icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mikulka45
5. sep 2012

@ucitelka70 cauko, ja mam, posli mi do IP email...

zabza40
5. sep 2012

@ucitelka70 Také bych jí brala 😉

zabza40
5. sep 2012

@mikulka45 Můžu také poprosit 🙂

medvi11
5. sep 2012

@mikulka45 já bych ji chtěla taky 😀

lucijan
5. sep 2012

@stassy to neva.. koukala jsem, že ty moje látky mají i u mráze, tak si je koupím tam - a dost mě překvapilo, že u mráze vycházejí levnějc! A pul od crawler, takže mi to ani nevadí. Přesto dík za nabídku!

mikulka45
5. sep 2012

@ucitelka70 @zabza40 @medvi11 baby, neviem ci sme sa dobre pochopili, ja mam to ottobre v el.podobe, samostatny strih ciapky bohuzial nie...este pozrem, ci nemam ten konretny strihovy papier vytlaceny a zlepeny, chceli by ste to aj tak?

jieff
5. sep 2012

@kveta007 nějaké lemování bylo popsané na ekozahradě koukni tam 🙂

jieff
5. sep 2012

holky koukala jsem na střihy co mám dom a takovou pěknou kombinézu jako tu šily zikie a ivuska z posledního ottobre jsem nenašla, mohla bych vás některou poprosit o pujčení časopisu nebo obkreslení střihu?určitě se revanšuju!

crawler
5. sep 2012

@kveta007 ahojky🙂 já šila overálek a tak dávala patentky, ale ty plastové-plínové. olemovala jsem kouskem látky, z které jsem šila ten overálek. Jinak lemovací guma je taky vhodná a určitě se s ní bude pracovat o dost lépe, protože je už v půlce naznačený přehyb, takže snadné šití 😉jen si dát pozor, abys ji ani minimálně nenatáhla😉

kveta007
5. sep 2012

@crawler Já právě dělám ten overal dle tvého Ottobre a právě jsem si říkala, jestli ty plastový patenty nebudou moc velký, že bych spíš dala klasický kovový rolandy. Ještě jsem si říkala, že to froté normálně zahnu a dovnitř, kde mají být patenty jen vložím čtvereček látky, např. bavlny pro zpevnění... Ještě nevím, třeba mi ještě někdo něco poradí dále. 😉

schnek
5. sep 2012

@jieff pokud se nikdo blíž neozve, 17. jsem na celý den v Budějovicích 😉

jieff
5. sep 2012

@schnek tyjo paráda,pravděpodobně bysme neměli být na chalupě,tak bych si to mohla skočit i okopírovat do copy centra...díky za rychlou nabídku!

palosek
5. sep 2012

Holky, měly jste někdo už v ruce ten akční výplněk z Wendy? Bavlna + bistor? http://www.produktservis.cz/images/katalog/597-... Co to je ten bistor??? 😅

sinala
5. sep 2012

@palosek to je něco jako elastan

palosek
5. sep 2012

@sinala tak myslíš, že by to mohlo být dobré pro děti na mikinu nebo tepláky? Nebude se to vytahovat na kolenou a loktech???

jieff
5. sep 2012

@kveta007 já s baby drukamabojuju, ale na kupovaných věcech to vidím podložený jen kouskem jednolícu nebo oboulícu a drží...

veronik77
5. sep 2012

@jieff nevíš prosím, za kolik u vás kopírují velkoformát? díky 🙂

animal
5. sep 2012

@palosek bude to jako klasická elastická teplákovina, jelikož bistor je místo elastanu jak píše sinala

sinala
5. sep 2012

@palosek já myslím, že jo, taky jsem se na něho dívala 😀 😀 😀

palosek
5. sep 2012

@sinala a neobjednáme ten "granát podčesaný"? Nebo iten liligreen bude pěkný....sice není nic moc na monitoru, ale to nebyli ani ti piloti na liligreenu a jaká to byla nádherná barva... 😀

palosek
5. sep 2012

@animal a jaká myslíš, že to bude kvalita ve srovnání s tím, co jsi teď objednávala ty? Z té jiné firmy?

anastazieb
5. sep 2012
animal
5. sep 2012

@palosek já myslím, že by to mohlo být nastejno, ale wendy jsem neměla v ruce, takže nedokážu soudit objektivně

sinala
5. sep 2012

@palosek já jsem pro liligreen 😉

ngvadi
5. sep 2012

@palosek ty děláš mtx hromádku? kde je tabulka? (já zas nestíhám, tak dočítám sporadicky)

palosek
5. sep 2012

@anastazieb hotovo 😉 ...i ty pokušitelko...ta zelená je nádherná 😵 😵 😵

palosek
5. sep 2012

@sinala 😉

anastazieb
5. sep 2012

@palosek díky 😉 Doufám, že se aspoň nějaký ten výplněk nasbírá, abych měla na tepláčky.

palosek
5. sep 2012

@sinala vložíš ho tam prosím tě? Nejde mi zkopírovat adr.obrázku...díky