, vysvětlujou se ty mega balíky manželovi hůř :D

laeela
5. sep 2012

tak já trávím prohlížením a nakupováním látek víc času, než samotným šitím. A jsem ráda, že jsem nezačla šít s představou, že ušetřím za oblečení, páč kdybych stejnou sumu, co jsem dala do látek, investovala do oblečení, tak mám narvaný skříně a snad každý den na sobě něco nového. 😀

palosek
5. sep 2012

@ngvadi ..tojo 😀 😀 😀 nstačí se divit 😀 😀 😀 😀 A ptá se: " A to je víc tak střelených ženských jako ty???" Utěším ho, že v tom nejsem sama 🙂))

ngvadi
5. sep 2012

@palosek přesně, můj muž se taky pokaždý ptá, jestli ty hromádky dělá taky někdo jinej. nějak nemůže uvěřit, že děláme každej měsíc nejmíň tři :DDD

palosek
5. sep 2012

Hooolky, pooomoooc 😠 😠 😠 Někdo v tabulce zazmatkoval...Koukněte na řádek s LAMOU limetka...byl na něm nějak nakopírováný čokofinerib...hodnoty jsem už opravila...ale nevím, kdo měl lamu objednanou...popřípadě si to tam, prosím, opravte. Vůbec si nejsem jistá, jestli ji měla třeba CAR... 😖
Raději si prosím zkontrolujte každá svůj sloupec....
Jsem psala, že kdo to moc neumí,ať mi radši napíše, že mu tam vložím, co chce...chjo...vím, že to nebylo schválně... ☹

schnek
5. sep 2012

@ngvadi bo ale ještě hůř se vysvětluje, že to není hromadka, ale jenom pro vlastní potřebu, ačkoli už není místo, kam by se to dalo narvat 😀

a dotazy typu "Je ještě někdo druhej stejně praštěnej?" dostávám taky 😀 ale zase musím uznat, že mi sám navrhnul pořízení novýho stroje a nad cenou neremcal 😉 😀

palosek
5. sep 2012

@schnek ...to jooo, já taky od muže dostala vysněný OL 😀 😀 😀
Add LAMA.... je celá vymazaná, vložím ji pod, úúúplně dolů....ať se mi tam ten neřád furt neplete 😀 😀 😀 Zadejte si , prosím, znovu... 😅

karchinka
6. sep 2012

@palosek já jsem pro uzávěrku někdy příští týden, určitě prosím prosím ne do víkendu/o víkendu, ještě uklízíme a malujem po elektru, fakt bylo asi lepší vyhořet :D

sinala
6. sep 2012
rina76
6. sep 2012

Příprava na zimu: recyklované merino komplety ze svetrů ze "sekáče" - za pár kaček hodně parády a hlavně užitku a druhá háčkovaná ušanka

palosek
6. sep 2012

@karchinka Ok, tak může být pondělí, nebo utery večer? Ať nám nevyprodají slevy? 😉

palosek
6. sep 2012

@rina76 nádherné recy.... 😵 😵 😵

sinala
6. sep 2012

holky nechcete některá toto http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... , prosím 🙂 . Mám to doma ve vínovém a je tomoc hezké a příjemné, i když tam je polyester 😉

schnek
6. sep 2012

@rina76 super 😵 kde berete takový pěkný sekáčový svetry? mně se jaktěživo nepovede na něco takovýho narazit

rina76
6. sep 2012

@schnek no zadaří se málokdy - je to odměna za dlouhé hledání a přehrabování se, které nesnáším, ale co by člověk pro prcka neudělal 😉

veronik77
6. sep 2012

@terezita prosím prosím, nebyla by objednávka FM? potřebovala bych střihy na softky..... 😉 jestli si to mám objednat nebo počkat 😀 díky

laeela
6. sep 2012

Tak konečně jsem něco došila a můžu předvést, je to ten bambus jednolíc, teda doufám, páč v některých látkách mám dost zmatek. 🙂

kveta007
6. sep 2012

@palosek Ahoj, výplněk grafit i liligreen jsem objednávala při mé minihromádce před měsícem. Je to pěkně silné, takže určitě fajn teď na podzimní tepláčky, apod. Já do toho ještě nestřihla, chystám se tento týden na tepláčky s laclem., takže jak se to bude chovat při nošení nevím. Liligreen bych řekla,že je opravdu hezčí ve skutečnosti než na fotce. Byla jsem ale zklamaná z kazů - u obou výplňků byly kazy a u toho grafitu byl prostě vystřihnutý roh 20 x 30 cm... Obojího poslali víc, takže nakonec jsem podělila bez nějakého velkého uskrovňování všechny. Mě vycházelo spíš 1,6 m/kg u obojího.

ucitelka70
6. sep 2012

@mikulka45 veru ja som dala dávno, díky krásne, takže hádžem výstrih obrázku.... a poobede spravím aj strih

ucitelka70
6. sep 2012
zojec
6. sep 2012

baby, pozerali ste na latka,cz ake maju pekne organzy?? otazka, da sa z toho urobit tutu sukna z pasikov? ci to treba obsivat?? http://www.latka.cz/e-vendo.php?shop=fabfab_cz&...