icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

wzorcek
10. sep 2012

Dakujem za podporu baby, ste super, dakujem bohu ze vas mam...
po dvoch hodinach je kliest vonku, sice mrtvy, ale to sa mi zdal aj predtym... nema ani 1mm, akurat pozerame cez dno pohara (zvacsovacie sklo) ze ci je cely, ale ja teda fakt nic nevidim :(
k povinnej vybave doplnim zvacsovacie sklo, klieste na klieste (mali sme na psa, naozaj uzasna vec) uplne som vyklepana, pritom ako dieta som tiez mavala kliestov a v pohode sa to vytacalo s vatou, ale ked teraz je to vsetko take ine...

@stassy uzasne, tiez by som rada najblizsie rodila doma, ale sama by som to urcite nedala... si uzasna 🙂))

laeela
10. sep 2012

Tak jsem došila opičkové tričko. Stroj zlobil, sežvejkal mi několikrát látku, pak se úplně zasekl, musela jsem ho vyčistit, pak jsem seřizovala napětí, páč to furt zlobilo, vyměnilo jehlu, nakonec mě trklo a vyměnilo nit, ač jsem předtím s ní bez problémů šila, tak najednou začla zlobit. 😒

palosek
10. sep 2012

@stassy ...ty bláho...seš dobrá... to bych nedala...uff, hlavně, že jste v pořádku. 😀 😀

laeela
10. sep 2012

a ještě mám dotaz, pokud byste některá věděla, kde splašit nitě Brildor na šití, dejte mi echo, já našla jen vyšívací, ale koupila jsem si jednu špulku žíhané normální na šití na šijemedětem a je výborná, moc dobře mi s ní stroj šije, tak bych si nastřádala i další barvy. Jen na ŠD mají jen ty žíhané a navíc jsou všechny skoro vyprodané.

palosek
10. sep 2012

Holky...v 23hod jsem chtěla zamnkout tabulku...místo toho jsem tu ted 15min. bojovala se sršněm....brrrrr....ani nevím, kde teď je. Doufám, že zvítězil Biolit ☹ ☹ ☹ Asi je někde za počítačovým stolkem...Doufám, že ho to zahubilo...ani já tu dkoro nemůžu dýchat... 😅 😅 😅 😅 aby vám to měl kdo nastříhat... 😀 😀 😀 😀 Tak zamykám. Změny IP či mail.

zikie
10. sep 2012

@stassy Ty jo, ty jsi hustá!!! Moc gratuluju!!! Markétka je krásný jméno.Vítej do klubu prominentních dat narození. Náš kulíšek si vybral 11.11.2011, všude na jeho rodné číslo dost koukají. 🙂

lenasss
11. sep 2012

@stassy náš malej se narodil 12.2.2012 a na jeho rodné číslo taky dost zvláštně koukají 😀 😀 😀 ale prý je to magické datum a nebude mít v životě žádné trable říkala numeroložka a ještě je to nedělnátko 😅

katkaela
11. sep 2012

@stassy Ty si úžasná a závidím, takto sama a bez asistencie 🙂 Gratulujm teda k Markétke🙂

ange_de_la_morte
11. sep 2012

Ahojky holky, potřebovala bych rady nějaké šikovné pletařky .... moje maminka mi slíbila uplést vlňáčky ve stylu Disana , jediné co teď řešíme je,jakou vlnu používáte a kde ji kupujete ? ( aby pak nakonec ty vlnáčky nebyly dražší než když je koupím) děkuju 🙂

petkasv
11. sep 2012

@stassy krásné moc gratuluju, jsi odvážná 🙂

barcav
11. sep 2012

@stassy velké gratulace k Markétce 😵 😵 😵 tý jo a takový porod 😵

petkasv
11. sep 2012

Holky můj včerejší počin 🙂 znovu bílé legíny 🙂 snad se tentotkár povedly 🙂

barcav
11. sep 2012

jdu se pochlubit, že už mám taky svůj šicí koutek 😀 mám radost jak malé dítě, ještě pořídíme poličku a lampičku 😀 jsem ho včera musela hned vyzkoušet a ušila jsem čepičku z froté dadka 🙂

zdeann
11. sep 2012

@stassy Máš i můj obdiv, gratuluju 🙂 Ať se daří.

lenasss
11. sep 2012

@ange_de_la_morte já kupuji vlnu na http://www.zlaticko.cz/index.php?page=obchod&id... a nevyjdou dráž to určitě ne

lenasss
11. sep 2012

@barcav ta je moc pěkná

jieff
11. sep 2012

@kryska5 máme tu pinzetu jak píše malý prcek http://www.asker.cz/sortiment/lekarske-nastroje... , krásně se tím chytne klíště pod tělíčkem rovnou za sosák a jde to opravdu snadno

@veronik77 vidíš tak to bude jen klíšťovka a borelioza hrozí všem, každopádně jsem četla když se klíště co nejrychleji vytáhne nestihne se člověk infikovat...tak musíme prohlížet...

ange_de_la_morte
11. sep 2012

@lenasss: mockrát děkuju 🙂 🙂

katka82
11. sep 2012

Ahojky 🙂
@stassy jééé moc moc gratulujeme 😵 😵 jsi fakt skvělá žes to zvládla úplně sama 😲 markétce přejeme všechno nej do života a těšíme se na fotečky 😉
@ange_de_la_morte já kupuju vlnu tady: http://www.zlaticko.cz/index.php?page=obchod&id... 😉
@laeela krááásný tríčo 😵 😵
@petkasv parádní tílečko 😉 😵
@barcav jééé takovej krááásnej šucí koutek 😲 😵 já ci takýýýý 😀
jinak se jdu pochlubit že se neflákám 😉 😀 mikča a polštářek pro neteřinku,manžestráky pro Honzíka a moje tričko alá Zikie 😉 😀

lenasss
11. sep 2012

holky prosím vás nebydlíte někdo blízko mobelixu mi ho máme 60km daleko 😒

terezita
11. sep 2012

@katka82 ten strih zikie se tu nekde pohybuje? muze mi ho nekdo prosim poslat? dekuji!

jieff
11. sep 2012

@kryska5 s tím mm jsem to slyšela opravdu to nepřihorší? Bojujeme se zánětem už od narození, tak jsem věřila že po sondáži to zmizí a zatím to vypadá pořád stejně ☹

monr
11. sep 2012

@jieff nasa absolvovala sondaz 2x, a predtym 2x jej to skusala prepichnut nasa ocna. Pomohli az na ocnej klinike. Tak sa zrejme nevyhnes tomu znova, pre bližšie info, kludne napis IP.
A mm neuškodí, neboj,

kryska5
11. sep 2012

@jieff ja som to čítala na FB v skupine ženy na materskej 😀 jedna mamina mala obdobný problém, niektoré maminy používali aj repíkový odvar a gázou pretierali očká, iné mm očné kvapky, pošlem ti to IP nech tu nespamujem, ale ohľadom mm mi radila strapco tu na MK čo je ORL lekárka že je to vlastne prírodné antibiotikum, takže ak máme náhodou soplík tak kvapkám do nosa, myslím že uškodiť to nemôže ani do očka ..... malá si minule keď sa porezala o papier pýtala "mliečo" aj na prst 😀 😀 😀

palosek
11. sep 2012

Holky, skvělé šítíčko 😵 😵 . Já jen rychlo kalhoty pro prostřední....moc se jí líbily ty pro prcka, tak, že chce taky...s fialovou ...fotky jen na ramínku....časem i na holkách 😀 Sedí to líp, než to takhle visící vypadá 😀 😀 😀 Ale nevím, proč se mi ty fatky tak nahrály, v pc jsem je přetočila 😖

lenasss
11. sep 2012

@palosek moc pěkné ty by se líbili i mě

lenasss
11. sep 2012

jinak folie je doma pokud mi klesne teplota pokusím se do konce týdne nastříhat.Holky prosím vás malej ten nejmenší má strašnou rýmu je hrozně zahleněnej a já nevím jak to z něj dostat pořád zvrací a nechce spát spíš mu to nejde a když konečně usne začne kašlat a zase zvrací a tak to máme pořád dokola odsáváme nos ale nějak to nepomáhá 😖

janasrub
11. sep 2012

Sada Caramilla-kalhotek ;) pro dcerku (na té šňůře nejde poznat velikost)
Je to bambusový sportovní úplet ze šd, barva bílá - teda přírodní :( Úžasný materiál, už jsem šila i pro sebe a nenosím nic jiného. Z půl metru jsem našila šest kousků, no nekup to.
Nažehlovačky jsou od Stoklasy bo se mi nechtělo patlat s aplikacemi

palosek
11. sep 2012

@janasrub ...ty jo, pěkný, ...mám někde ten b.s.úplet v černé barvě...jen najít kde 😀 😀 😀 Objednávala jsem ho v mých "látkovacích" počátcích a šila z něk chlapovi trenky 😀 Zbylo dost na legíny pro velkou dceru...ale kalhotky by byly určitě lepší 😀 😀 😀 Ale ta dadka jersey je taky moooc příjemná, jen její třeba lemovat...a nemění se ani po vyprání...což je super. Malá si asi myslí, že když má kalhotky, že do nich může "občas" čúrat.... 😀 😀 😀 Ale ejhle...ona protečou 😀 😀 😀

janasrub
11. sep 2012

@palosek Bambusové toho chytí hodně, nemáme mokré ponožky 🙂