icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

laeela
13. sep 2012

@caramilla teď budou ve slevách určitě i Tchibový nepromokavý, zatím prý v obchodech a tak za týden-dva určitě i na netu.
http://www.tchibo.cz/Vybaveni-do-deste-pro-celo...

až teda vypadnou z aktuální nabídky. Já mám jedny kalhoty od Tchiba už na druhé dítě a jsou nezničitelné. A to v nich chodí fakt celý podzim a mírnou zimu taky.
No ale té sovičkové bundičce se fakt nedalo odolat. 😎

daisyr
13. sep 2012

@aerin já našla akorát molitan tu http://www.ivesna.cz/molitanova-deska/d-1179/ a je pravda, že by mohl být lepší do těch mantinelů, že by to pěkně drželo.
A tu malou téměř nerostoucí nožku také závidím 🙂 My už máme také 24-25 ,se mi nechce také na ty 2 měsíce kupovat nové botky a pak zimní, ale budu muset a navíc pak kolem té 25 už moc nemívají takový výběr v těch kotníčkových - teda záleží na značce
A ty gaťata jsou super, já se do Lidlu dostala "až" před devátou a to u nás znamená smolík pacholík, prostě na kluky už nic neměli jen jednu bundu na 4 roky a pak spousta těch červencýh a růžových souprav pro holčičky :(

laeela
13. sep 2012

@veronik77 a hned by bylo na hromádky. 😀

daisyr
13. sep 2012

😉 A pár novějších modelů: tepláčky větší, menší (jsem chtěla už zdělat tu teplákovinu, když už jí moc nebylo🙂), pak z plyše/veluru polodupky a k tomu oboustranná mikča, tak snad se to unosí

daisyr
13. sep 2012

@caramilla pyžama jsem 2 také vzala, za stovku to aspoň nemusím šít 😀 ale u nás právě bundičky měli jen na holky, tu sv. modrou na kluky už nee 😢

crawler
13. sep 2012

@daisyr týjo...se Ti to fest krátí!!! 😕 😲 😉 sím - co je to za střih ty tepláčky/polodupky? je to Ottobre? není to 3/2005 a upravené? díky!😉

daisyr
13. sep 2012

Ještě k těm botkám - hlavně zimním, co budete kupovat? Přemýšlím, zda jen nějaké kožené a pak sněhule nebo jestli rovnou koupit nějaké s membránou a mít tyto... ?

daisyr
13. sep 2012

@crawler polodupky jsou dle střihu @zdeann (snad to píší dobře 🙂), na které jsem ho vyškemrala, jen tentokrát jsem ho maličko zvětšila a ty tepláčky s ježkem nahoře jsou dle nového ottobre, tam to mají jako rifličky 🙂

palosek
13. sep 2012

@sinala ještě neposlali fakturu, klidně jim tam písnu, jestli nasbíráte minimum 😀 😀 😀

palosek
13. sep 2012

@caramilla ...no schválně...jaký jsi koupila vzor té bundičky???? 😅 😅 😅 😅

daisyr
13. sep 2012

@veronik77 no vidíš, takže mylly už je naskladněné, koukám, že mají už i hnědou a tyrkysovou, která také chyběla.... jen mít ten čas na hromadku 🙂) do porodu to nestihnu a po něm už nevím, zda budu vědět, kde mi hlava stojí po zkušenostech s první Tádový rokem 😕

palosek
13. sep 2012

@monr ...díky za info 😉

sinala
13. sep 2012

@palosek tak jo
holky chcete tento http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... nebo jiný?

sinala
13. sep 2012

@daisyr s druhým to je jiné 😀 😀 😀 , ale samozřejmě to není důvod k hromádce. Já bych ji nedala ani netěhotná

daisyr
13. sep 2012

@sinala nojo, říká se, že už to je lepší při druhém, ale T. je docela závislák a tak si zatím moc nedokážu představit, že se mu nebudu moci věnovat tak jako doteď, resp. že na něho nebude tolik času a takže volný čas nebude asi moc na šití atd., ale na něho, no uvidíme za cca měsíc nebo kdy to přijde 😉 Třeba teď budu mít vyjímečně spavé a hodné mimino a vše bude v pohodě 😀

vevercam
13. sep 2012

@sinala mně se líbí všechny proužky, co nově nabízí, ale nejvíc asi ten, co jsi dala odkaz 🙂

terezita
13. sep 2012

@caramilla ruzove outfity prebarvim
a na slevu nepromokaveho u tchiba uz taky cekam.. 😀 kupuju to tam rok co rok a parada.

jemi
13. sep 2012

@laeela jojo sovičková bundička je naše, ale teda asi až za rok 🙂 i ta nejmenší velikost je nám velká

jemi
13. sep 2012

@terezita
@laeela
holky jen pro příště, to má pak tchobo vždy ty věci ve vyýprodeji? dá se na to spolehnout? že by to příště koupila až ve výprodeji?

lenasss
13. sep 2012

@sinala ten je krásný toho bych si hned 1,5m vzala 😅

piecee
13. sep 2012

@daisyr krásný věcičky ...obvzlášť odviju to obšití aplikace mě se to takle pěkně nikdy nepovede 😵

terezita
13. sep 2012

@jemi to do deste jo. holcici mivaji vzdycky bez problemu, klucici byva driv vyprodane..

piecee
13. sep 2012

holky poradíte prosím?půjde mi tatko dvoujehla do staré veritasky?http://www.nej-sici-stroje.cz/prislusenstvi-k-s... dekujii

caramilla
13. sep 2012

Tak aby se vám nestýskalo po Míně, tak foto dnešního outfitu, úplně náhodou jsem tohle k sobě vytáhla ráno ze skříně a jsem totálně unešená... Včera jsem ještě sháněla na MMB petrolejové punčocháče k tomu tričku a dneska ráno na mě vypadly ty kytičkové, jako kdybych je kupovala k tomu🙂

Pogumované bundy jsem v Benešově vykoupila já, teď jsem tam byla ještě pro další pro kamarádky 😀 😀 😀 Všechny mi můžou ruce zulíbat, protože u nich v Lidlu už nejsou a tady u nás ještě stále jsou. Kdo ještě potřebujete? 😀 😀 😀

caramilla
13. sep 2012

@terezita hele, tak pak dej echo, u TCM jsou bez podšití flízem, ne? Sháněla jsem ji na léto i na MMB, ale všechno je hned pryč:( Tak kdybysis vzpomněla, tak nepodšitou bych brala, a nemusí být růžovka 😀

caramilla
13. sep 2012

@laeela wow, dík za odkaz. No, a budou ve výprodeji taky ty úžasný trička s HK? Chci jich 150'! 😀 😀 😀 Z čeho vyrosteme, podědí Em 😀 😀 😀

caramilla
13. sep 2012

@palosek že váháš, to je snad jasný, ne? Ono ani nebylo na výběr, měli jen růžovou a pak hnusnou, ale fakt hnusnou polepářskou červenou...

K bundě ušiju soft kalhoty buď z té světlé růžové nebo T-mobilové, tak ladí ale tak dokonale, že je to asi i na mě moc žužu:D

daisyr
13. sep 2012

@terezita jé a kdy tak bývají slevy na to tchibo?
@piecee ono zblízka to taky tak krásně nevypadá 😀

daisyr
13. sep 2012

@caramilla já chci tu modrou bundičku z lidlu, šup tam ještě jednou 😀 😀 😀 😀

caramilla
13. sep 2012

@daisyr no vidiš, tu nevím, jestli vůbec ještě měli, já šla po růžovce 😀 😀 😀 😀 Já se ale bojím, že budou mít už jen velké velikosti, jakou bys potřebovala?