Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
ahoj holky, strasne sa ospravedlnujem za spam, ale ma kamosi na FB vystresovali... Matko ma na krku uplne strasne mrnaveho kliesta, teda ani si nie som ista ci je to kliest, no a ma posielaju hned na pohotovost... ale on je taky strasny hysterik, ze ked vidi doktora tak spusti hystericky zachvat a sa trepe a hadze, neviem si predstavit ako by mu to tam niekto riesil... Nemate napad ako ho vybrat? a potom s tym ist k lekarovi, ci nie? 😕
@stassy srdečná gratulácia, krásny dátum aj meno 😵
@wzorcek prečo ťa posielajú hneď na pohotovosť? ja som pred rokom malej vyberala kliešťa normálne vatičkou a mydlom, aj keď to vraj nie je správny postup a najlepšie je ho vybrať pinzetou, ale na to som teda nemala odvahu 😝 čítala som že vraj najlepšie sa vyberajú s takými "pinzetami na kliešte" čo sa predávajú v chov. potrebách pre zvieratá 😀 rozhodne treba vybrať celého a potom sledovať, či náhodu nie je miesto začervenalé ...
@wzorcek ...a je to klíště??? Můj muž takhle vždycky stresuje...a ona začínají malé vylézat znaménka...no jo, chlap... Ale jestli si nejsi jistá, raději zajdi k dětské lékařce.... Jinak opravdu stačí zakapat desinfekcí a zkusit vytáhnout...říkají, že klíště se nemá zakapat olejem, to prý se začne dusit a pokud je infikované, může do těla pustit jed...ale kdoví...Když je místo po vytažení zarudlé...znamená to, že klíště mělo špinavá kusadla...dává se na to Framykoin ung (mast). Borelioza se projeví vznikem velkého fialového fleku s bílým středem kdekoliv na těle, nejčastěji stehno, nemusí to být v místě vpichu.......my už tahali klíšťat.....naštěstí se nikdy neobjevila borelie 😉 A to jsem si jedno na noze i oholila 😀 😀 😀 a pak zbytek tahala jehlou...no horor... 😅 😅 😅
@wzorcek já klíšťata už mýdlem nevytáčím, fakt nejlepší je ho rychle vytrhnout pinzetou, jak píše @kryska5 už jsem se s tím na sobě naučila a Toníka to naštěstí zajímá, tak se ani nekroutí, když mu je tahám. Už měl letos tři. Dr mě jednou říkala, že malé děti nechytají nemoci co přenáší klíšťata, nevím co je na tom pravdy, každopádně tomu ráda věřim 😉 Na pohotovost bych nejela, leda pokud by se udělal flíček...
ještě se vás zeptám mělo některé z vašich dítek sondáž očních kanálků? je normální že po zákroku pořád teče hnis z oček? myslela jsem že tím prošťouchnutím se toho zbavíme a pořád nic...
@jieff @kryska5 @wzorcek my sme stresovali s kliešťom, malý hysterik... kliešťa sme roztrhli, ani suseda sestrička ho nedokázala vytiahnuť, bežali sme na pohotovosť. Tam nám odporučili trpezlivosť, pomaly kliešťa poťukávať kým nevypadne. A somarina riadna, že malé deti nič nechytia od kliešťa... kolegynin syn ochorel, fľakatý bol až strach, deckárka to nepoznala 😠 😠 😠 až ja som jej povedala, že to je od kliešťa. Vedela som to, lebo mama taký fľak mala a tiež nevedela, že čo to má. Až kožná doktorka vedela... tak kolegyňa s malým skončila na infekčnom ☹
Na dalšie odporúčania máme doma v lekárničke pinzetu na kliešte pre psíkov.
@palosek ufff, teda toho sa ja tiež bojím že by som ho rozmačkala tou pinzetou 😖 @jieff prosím ťa ako ho chytíš za to telíčko? veľký respect že to už máš také zmáknuté 😉
inak pozerala som tie pinzety a je to teda háčik, nie pinzeta čo odporúčali ľudia že s tým to ide super, už to asi rok plánujem kúpiť 😅 niečo takéto http://vetshop.sk/hacik-na-vyberanie-kliestov-o...
A všetkým prírastkom gratulujem k príchodu na svet, maminky držte sa!
Baby SK, chcete hromadku MTX? Latka.cz je už rozbehnutá, ak niekto nevie náhodou 🙂 https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq...
@wzorcek Taky bych normálně klíště zaklápla jódem, vytočila a zakápla znova - dobrá je např. Betadine...
Jinak PINZETA NA KLÍŠTĚ JE SUPÉÉÉR! Fakt - ta na psy. Krsáně chytneš i mrňouska a stačí párkrát otočit, nikdy se mi nic nezatrhlo, hýbe dycky ještě nožičkama... Rychlovka, ani nevíš, že ti někdo točí klíště. Tenhle typ: http://www.asker.cz/sortiment/lekarske-nastroje...
Všem moc moc děkujeme za gratulace. 🙂
@jemi Datum narození vaší malé je taky super. Až mám pocit, že si to ty děti fakt dokáží naplánovat. Obě starší holky jsou osmnáctého, Markétka by bylo moc brzy nebo moc pozdě (na 18. v měsíci), tak to vyřešila dvěma devítkama, které tu osmnáctku dají dohromady. 😀
Porod proběhl doma, bez asistence, dokonce i přítelovy. Ten se "chudák" vzbudil, myslel, že si dávám sprchu, ovšem když slyšel malou zaplakat, přihnal se s očima navrch hlavy. 😀 PA, kterou jsem si nakonec domluvila a měla mi být k dispozici, skončila v sobotu v noci v nemocnici se slepákem.
Byla to taková hurá akce, rozhudnutí zůstat doma padlo ve chvíli, kdy se z kontrakcí jednou za hodinu staly kontrakce po třech minutách. To bychom opět rodili celou někde mezi poli. 🙂
Ještě jednou všem díky a přeju dobrou noc. 🙂
@stassy Velká gratulace. Myslím, že po předchozí zkušenosti bylo tvé rozhodnutí rodit doma velmi rozumné.
Proč tento finerib jsem našla až teď?
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

Wendy: při řádění "tabulkového šotka"....byl k "pilotu na krému" přiřazen oboulíc...ale on je to jednolíc...tak se, zájemci, rozmyslete... 😉 ...chjo...