Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@palosek hele ale já můžu říct, že bude asi trochu potíž na straně googlu, mě se to předevčírem pořád dokola připojovalo a tak jsem pořád načítala tabulku. Občas nakouknu do softové tabulky a tam si to musím nechat znovu načíst, aby se mi zobrazily komplet data, jelikož tam někdo měl v sloupci zapsáno metry, ale nesčítalo se to, po načtení už to šlo. Taky mi psala jedna holčena, že se ji tam nedaří vložit jméno a mail - já to ale viděla ona asi po znovuobnovení stránky to už taky viděla. Takže je to divočina né vždy z naši strany.
@sinala ...tak to já určitě nebudu 😀 😀 😀 ...A nemůže to být tím, kam přidávají sloupec??? Jestli...před, nebo ...za...??? Chjo....
@animal aha, no, mě jedna taky psala, že nemůže vložit jméno a e-mail, ale mě to tam normálně šlo.... někdy to zpomaleně reaguje na zapisování...může to být i tím, že je přihlášeno více lidí a všichni se tam chtějí najednou vepsat??? 😨
Baby, pomoooc. Mne ten OL stále nešije dobre ☹ Vrchnú látku posúva o centrimeter na desiatich cm. Už padla za obeť jedna maxivkladačka a pol deky Imra a stále mi to robí to isté. Skúšala som nastaviť, ako ste mi radili, ale zmena žiadna. Vlní a posúva mi to. Mám chuť obšiť tie vkladačky obyčajným cikcakom na starej mašine, už ich súrne potrebujem 😢
dievčatá, na akom stupni na žehličke nažehľujete reflexné nažahľovačky na soft? chystám sa na to prvýkrát...
pred pár dňami som nažehľovala na šuštákovinu, zdalo sa, že to pekne drží a po prvom praní sa odlepujú ☹
@caramilla ako tvoje nažehľovačky na súprave zo šušťákoviny? držia? ako si ich nažehľovala? vďaka
já jsem začla šít Maxíkovi na chladnější dny a ono je u nás najednou teplo
vám to tu trochu zaspamuji fotkama 😀
vesta a kalhoty je střih burda, mikča střih ottobre, kalhoty jsou krapet větší ale dala jsem do nohavic gumky a je to dobrý
manžel se mi pořád směje, že na Maxíka šiju vše větší a na sebe menší 🙄 😀
breberák na mikině je inspirace od @lucijan 😀
@sinala No, modrá obecně je strašně náročná barva na odstíny:( Mám k tomu takový tmavšá tyrkys z MTX, je to patent, myslím. Nebo fin, už nevím. Je to taková tyrkysová, nekřiklavá maličko jakoby do khaki (Ale fakt maličko - tím je jakoby tmavší), přesně název bohužel nevím, brala jsem ho přes animal hromadu kdysi, tak to kdyžtak můžeš dohledat v té tabulce🙂
Tento světlý si myslím, že bohužel nepůjde.
K těm hnědým mám jabkový finerib, ten ladí super. Je v této hromadce u @palosek
JInak ten nápad s žabíma čepičkama není vůbec originální, to by napadlo asi každýho, kdo chce udělat čepičku se vzorovaným nápletem na jednobarvě pro kluka, páč nic jiného než žáby doma nemám. S tím záměrem jsem i žáby od mráze brala, že to bude super na náplety u čapek 😉
@sinala podle obrázku by to možná mohl být tento, ale jistá si nejsem
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

@stassy Markétka vyčkává, ale až se rozhodne jít ven, tak ji nic a nikdo nezastaví a bude to frkot 😉 😀