icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
9. sep 2012

@palosek jo jinak teď jsem dodělala čokoládovou vanilkovou a ta je teda B. velká, ještě jí musím dozdobit a tak, ale je nádherná 🙂 z tý jsem odvařená já, ale B. tolik nevyroste kebule, on si jí někdo vezme, po tam těch se jen zaprášilo ☹

zojec
9. sep 2012

@maticap. staci obycajne 🙂

crawler
9. sep 2012

Holky, když šiju z beránka z mtx - je lepší ho dát tou chlupatou stranu na kůži, že jo? Já s ním zatím jen podšívala mikinu, ale ted chci šít polodupky a nevím, jak to vykoumat - to hřejivé na tělíčko, ale přeci nemůže být rub zvenku? 😅 😝 a zse udělat z obou stran beránka, tak budou strašně teplé a objemné... 🤐 poradíte? 😅

michamicha
9. sep 2012

nesnáším překreslování střihů 😝 😝 😝 😝

palosek
9. sep 2012

@petkasv my ještě máme dobrou tu předchozí čepičku, ale na zimu by se nám hodila větší 😀 Ale ještě je čas. D ted nějak víc roste...do výšky i šířky 😀 😀 😀 😀 tak uvidíme, co hlavička makovička, ozvu se... 😉
@crawler bych dala chloupek dovnitř a nahoru nějakou aplikaci 😀

veronik77
9. sep 2012

@crawler A co to udělat rubem ven a švy také venku nějakou kontrastní nití? Jenom lem na bříšku bych schovala... Mohly by to být takové vintage polodupky 😀

animal
9. sep 2012

@crawler navrch dej jendolíc

rina76
9. sep 2012

"turecký gatě" z ottobre z počesaného výplňku

crawler
9. sep 2012

@palosek
@veronik77
@animal holky díky za tipy!!! asi zvolím ten jednolíc -to mě taky napadlo, ale nechtěla jsem si to komplikovat, ale bude asi nejestetičtější varianta 😀 díky!

michamicha
9. sep 2012

@crawler jo a ty papírový archy na střihy jsou super, dneska jsem vytáhla první 😉 jen teda to překreslování mě nebaví 😀 vystřihovat to ale nebudu, hezky řezacím kolečkem 😅 😀

caramilla
9. sep 2012

@jemi hm, bohužel nad sport. bamb. úplet fakt není!

lenasss
10. sep 2012

tak jsem právě poslala email ohledně folii tak pokud by někomu nedošel dejte vědět děkuji.
Jinak jsem úplně mrtvá nakonec jsme tu vyrozu odnesli všichni malej už je bez teplot ale má šílenou rýmu a kašel a ještě začal včera dost skřehotat a ten malinkej má rýmu jak trám ale do rána už jsme jakž takž spali.Manžela bolí v krku a má rýmu takže je na umření 😀 😀 a já taky krk,rýma a kašel ale bez teplot všichni tedy zatím doufám že už se to bude jen lepšit 😖 😖 .Jsme ve čtvrtek bourali okna protože nám je měli v pátek montovat a místo v osm ráno přijeli v deset 😠 tak jsem tu měli 14st. kluci měli být pryč ale jak byli nemocní zůstali doma no byla to hrůza ale za ten krásný výhled co ted máme to stála přidali jsem tři okna a jedny francouzký dveře v obýváku a nemusíme ani svítit 😀 😀

palosek
10. sep 2012

@lenasss chudčci....brzké uzdravení..... jj.nová okna...to je paráda i co se mytí týká 😀

palosek
10. sep 2012

Holky...co říkáte na tenhle finerib http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... ??? 😵 😵 😵 😵 Určitě by se vám mohl hodit, což??? 😀 😀 😀 😀

lenasss
10. sep 2012

@palosek no je krááásnej 😀 😀 😀 😀 😀 jen ti mí kluci by v tom vypadali dost blbě 😀 😀 😀 😀

sufik1
10. sep 2012

@jemi já do tréningáčů cpu plavkovinu a v poho, pruží, nevytahá se. zrovna mám nějaké rozšité, ale jedny asi zkusím podle Car s tím bambusem, nějak mi to s tou plavkovinou neladí....

palosek
10. sep 2012
sufik1
10. sep 2012

holky nemáte některá zkušenost s http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

mám climran finerib http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route..., ale je mi v tom zima a pak mám termorib http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... ten je super, ale chtěla bych teplejší i na zimu. I když mi přijde teplejší i než ten climran.

lenasss
10. sep 2012

@palosek neprovokuj 😀 tak jdu ač nerada kouknout do tabulky je pravda že čepice potřebujem a fin by byl dobrý na čepky i na spodky což

lenasss
10. sep 2012

tak jsem ted nachytala to naše nejmenší mládě jak pěkně kramuje.A jedna ze včera jak už stojíme

palosek
10. sep 2012

@sufik1 Climran je tenoučký, ten jsem brala pro malou a mohla jsem ho dávat klidně jako pýžo...nebyla v něm spocená ani studená...pro malou byl tak akorát.... ten první se mi taky líbí 😀

sufik1
10. sep 2012

tak jsem ten termo rib a nový teplejší (snad) climran přidala do tabulky, to určitě musíte vyzkoušet. 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Náš poslední kompletek z termo ribu. Vyzkoušeno v nosítku i na delší cesty autem a je super. Je spíš na jaro/podzim, v létě je v tom trochu tepleji, ale skvěle odvádí pot. Na zimu to chci udělat dvojitě s tím climranem...

crawler
10. sep 2012

@sufik1 honem honem adresu, za chvíli jdu na poštu a tvou adresu jsem hledala po všech možných tabulkách a nic 😉 takže pošli, protože znovu se na poštu dostanu až ve čtvrtek 😉

lenasss
10. sep 2012

@sufik1 tak tento můžu jen doporučit máme z něj všichni trika a super tedy nevím jak v zimě ale jaro podzim super a když by se na to dala softka tak si dokážu představit i zimu je v něm příjemně ani teplo ani zima i manža si chválí a to on si na takových věcech potrpí a uznal že je to dobré

piecee
10. sep 2012

@sufik1 výtory parádní 😵 btw:a tento počesany není teplejší?nevíš... http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

sufik1
10. sep 2012

@crawler máš v IP, díky

sufik1
10. sep 2012

@piecee nevím, mám tenhle termo bílo černo a pak ten finerib sv. modrý. Ostatní jsem neměla v ruce.
A za merino z mylly se mi ty prachy dávat nechce a co hůř, nejde to do pračky a to já neeeee

lenasss
10. sep 2012

nechcete někdo merino z mylly malej to nechce a já ted nevím co s tím 😅

sufik1
10. sep 2012

@lenasss zkus napsat @ngvadi, ta ho má velkou spotřebu