icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

veronik77
10. sep 2012

@lenasss jaký jaký 🙂

ngvadi
10. sep 2012

@lenasss sem s níííím! zoufale čekám na další hromádku... napíšu ti zprávu...

vevercam
10. sep 2012

prosím poraďte, řeším škrábání climayarnů, mě kouše kde co a moji kluci to mají bohužel zrovna tak (stěžovali si i na jemňoučké merino s hedvábím) , mám doma finerib climayarn http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... - tak ten snesou na spodky, ale kolem krku si stěžují, že kouše 😖
má třeba ten termo rib jemnější ty chloupky? - z rubu by měl být polypropylen http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
díky za jakoukoli zkušenost 🙂 ... @sufik1 , @lenasss

vevercam
10. sep 2012

@rina76 kalhotky jsou parádní 🙂, zaujaly mě kapsičky na zadním díle žlutých tepláčků, poradíš prosím, jak na to?

veronik77
10. sep 2012

@vevercam nějak na jaře jsme o tom diskutovali se sufikem - mně vadí climayarn, merino ne a sufikovi naopak.... takže asi vyzkoušet 😒

schnek
10. sep 2012

@caramilla děkuji za mailík, akorát čekám od Mráze na ty kalhoty se šikmým zapínáním 😵 a hele, v dospělý verzi by nebyly? brala bych je okamžitě 😵

lenasss
10. sep 2012

@vevercam já bych taky řekla vyzkoušet ten thermo rib malému nevadí ale to merino z mylly křičel jen se ho dotkl že to nechce ani vidět a manžel taky říkal že je to nepříjemné a tak jsem utřela nos 😝 a to mu ten thermo rib nevadí a to je na to dost háklivej tak nevím musíš vyzkoušet

vevercam
10. sep 2012

@veronik77 @lenasss díky moc, já teda zkusím ten termo rib climayarn http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... , on je podle popisu snad tkaný tak, že vlna nepřijde do kontaktu s kůží, tak to by snad byla pro nás šance 🙂

palosek
10. sep 2012

@lenasss ...tý jo, tak to se asi přidám... 😀

lenasss
10. sep 2012

@palosek jen se přidej když už jsi mě přemluvila na ten finerib 😀 😀 😀 ted mi říkala kamarádka ty se tak máš že umíš šít to musíš spousty peněz ušetřit 😀 😀 😀 😀 tak sjem jí jen řekla že kdybych koupila za ty peníze co vrazím do látek oblečení ani to neunosíme 😅 😀 😀 😀

sinala
10. sep 2012

dneska jela Alanis na adapťák, tak jsem ještě dopoledne došívala manšetráky, aby ji nebya zima 😀 😀 😀 . Bude teplo, ale pro případ 😀 😀 😀
Chtěla jsem hlavně vyzkoušet jeden střih z Ottobre a super sedí, jen jsem musela zvýšit sed, protože původní střih je na přiléhavé bederní rifle. Toto je myšleno jako kalhoty do přírody, proto je mám bez zipu 🙂

volpaia
10. sep 2012

@lenasss @palosek Holky, ty vaše hromádky na MTX a ty vodou rozpustné folie jsou ještě otevřené? Můžu si tam také něco málo přihodit? Díky

palosek
10. sep 2012

@volpaia mtx běží do zítřka, víc ani ťuk, ať to nevyprodají...ještě bude chvíli trvat než mi holky pošlou peníze 😀 Páč takovou sumu na účtu fakt nemám.... 😉 Klidně se přidej, o jednoho víc, či míň.... 😀 😀 😀

lenasss
10. sep 2012

@volpaia folie už jsem uzavřela ale klidně můžeš napsat které kolik chceš budu mít navíc určo aspoň tři metry z každé 🙂

jemi
10. sep 2012

@caramilla díky a co bys mi doporučila za materiál na vkládačky? Budu je využívat jen do tech treningáčku a asi kolik jich ušít?

bobet
10. sep 2012

@lenasss Ahoj, můžu poprosit o link na tabulku fólií? Nějak se v těch hromadách začínám ztrácet... 😅

sufik1
10. sep 2012

@lenasss jaké fólie????? to jsem prošvihla 😀

lenasss
10. sep 2012

@sufik1 jsou to folie přes které se šijí aplikace a nezasekají se ti stehy dovnitř látky třeba u froté lamy a tak a potom se to jen vypere a falie se rozpustí a jak už jsem psala pokud budeš chtít napiš IP a já tě tam přidám bude navíc a odkaz na tabulku je zde https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq...

lenasss
10. sep 2012

@sufik1 šije s tím lilly ty překrásné aplikace 🙂

volpaia
10. sep 2012

@lenasss tak já bych si vzala od každé jeden metr, jestli bude něco navíc. díky

lenasss
10. sep 2012

@volpaia @sufik1 tak jste v tabulce 😉

bobet
10. sep 2012

@lenasss Díky 😀

jemi
10. sep 2012

@lenasss a na tu lamu je to potřeba i na klasické šití? nebo na aplikace?

eldwen
10. sep 2012

@lenasss myslis ze bys mi tam mohla dat jenom metr od kazde? vim, ze je to zmena na posledni chvili,a le asi jsme mela moc velke oci,

palosek
10. sep 2012

@eldwen ahoj. Nedostala jsi mail? Nebo nečteš? 😀 😀 😀 Budeš obj. z mtx? Nebo tě mám smazat? 😉

eldwen
10. sep 2012

ja furt nevim... 🙂 :_)
asi me smaz, pridam se jindy . Mal jsem nasla az ted...

lenasss
10. sep 2012

@eldwen změněno
mi toho zůstane kupa,tak pokud byste někdo chtěli ještě tu folii je pořád k mání 😅

palosek
10. sep 2012

@eldwen tak rozmýšlej, máš čas do zítra 😀 😀 😀 😀 Pak tě když tak smažu 😉 Já mám zkušenost, že pokaždé, když jsem se od někud smazala, tak jsem vzápětí něco potřebovala 😀 😀 😀 😀

mooncaa
10. sep 2012

Tak ten šedo-černý finerib už není:
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
a ten s růžovou nikdo nechce.