icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zojec
12. sep 2012

@caramilla no do kelu.. som kukala tabulku a radsej som ju hned zavrela a "zabudla" na nu a teraz takato provokacia 😉
inak k tomu tvojmu chrbtu, aj ti povedali z coho to mozes mat? ci sa to len tak z nicoho nic vyskytlo

caramilla
12. sep 2012

Taky potřebujete nové kozačky?

http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=50850145&tab=4

😀 😀 😀 😀 Dráždivé zejména na detail. fotu č. 2 😠

palosek
12. sep 2012

@caramilla 😀 😀 😀 😀 😀 ...tak k těmhle fakt potřebuješ jiný kabát 😀 😀 😀 😀 😀

caramilla
12. sep 2012

@zojec no, to ti nikdo neřekne přesně příčinu, ale prý za to, jak vypadají záda, si můžeme úplně, ale úplně sami. Takže jsem je prostě moc zatěžovala... nešetřila, necvičila, furt shrbená u PC, stroje, žádný zdravý pohyb, tahání dítěte... dneska byla moje rehab. úplně v šoku, že tahám golfky s dítětem i nákupem do schodů. A já si mysela, že to děláme přece všechny, ne?????

veronik77
12. sep 2012

@caramilla co ty tam všechno nenajdeš... 😀

caramilla
12. sep 2012

@palosek no tak D. má letos takový i na mě extravagantní červený:D
Já právě asi nemám k tomu kabátu černé kozajdy, já měla jedny a ty jsem si spálila o rouru topení pod lavicí v kostele, já tam oddělala už troje kozačky!!!! Proč já nejsem katolička, tam topení není a je klid 😀

caramilla
12. sep 2012

@petkasv no, tak pak ten zip přešiješ, ne....

ha ha ha ha ha, to byl můj nejlepší vtip týdne 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

caramilla
12. sep 2012

hele, tak tady mi asi přeskakujou čísla před očima nebo co....
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=58298841&tab=6
tak docházím k závěru, že ten kabát, je @palosek , totálně za babku, úplný drobáky nějaký 3 tisíce 😢 😀 😀 😀 😀

palosek
12. sep 2012

@caramilla 😀 😀 😀 ale je, jen nám nehřeje nohy, ale ruce 😀 😀 😀 Ale asi jak v kterém kostele 😀 😀 😀 😀
Ale zas 😅 máš důvod si koupit nové 😅 😅 😅 Ten kabát by mě motivoval ke koupi černých. Mám jen vysoké šedé a takové sv.hnědavé...černé jsem si stejně chtěla pokoupit....zjistila jsem totiž, že čím jich mám víc, tím je míň sedřu... 😀 😀 😀 😀 To je argument...co??? 😀 😀 😀

palosek
12. sep 2012

@caramilla ...ikdyž číslo je to moje...vkus nikoli.... 😝 😀 😀 😀

caramilla
12. sep 2012

@palosek 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

caramilla
12. sep 2012

@palosek já mám smetanové, ty se nehodí k ničemu, tmavohnědé mustangy, ty jsou dokonalé, ty tahám furt, ale nehodí se k černému kabátu, že... a pak černé ne vysoké, ale ty mají asi 8 cm podpatek, což je na mě už moc, vyšla jsem ze cviku a navíc s chromou nohou, že ... 😝

caramilla
12. sep 2012

jo, a pak silně slintám nad tímle...
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=57715800&tab=8
myslíte, že to budou mít pak v březnu za 50% ? 😝

palosek
12. sep 2012

@caramilla ..do té doby si to ušiješ s velkým "Caramila" na zádech... 😀 😀 😀 😀

sinala
12. sep 2012

@caramilla to děláme všechny u prvního dítěte 😀 , já teď u 3. už to nezvládám a více se šetřím a výtah bych brala 😀 a od určitých kil dítěte už kočár tahám jen dolů 🙂

caramilla
12. sep 2012

@sinala asi jo, do první bloklé páteře 😀 😀 😀 Jako teď už chodí pěšky, já jí vyklopím dole a naložím nad schodama, ale když to dítě nechodí... A taky v Dejvicích, když se valí davy lidí a mezi tím maličké 92 cm vysoké nic? Co se zuby nehty drží zaplivané nechutné zdi v metru a pak si prstíky olizuje, protože to je "zajímavá chuť" ... no, někdy je to těžké, šetřit záda 😀 😀 😀

ngvadi
12. sep 2012

@anastazieb ad stroj a oranžový druhy stehů - fakt že jo :D kolečkem jsem otočila a funguje to! děkuju!

terezita
12. sep 2012

@caramilla jasmi ma uz 92cm??

animal
12. sep 2012

@terezita no Mareček má 90určitě

caramilla
12. sep 2012

@terezita možná už i víc... já jí radši něměřím ☹ Na zimu jí kupuju vel. 98... no comment... kupuju na MMB věci od holčiček, co jim jsou 3 - 4 roky ...

caramilla
12. sep 2012

@schnek hele, dospělou verzi šikmého střihu teď tuním, fakt totál hnus... já ty dospělé střihy nesnáším, přešívám, stehuju (já!!!!!), stříhám, no děs... střih asi vytuním, ale asi ho v plen nedám, páč by byl asi na 100 papírů a na to fakt nemám nervy ... 😝

caramilla
12. sep 2012

@jemi materiál na vkládačky je asi už pasé, co... já je měla z českého bamb. flízu 3 vrstvé a délka je jedno, nějak to poskládáš vždycky. Na trénování se počet z fleku říct nedá. Pokud to bude tupec, jak Mína a počuraná plenka co 15 minut, tak si to spočítej... prostě hafo 😀
jako materiál se mi moc hezky jeví froté z MTX, mám doma, ale nemám ozkoušené, mám navíc, kdybys chtěla... asi 10 m :D :D Jsem se slitovala nad naší dávnou "kamarádkou", co dělala ten osudný MTX a strašně moc metrů odkoupila, aby jí doma nezbyly, chudince, a mám v tom asi litr... si říkám, že třeba nějakému dalšímu dítěti, kdyby nestačilo těch 150 plen, co tu mám, z toho našiju pleny:D

palosek
12. sep 2012

@terezita @animal @caramilla no my taky kupujem tu 98 a něco 104 vel. 😀 A botičky ted musíme zas větší 24 nebo už 25... 😀 😀 😀 😀

caramilla
12. sep 2012

@palosek no, tak to máš doma taky slona... vestičku benettonovou mám 110 :D :D :D Bundu 104 a ohrnu rukávy a je jí akorát... Zaru jsem jí zkoušela bundu z té větší kolekce pro "velký holky" 98, což by měla být snad i naše 104 nebo co. Na holý tělo a byla v tom jak sardinka... No, prostě mazec... Zase v tričkách Háemka 98 na délku rukávů plave, ty asi ustříhnu nebo co 😀 😀 😀 😀 A botičky 24 jen některé značky, vtšinou 25 a geoxy jsem na MMB sehnala dokonce 27! Ale stélku mají jen 16,5 :D ALe myslím, že na roční dítě má celkem malou nožičku vzhledem k výšce...

animal
12. sep 2012

kdo nakupujete u mě sametové nažehlovajdy, tak jsem přidala nové motivy - ale už mi to nemyslí, tak velikost pro ně vymyslím zítra

caramilla
12. sep 2012

@animal grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr já chci kozačky né nažehlovačky ..... 🤐
😀

anastazieb
12. sep 2012

@ngvadi nemáš zač 😉 Já mám ty "hustý" stehy na stroji označené číslem v kroužku a ty čísla v kroužku jsou pak nakreslené i dole u toho kolečka. Taky jsem chvíli dumala, když jsem ten stroj dostala 😀

@caramilla já mám dítě dvouleté za měsíc a má velikost 80 (na podzim kupuju 86) 😀

caramilla
12. sep 2012

@anastazieb prťousek 😀

terezita
12. sep 2012

@caramilla narez.. emmajz ma 95 😀 😀 😀
@animal ja urco nejake vezmu, jen nemam cas to vsechno prolitavat.. do kdy je uzaverka?

animal
12. sep 2012

@caramilla kozačky červený co???? 😀 😝