icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

laeela
13. sep 2012

holky, na batani budou v prodeji svetroviny v několika barvách:
http://www.batani.cz/batani/eshop/25-1-SVETROVINA

palosek
13. sep 2012

@caramilla ...jé to je sranda...já už tam byla (v lidlu)...No ušitá by byla lepší...ale vzala jsem malé.... 98/104 a má delší rukávy...menší číslo bylo 86/92. A to by bylo taktak, možná malé. Narvičky měli jakžtakž, ale vzala jsem klasicky fuchsiovou (nebo tak nějak) 😀 😀

veronik77
13. sep 2012

@aerin když oni je šijou hrozně široký....
U nás jsou menší děti v průměru, ale očekávám, že mi Hanička brzy přeroste přes hlavu, neboť má ve svých sedmi letech velikost 140 (Zaru 146).... 😀

sinala
13. sep 2012

@laeela to by mohla @animal zjistit odkud to je a pak udělat hromádku 😀 😀 😀 😀

aerin
13. sep 2012

@palosek ja jsem vzala jeste tu tyrkys bundu, taky 86/92 😀 a ta mu teda sedi lip nez ty gate😉

palosek
13. sep 2012

@monr ....teda já tam na ty ostřižky na mxt nikdy nenarazila...možná je jim třeba napsat e-mail, jako do Dadky 😀 😀 😀
A na kolik tě, prosím, vyšlo těch 10kg??? A jak velké jsou asi ty odstřižky??? Díky

palosek
13. sep 2012

@aerin ...no, mě se tam ještě líbila černá se žl.rukávy a červená s oranž.kruhy na rukávech...ale k tomu nemám moc na dopasování soft...a kalhoty jsem už nekupovala...když už mám doma ty zásoby 😀 😀 😀 😀

laeela
13. sep 2012

@sinala to mě přesně napadlo, ale nechtěla jsem bejt drzá. 😀

aerin
13. sep 2012

@palosek no ja mu prave budu sit gate a bundu hneda + tyrkys, tak jsem chtela to tyrkysovy 😀
ale gate meli s laclem jenom cerny, tak snad se to nebude moc tlouct 😉

veronik77
13. sep 2012

@daisyr ha - mylly má ten limeta merino oboulíc
http://www.myllymuksut.com/merino-wool-interloc...

caramilla
13. sep 2012

@palosek a já se bála, že budu za ostudu, ale já než se tam dohrabu (na plotně oběd, Jasmí pak do 15 spí), tak to bude vše vyprodané:(((((((((((((( Já kráva si to nenapsala do mobilu na ráno na upozornění a to jsem si celé dopoledne říkala "dneska dopoledne jsem určitě něco chtěla, ale co to bylo?"

aerin
13. sep 2012

@caramilla ja tam spechala cca na 8 rano 😀 😀 😀

veronik77
13. sep 2012

@caramilla já jsem loni vyrazila do Lidlu na softky až v devět a měli už jsem jednu... ale tyhle nepromokavé věci mají i KIKu

caramilla
13. sep 2012

@palosek našla jsem ti něco k tomu kabátu
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=58551957&tab=0

😀 😀 😀 😀

caramilla
13. sep 2012

@veronik77 ; @aerin njn, tak na to házím bobka, dám si kávu a relax... 😎

palosek
13. sep 2012

@caramilla ...tak já šla do Lidlu pro Floriány, holky je mají vcelku rády a mají včera čerstvě nasazená horní rovnátka...tak ať mají co jíst 😀 😀 😀 a při tom jsem koukla i na pidi oblečky...a bylo to...zvlášť když tu dnes leje 😀 😀 😀

palosek
13. sep 2012

@aerin ...jasně, tyrkys je moc pěkný...já zas mám dost té šedé a fuchsiové softsheloviny..takže to obě budeme mít tiptop 😀 😀 😀 doladěné 😉 ..

palosek
13. sep 2012

@caramilla 😀 😀 😀 😀 úžasné kozačky 😝 😀 😀 😀 😀 Ty jsi milá 😀 😀 😀 😀 Ale ten kabát je pak k nim moooc dlouhý...by nebylo vidět jejich horní okraj 😀 😀 😀 Ještě jedny takovéhle boty...a zrezignuji i z toho kabátu 😀 😀 😀 😀 😀 Už jsem o něm mluvila i chlapovi...no co, když nebude sedět, pošlu zpět... 😀 😀 😀
...ikdyž na takových podpatcích...to by se běhalo za Dani 🙂)))))))) buď by byly dolámané nohy nebo ty podpatky 🙂)))

baarca
13. sep 2012

@animal Až bude grafičce docházet fantazie na nažehlovajdy, tak já bych brala nějaký vláček 🙂 Všude samá auta, ale u nás vítězí vlak.

palosek
13. sep 2012

@animal ...a HOLKY...produkt servis se ted ozval, poslali podklady k platbě, ale bez zálohové faktury.....divné 😨 😨 😨 Tak jsem jim zas poslala dotaz. Jinak na Wendy je na účtu dost, to bych mohla zaplatit. Ale asi až dodají i tu z.fakturu, že jo???
Minule ji mailem poslali...možná zapoměli. Ještě počkám. Ale bylo by super, mít nastříhanou W, než dorazí mxt 😅 😅 😅

zabza40
13. sep 2012

@veronik77 Ta cena je za 10cm ,či jakou míru?

sinala
13. sep 2012
monr
13. sep 2012

@palosek 10kg stalo myslim 250 czk bez dph, k tomu som mala drahu dopravu na sk, platila som okolo 25 eur.
Kusy boli rozne, tie malé mali cca 15 na sirku, niektore 10, a dlzka sirka látky vacsinou. Mnohé boli od lepidla, ci popisane. A vtedy, ked som ja na ne natrafila, tak tam viseli asi 5 hodin, este som s nimi stihla popisat niekolko mailov ohladne dopravy, a stále tam boli, asi som mala stastie.

veronik77
13. sep 2012

@zabza40 v přepočtu to je přes 500 na metr, už si to přesně nepamatuju

caramilla
13. sep 2012

@palosek 😀 hele a myslíš, že by to vadilo, že by nebyl vidět vrch těch bot? 😀 😀 😀

Jinak jsem na vás nedala a řekla jsem si "za zkoušku nic nedám", mám to do Lidlu přes silnici a měli bundiček ještě dost, kalhoty jen červný, ale ty mi přišly tak strašný střihem, že bych si je musela jedině celé přešít nebo co 😀 😀 😀 Takže mám, co jsem potřebovala, růžovou bundu 98/104, rukávy delší, ale jinak ujde. A ještě jsem vzala dvě příšerný pyžamka 😝

veronik77
13. sep 2012

@caramilla botičky, bederní pás a jde se do města 😀 😀 😀

macin73
13. sep 2012

@sufik1 ahoj, možná už jsi zjistila, já porodila kvůli preeklampsii už 38+0 holčičku (naštěstí bez velké chemie, stačil zátěžák a Hamilton), je v pořádku - jen drobek (2520g a 47 cm)

jemi
13. sep 2012

@caramilla je škoda, já koupila v tchibu podobnou nepromokavou soupravu dráž

Jinak já dnes ušila plachtu 210x70cm a na ní přišila vystřihnuté písmenka (cca A4) NA PRODEJ a pod to telefon (práce docela dost, ale je to vidět nádherně, jsme se teď s Elou byli projít a rozhodně to nikdo nepřehlédne, i auta co jedou na kruháku kolem nás to zaručeně uvidí, takže spokojnost.
I když asi 20 minut po tom co jsem došila mi poslal pán se kterým jsme jednali dřív sms, že se určitě dohodneme (před tím chtěl slevu a my už mu ji větší nechtěli dát), ale když už jsem to tak poctivě šila bude to tam viset do tý doby než nebude všechno jisté.

argo1
13. sep 2012

nemáte někdo zkušenost, jak rychle vyexpeduje stoklasa, když bych mohla objednávku vyzvednout na prodejně? do druhého dne to asi nebude, co?

a druhý dotaz: impregnujete ušité softshellové oblečení, popř. čím?

caramilla
13. sep 2012

@veronik77 😀 😀 😀 😀 😀 a v ruce injekci dolminu 😀 😀 😀 😀 😀

tak kamarádka schání podzimní nepromokavou bundu pro holčičku, tak až se mína vyspí, čeká nás druhé kolo 😀 😀 😀 😀 😀