icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

crawler
7. sep 2012

@stassy Markétka vyčkává, ale až se rozhodne jít ven, tak ji nic a nikdo nezastaví a bude to frkot 😉 😀

crawler
7. sep 2012

@zdeann to máš střih z ottobre 3/2005 nebo je to nějaký jiný? polodupky jsou bomba! 😉

animal
7. sep 2012

@stassy no právě, proto se ptám co ty tady ještě 🙂 chůďo

stassy
7. sep 2012

@sufik1 mi dneska stačily kostky na Starém městě a na Letné 😀
@crawler Ve fičák doufám. 😀

animal
7. sep 2012

@palosek hele ale já můžu říct, že bude asi trochu potíž na straně googlu, mě se to předevčírem pořád dokola připojovalo a tak jsem pořád načítala tabulku. Občas nakouknu do softové tabulky a tam si to musím nechat znovu načíst, aby se mi zobrazily komplet data, jelikož tam někdo měl v sloupci zapsáno metry, ale nesčítalo se to, po načtení už to šlo. Taky mi psala jedna holčena, že se ji tam nedaří vložit jméno a mail - já to ale viděla ona asi po znovuobnovení stránky to už taky viděla. Takže je to divočina né vždy z naši strany.

sinala
7. sep 2012

@sufik1 tak jsem odborně zasáhla 😀 😀 😀 , ale někdo tam něco udělal, že se ty vzorečky automaticky nemění s nově přidaným sloupcem 😠 . To by chtělo ještě většího odborníka 😀 😀 😀

sinala
7. sep 2012

@crawler holky u nití jsou taky vzorné 😀 😀 😀

palosek
7. sep 2012

@sufik1 se na to kouknu, ale asi až zítra...jestli na něco příjdu.... 😅 😅

palosek
7. sep 2012

@sinala ...tak to já určitě nebudu 😀 😀 😀 ...A nemůže to být tím, kam přidávají sloupec??? Jestli...před, nebo ...za...??? Chjo....
@animal aha, no, mě jedna taky psala, že nemůže vložit jméno a e-mail, ale mě to tam normálně šlo.... někdy to zpomaleně reaguje na zapisování...může to být i tím, že je přihlášeno více lidí a všichni se tam chtějí najednou vepsat??? 😨

sinala
7. sep 2012

@palosek s tím sloupcem mě to taky napadlo... 🙂 🙂 🙂 za nefunguje a před jsem nezkoušela 🙂

palosek
7. sep 2012

@sinala ...když se vloží sloupec před, tak ten poslední se vzorcem se posune a mělo by to fungovat. Jinak...nechtěla jsi taky medový výplněk z MTX? Nemáš ho tam 😀

sinala
7. sep 2012

@palosek chtěla 😀 😀 😀 ale dole v řádku je pak vysoké číslo 😀 😀 😀 dělám kompromis, ale ta cena je zase lákavá 😀 😀 😀

sisa.b
7. sep 2012

Baby, pomoooc. Mne ten OL stále nešije dobre ☹ Vrchnú látku posúva o centrimeter na desiatich cm. Už padla za obeť jedna maxivkladačka a pol deky Imra a stále mi to robí to isté. Skúšala som nastaviť, ako ste mi radili, ale zmena žiadna. Vlní a posúva mi to. Mám chuť obšiť tie vkladačky obyčajným cikcakom na starej mašine, už ich súrne potrebujem 😢

sinala
7. sep 2012

@sisa.b a jaký máš přítlak? já mám kolem 1, když šiju úplety i vkládačky
a diferenciál na vkládačky posouvám k jedničce. Musíš to zkoušet, ale každý materiál se chová jinak, není univerzální nastavení na úplety

a taky jsem zpočátku bojovala

sisa.b
7. sep 2012

@sinala myslíš prítlak pätky? Ten nemám očíslovaný. Skúšala som pridávať a uberať prítlak pätky i nastavenie diferenciálu, ale nepozorujem, že by sa to nejak menilo.

martinkah
8. sep 2012

dievčatá, na akom stupni na žehličke nažehľujete reflexné nažahľovačky na soft? chystám sa na to prvýkrát...

pred pár dňami som nažehľovala na šuštákovinu, zdalo sa, že to pekne drží a po prvom praní sa odlepujú ☹
@caramilla ako tvoje nažehľovačky na súprave zo šušťákoviny? držia? ako si ich nažehľovala? vďaka

barcav
8. sep 2012

já jsem začla šít Maxíkovi na chladnější dny a ono je u nás najednou teplo
vám to tu trochu zaspamuji fotkama 😀
vesta a kalhoty je střih burda, mikča střih ottobre, kalhoty jsou krapet větší ale dala jsem do nohavic gumky a je to dobrý
manžel se mi pořád směje, že na Maxíka šiju vše větší a na sebe menší 🙄 😀
breberák na mikině je inspirace od @lucijan 😀

barcav
8. sep 2012

@zdeann polodupky jsou super 😵 ty já na mimčech miluji 😀
@caramilla suprácké jako vždy 😀 taky se chystám na tyto čepičky, chtěla bych je zkusit z toho froté z dadky 🙂
@sufik ses pěkně vyřádila na kostýmech

zdeann
8. sep 2012

@laeela Ano, je to z Dadky
@crawler Je to střih pajcnutý z kupovaných co mám doma a zvýšený sed, aby se pohodlně vešla látkovka
a jinak děkuji za pochvaly 🙂 jsem z nich měla velkou radost

zdeann
8. sep 2012

@barcav Já je taky dávám ráda, dupačky klasické vůbec, vytáčí mě rozepínání. Když má bodýčko, nic se jí nevyhrnuje a tady tenhle střih netlačí na bříšku, takže pro mě ideál 🙂

sinala
8. sep 2012

@sisa.b jo, přítlak patky

animal
8. sep 2012

@sinala vzorec se ti měnit bude automaticky, ale musíš stihnout vložit sloupec zavčasu, nejpozději jako předposlední sloupec

animal
8. sep 2012

@palosek možná je to tím, je to náročné, jak nás to sdílí čím dál tím víc, asi na to upozorním v mailu

terezita
8. sep 2012

@stassy boooha jeho tys jeste nepraskla?? 😅 nemelas rodit uz pred tydnem??

stassy
8. sep 2012

@terezita Měla, ale jak vidíš, stále nic. 😀 Ale dneska to vypadá nadějně, možná, že počet 41+2tt nebude vhodný jen pro @lucijan 😀

terezita
8. sep 2012

@stassy tak to zni slibne! toz preju krasne zdrave a zive nedelnatko! 😉 a at teda aspon do porodnice dojet stihnete.. 😅

caramilla
8. sep 2012

@sinala No, modrá obecně je strašně náročná barva na odstíny:( Mám k tomu takový tmavšá tyrkys z MTX, je to patent, myslím. Nebo fin, už nevím. Je to taková tyrkysová, nekřiklavá maličko jakoby do khaki (Ale fakt maličko - tím je jakoby tmavší), přesně název bohužel nevím, brala jsem ho přes animal hromadu kdysi, tak to kdyžtak můžeš dohledat v té tabulce🙂
Tento světlý si myslím, že bohužel nepůjde.
K těm hnědým mám jabkový finerib, ten ladí super. Je v této hromadce u @palosek
JInak ten nápad s žabíma čepičkama není vůbec originální, to by napadlo asi každýho, kdo chce udělat čepičku se vzorovaným nápletem na jednobarvě pro kluka, páč nic jiného než žáby doma nemám. S tím záměrem jsem i žáby od mráze brala, že to bude super na náplety u čapek 😉

caramilla
8. sep 2012

@sinala podle obrázku by to možná mohl být tento, ale jistá si nejsem
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

caramilla
8. sep 2012

@martinkah drží perfektně, nažehlovala jsem úplně stejně jako soft 😉 Bunda byla už asi 2x praná a několikrát zmokla 😉

Jinak ten "voděodolný kostičkovaný" šusťák z Batani není úplně tak voděodolný, takový normální šusťák, pořádný déšť to nevydrží a prochč... to 😀

caramilla
8. sep 2012

@barcav wow, ty ručičky ... masakr 😀 😀 😀 perfektní přišití!