icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

schnek
9. sep 2012

jo, tak už to vidím v tabulce, jako bych se vůbec neptala 😅

lillyzelvicka
9. sep 2012

@palosek prosím tě objednával se z mtx patent přírodní?popř šel by ještě přidat ?

animal
9. sep 2012

@schnek je to napsané v podmínkách, alespon vidím, že ty podmínky všichni čtete

schnek
9. sep 2012

@animal njn, jsem moc nekoukala 😅 ale nakonec jsem se k tomu propracovala. První jsem se dívala na barvy, jestli vůbec mě tam něco zaujme, pak až do podmínek 😉

A ještě se ptám, pže tímhle materiálem nemám šicí zkušenost - chce to na bundě dělat na předních dílech podsádky?

jemi
9. sep 2012

@schnek podsádky nejsou potřeba, šije se z toho moooc dobře

animal
9. sep 2012

tak kdo se ptal na to jaký tyrkys používá @caramilla na čepice???????
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... je to asi tohle
protože pak brala jenom toto a je to žebro http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

zdeann
9. sep 2012

@caramilla Já z toho bambusového výplňku chcu šít vkládačky případně to dát i do plínky....
Co na to i vy ostatní? Mělo by to být vhodné ne?

sinala
9. sep 2012

@zdeann nevím, zda mám ten samý, protože jsem ho kupovala od Ivy a byl z MTX a zbytky co tu mám, chci použít na vkládačky

@animal díky

zojec
9. sep 2012

@maticap. najlepsie su polyesterove 🙂 na vsetko z plienkovej vybavy 😉

jemi
9. sep 2012

@caramilla plánuji do budoucna šít tréningáče, tak se chci zeptat, zda se něco z tabulky mtx+wendy hodí místo toho sportovního bambus upletu

palosek
9. sep 2012

@lillyzelvicka jsem až ted na pc. Jak koukám, holky přidaly béžový patent z mxt, ale přírodní...s tímto názvem v tab. ani v nabídce nic nevidím. klidně hod odkaz, který a vložím... 😉 http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

schnek
9. sep 2012

konečně jsem stáhla fotky, tak házím ty gatě, co jsem střihla oba zadní díly levý a manžestr chlupama dolů 😀 ale na písek budou dobrý 😉 .

mooncaa
9. sep 2012

@jemi Já ušila jen jedny Caramillý tréninkáče s fineribem a vytahal se už při zkoušení. Příští budou už s gumou dovnitř. Sportovní bambus taky nemám. Patent se vyglajdá asi taky.

jemi
9. sep 2012

@mooncaa @caramilla patenty doma mám, tak když tak taky ušiji s gumou, ale ten sportovní bambus vypadá zajímavě, jen ze šijemedetem nechci objednávat, protože to bych toho objednala hromadu 🙂

laeela
9. sep 2012

já o víkendu došila dlouho střižené kousky, dvě taštičky pro starší dcery a jedno recy tričko pro nejmladší:

laeela
9. sep 2012

Koukám, že mám pěkně umatlanej objektiv. 😀

laeela
9. sep 2012

Komuže vadily ty lebky na mrňousech? Tak prosím přivřete oka. 😉

schnek
9. sep 2012

@laeela wau, odkud máš ty lebky?

petkasv
9. sep 2012

Holky přidávám moje dnešní počiny 🙂 pyžamo to původně být nemělo, ale je to tak úžasný, a malý je to větší, že to prostě pýžo bude 🙂 už to dneska testuje 🙂 je to z finu a kytky MTX 🙂 střih Ottobre 🙂 a zímní čepka další tři jsou rozháčkované 🙂

jieff
9. sep 2012

krásný věci tu přibyly, já se ke strojům ted nejak nedostala a už mě svrbí ruce
@laeela mě lebky nevadí, taštičky vypadaji skvěle a koukam, že máte stejnej mlýnek😉

maticap.
9. sep 2012

@zojec diky a odporucas radsej pruzne, ci netreba?

sufik1
9. sep 2012

pro milovníky millera!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
slevy u mráze 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Vážení zákazníci, na pondělí 10.9.2012 jsme pro Vás přichystali akci - na celý sortiment firmy Michael Miller dostanete v tento den 15 % slevu! Sledujte náš e-shop i nadále, protože slevy mohou číhat kdekoli a kdykoli 🙂

lillyzelvicka
9. sep 2012

holky dejte mi link na mtx 🙂 děkuju

laeela
9. sep 2012

@schnek to byl takový podivný hadřík za 5 Kč ze sekáče, identifikovala jsem to jako nepovedené zavinovací šaty, nebo co. 🙂

laeela
9. sep 2012

@jieff 😵 to jsem ráda, že máš taky náš mlýnek. 😎

palosek
9. sep 2012

@sufik1 jsem viděla 😀 😀 průběžně sleduji...ale nějak nestíhám šít 😀 😀 😀 Mám doma haldy látek, a přesně vím, na co je která určená.... 😀 😀 😀 Dnes tu byla moje mamča a hned se přidala k objednávce z mtx 😀 😀 😀 genetická závislost 😅 😅 😅 😅 Velké holky si zamluvily kalhoty z rifloviny jako má nejmladší...mě picne... 😝

palosek
9. sep 2012

@petkasv z čepičky jsem odvařená 😵 😵 😵 😵 A ta sovička je úúúža...to máš z které hromádky???

petkasv
9. sep 2012

@palosek děkuju, Danče by byla malá, když budeš chtít na zimu, není problém 🙂 no to se mě zeptej k které hromádky 🙂 určitě od Animal 🙂 byla ta nějaká před letním softem 🙂 děsný kdo si to má pamatovat 🙂

petkasv
9. sep 2012

To mi připomíná, prosím link na aktuální soft od animal, soft nepočebuju ale nažehlovačky, ty nutně🙂