icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lenasss
12. sep 2012

@terezita pokud budeš šít z úpletu tak neee 😀 😀 😀 jinak samozdřejmě ano 😀

lenasss
12. sep 2012

@animal a chceš silnější nebo slabší

terezita
12. sep 2012

@lenasss aha.. takze uplet.. 😀
tak ja nevim 1,5 - 2 metriky? jak je to siroke?

animal
12. sep 2012

@lenasss nevím, co bude vhodnější jaká je ta šíře, že bych si vzala metry 2 případně a kolik vůbec stojí??

lenasss
12. sep 2012

@terezita @animal holky šíře je 100cm a nepříjde mi v tom zas takový rozdíl je to tak stejné cena je za slabší 34 i se střižným a za silnější 49 a za střih 10kč jako vždy 😉

caramilla
12. sep 2012

Tak kdyby vám bylo málo hromad a něvěděly jste, co s prachama, tak můžete objednávat kvalitní profizipy 😀 😀 😀 😀

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Av...

@palosek ten kabát asi padá ... 😝

palosek
12. sep 2012

@caramilla ...našla jsi lepší? Já se dívala ještě na jeden dost vzorovaný (černo bílý(, ale je dražší 😀 😀 😀
UoU...hromádka 😀

terezita
12. sep 2012

@lenasss tak mi dej dva metry toho slabsiho treba, ozkousime.. muzes mi to pak pribalit k nejake prazande? aspon se zas jednou s holkama potkame.. 😀 😀 dik!

animal
12. sep 2012

@lenasss tak já nevím dej mi od každého metr???? máš k dispozici??

avema
12. sep 2012

Holky, potřebovala bych poradit. Co dát jako výplň do mantinelu na postýlku? Vatelín nebo něco jiného? A taky bych ráda ušila ze stejné látky rychlozavinovačku. Co zvolit jako dotykovou stranu? A co dovnitř jako výplň?
Díky moc za rady.

daisyr
12. sep 2012

@avema já dávala silnější vatelín a do zavinovačky také, ale chce to asi vychytat tu tloušťku, já bych ten mantinel mohla mít i silnější, ale i tak nám to stačí. Zavinovačku určo z nějaké bavlny - plátna, pokud to chceš mít jako takovou tu klasickou rychlozavinvoačku - čtverec

veronik77
12. sep 2012

@caramilla jó, to byla drahá softka... 😀 asi zůstanu u zipů nejmenované značky 😀 😀 😀

caramilla
12. sep 2012

@palosek ne, ad hromada 😀 😎
@veronik77 no, vidiš a mě přijde, že v tom všem se ten zip už ztratí🙂 Hlavně teda měla jsem v ruce a je to fakt kvalitka. A nemusíš šít překryv zipu, navíc když dáš kontrastní, tak bundu oživíš🙂
Já si myslela, jak budete nadšené a nakonec asi objednám jen sama, co? 😀 😀 😀

veronik77
12. sep 2012

@caramilla Asi teď bylo moc hromádek.... 😝 nemáš fotku? Co jsem lovila na netu, tak to vypadá jako zip... 😀

sufik1
12. sep 2012

@lillyzelvicka mám 3m černého softu, můžu poskytnout. A 2m zeleného. Písni IP

a která jste chtěla ten Moebelix???? taky písněte IP

dugyna
12. sep 2012

dievcata hlasim sa aspon ze zijem snad vam nafotim dnes aspon veci co som sila este pred dovolenkou...odkedy sme prisli som sa k nicomu nedostala

sufik1
12. sep 2012

@caramilla no ty zipy vypadají mooc dobře. A nitě taky potřebuju, s těma befilama jsem nadšená.
A jak jsi včera dorazila? Přežily záda cestu vlakem a Jasmí už je v poho? byla taková gumovka....

petkasv
12. sep 2012

@caramilla tak co záda už je to lepší 🙂

caramilla
12. sep 2012

@sufik1 zpět jsme jely busem s mhd, takže pohoda. Nejhorší byla cesta v Dejvicích z metra, jak jsem si nebyla jistá, že mě bezbariérový východ nevyhodí někde na 2. straně kulaťáku, tak jsem vlekla jednou rukou kočár - a v tom úplně nejhorším úhlu na stranu, přesně, jak se mi ty záda před měsícem pos... a za druhou ruku dítě, aby ji neušlapali nadšení studenti nebo co se to tam valilo proudy ven 😎 Ale záda dobrý, tak snad vše OK. Domu jsem přijela úplně mrtvá...
Jasmí dnes spala 2 hodiny po o. a teď jezase gumová, páč jsme byly plavat. Plavčo super, zkusila jsem si, že "žabičku" nohama udělám, takže budu chodit od příštího týdne alespoň 2x týdně plavat sama = šít bude asi manžel nebo co 😀 😀 😀 😀 😀

@veronik77 No, tak právě dávám k diskusi termín uzávěrky, jestli počkat až do další RD, s tím, že ale dodací doba je cca 6 týdnů... Já na to teda taky zatím nemám, ale třeba do té doby se zmůžu a něco našiju na zakázku:D
Fotky jsou ve vzornících, ale jen vzorky, bohužel celý reálný zip nemám🙂 Ale je mnohem hezčí než ty vzorníky, mazlící 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

caramilla
12. sep 2012

@sufik1 jo a ty višně jsem načala hned večer na doplněné energie a s bebesušenkama je to absolutní luxus!!! fakt moc dobré!!! přesně moje gusto, což jsem věděla 😎
@petkasv ještě to není 100%, čeká mě kontrola a pak myslím ještě další kolo rehab. Hlavně musím cvičit, nic nezvedat a chodit plavat a snad mi udělají trakci, čímž by se to snad mohlo spravit úplně, zatím se nepostavím na patu, spojku v autě šlapou snad jen silou psychické vůle. Ale sedět můžu, šít taky, jen na to nemám čas, jak jsem furt někde v pr... REhab. zabere úplně celé dopoledne, takže když Mína spí, vyřídím mejly a nic neušiju, večer cvičím a jdu na procházku, takže šití má smůlu... ale mám rozešitý super projekt 😀

sufik1
12. sep 2012

@caramilla až dojdou zásoby, tak písni, ještě něco ukořistím 😀 A nebo ti příští rok půjčím ten náš wok na oheň a můžeš mít uzené všechny 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

veronik77
12. sep 2012

@caramilla soft bude stejně v říjnu... za mne bych to klidně posunula

ucitelka70
12. sep 2012

@caramilla tak hod sem foto nejakého toho zipsu....

sufik1
12. sep 2012

@terezita,@lenasss tak klidně ke mě, stejně má u mě terka ještě Irmu

ucitelka70
12. sep 2012

@caramilla pozerala som vzorník, fakt sú pekné tie zipsy, zvlášť kostené sú pekné farby a tie duo - kombinované sú super.... 😉

ucitelka70
12. sep 2012

Máriám prajem všetko najlepšie...

caramilla
12. sep 2012

@ucitelka70 jo, ty duo taky můžeme nechat udělat - jinou stuhu a jiné zoubky, ceny teda nevím, ale možná je to stejné 😉

caramilla
12. sep 2012

tak malé lákadlo 😀

caramilla
12. sep 2012

@veronik77 pokud bude uzávěrka cca 8. října, tak dodání je až na konci listopadu... což teoreticky na zimní soft asi stačí, i když v listopadu už možná počasí na zimní bude, bohužel i dneska už to skoro bylo na zimní 😀 😀 😀 My máme péřovou vestičku od Benettonu, tak my se na zimu těšíme 😀 😀 😀 😀 😀

petkasv
12. sep 2012

@caramilla Ty jsou fakt luxusní 🙂 tak my dneska vytáhly letní soft 🙂 a pohoda, Bětka se ráchala i v kaluži a dobrý, zimní soft budu muset šít dřív než v listopadu, to už možná budu rodit, takže pro mě je to za dlouho 😖