icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

macin73
13. sep 2012

@eldwen jééé, tu jsem taky chtěla a mamka už hlásila, že mají jen červenou... a u nás Lidl v nedohlednu ☹

mooncaa
13. sep 2012

@caramilla Tak to bych neměla odvahu dát takový foťák prtěti do ruky. Ale ona Jasmína je trochu jiné dítko než to moje éro.
Tak díky Vám jsem taky urvala jednu bundu v Lidlu. No 19 hodin nic moc výběr, nejmenší byla jen 110 růžová károvaná se srdíčkem. Kolečka nebyla ani jedna, kalhoty také ne a klučičího taky nic. Rukávy jsou nám dlouhé a že je pod zadek je možná i výhoda.

caramilla
13. sep 2012

@mooncaa no, víš, kolikrát mě spadl na zem???? Už je takový dost ojetý... Někdy se zasekne a nechce fotit, fotám s ním fakt skoro denně už několik let, tak má nárok... Jasmí ho hodila na zem asi taky 2x, jenže od ní na zem je to furt jen asi 50 cm, ode mě je to 100 cm, takže u ní je v bezpečí 😀 Ale ona ho teď už na zem nehodí, už ho unese 😀 😀 😀

Jinak já jsem vychovaná Montessori, takže Jasmí kromě hodně ostrých nožů a hodně ostrých špičatých nůžek může úplně všechno skleničky, šampusky, porcelánové talířky... Je opatrná a šikovná, vlastně nikdy nic nerozbila, jen jednou, když jí bylo asi rok a čtvrt, tak do sebe dávala tolik mističek z myčky, že ta spodní praskla, ale to bylo vše.

mooncaa
13. sep 2012

@caramilla Tak to já porcelán začala zakazovat od té doby, co mi rozbila můj oblíbený Granko hrneček. Za to nože jí přímo fascinují, několikrát nepozorovaně zapíchla různé ovoce a zeleninu (chtěla si ho sama rozkrájet), naštěstí ne sama sebe.

caramilla
13. sep 2012

@mooncaa 🙂))) No, tak porcelán po babičce bych jí nedala a svoje oblíbené hrny si pravidelně vymlacuju sama, není většího škodiče u nás doma než jsem já 😀
S tím krájením to má Mína taky, furt chce něco krájet a říká u toho hrdě "mína kájí" 😀

michamicha
13. sep 2012

@caramilla
@mooncaa Vojta zase miluje moje špendlíky, musim je hodně dobře schovávat, protože když je vidí na pracovnim stolku, tak hned "maminky pedliky" a chce do nich hrábnout rukou 😀

já dneska končím, softshellka pro synovce téměř hotová, ještě zejtra dodělávky jako založit rukávy a spodní okraj, ale to bude rychlý, teda pokud to nespavý prtě bude zase koukat na mašinku tomáše 😅 😀 po obědě totiž odmítá spát 😠

sinala
13. sep 2012

@michamicha to už má nárok na nespaní 😉

mooncaa
13. sep 2012

@michamicha Tak špendliky jsou taky oblíbené, nejlépe rozsypané.

michamicha
13. sep 2012

@sinala on už to odpolední spaní začal bojkotovat ve 20m, to bylo párkrát do týdne kdy neusnul, ale teď už nechce spát vůbec, nejhorší je, že je pak kolem půl 6 už protivnej :-/

caramilla
13. sep 2012

@sinala nestraš, až mína nebude spán ani svou 1 - 1,5 hodinku po o. tak zkrachuju úplně 😀 Doufám, že režimem ukládání v 10 jí motivuju, aby se dospala odpo🙂)))

@michamicha hele, tak špendlíky jsem demytizovala tak před půl rokem... to fakt nešlo... vysvětlila jsem, že to píchá, nepochopila a když jsem se otočila někde nějaký našla a šup do pusy (páč já kráva si je podávám do pusy, že...) a jednou se píchla do rtu a od té doby to neudělala, do prstíku se taky už nepíchne, protože ví rizika, takže tuhle si s nima hrála hodinu a úplně v pohodě. Přišla na to, že se s nima dá "kreslit" do pohovky. Zapichovala je do opěradla a pak je zase vyndala a všechny dala na mističku a takhle je vypíchala a uklidila 3x dokola! Fakt neskutečný,a le kdybyste věděly, jak u toho byla hodná! 😀

terezita
13. sep 2012

@caramilla hele u nas to funguje.. cele leto chodla em. spat mezi 10-11, vstavala rano mezi 6-7 a odpo si hodila slofika pravidelne na 3-3,5 hodky.. 😀 😀 jenze u me to bylo kontraproduktivni, bo jsem spala s ni.. 😅 😀

caramilla
13. sep 2012

@terezita ak to je masakr, Jasmí měla taky ty tendence jít spát mezi 10 a 11, vstávat mezi 6 a 7 a odpo spát cca ty 3 hodiny, ale večer mi tu pak lítala jak torpédo a začala usínat po 11 a ještě se scénama, 100x vylezla z postýlky a strašně prudila, tak jsme ji odpo začali budit a nechali ji spát max. 2 hodiny, když brzo vstává nebo má spánkový dluh, jinak jen 1,5 hodiny a od té doby ji položíme do postýlky a nevyleze ani jednou 😀
Jak můžeš spát, když dítě spí??????????? To fakt nechápu 😀 😀 😀

lenasss
14. sep 2012

jééé @caramilla se vrátila zas je co číst u kafe 😀 Míně to moooc sluší a fotografka je luxusní 😉 náš malej už taky fotí 🙂
jinak mě včera manžel zaskočil otázkou kdy že jako budeme mít to třetí dítě 😀 😀 tak jsem začala přemýšlet a říkala jsem že klidně hned 😅 ,ale ted přemýšlím jestli to není moc brzy,ale než se zadaří může uplinout 7 měsíců jak u Mikuláška a tak tomu necháme volný průběh.Se to už tak krásně říká u prvního jsem stresovala hned první měsíc že to nevyšlo a ted jsem v klidu a je mi to tak nějak jedno bud vyjde nebo ne ale miminko bych brala hned nechce si některá odpočinout že bych pohlídala 😀 😀 😀 ti moji roštáci mě vůbec nepotřebují si celý den hrají spolu a jak se u toho nachlámou 😀

petkasv
14. sep 2012

@caramilla Tohle by mě zabilo, Bětka je tuhá v 8, ráno vstává mezi 6-7 a odpoledne spí od 12-13.30 a doufám, že jí to vydrží až do školky 🙂 tam ať si s ní dělají co chtějí 🙂 ale kdyby byla vzhůru do 10, nebo 11 tak umřu ☹

aerin
14. sep 2012

@terezita my to takhle mame ted, Z. vstava kolem pul 7, odpo spi 2-3 hodiny a vecer jde spat mezi 10 a 11 😔 mam toho plny zuby, fakt ze jo....

lenasss
14. sep 2012

@petkasv náš malejmá 4roky a chodí spát v osm večer nejpozději po obědě ted jak kdy ale tak měsíc spátky chodil taky spát tak na 2-3 hodky a večer zase zaleze v osm 😅 a Mikuláš chodí taky v osm at to mají stejně a taky usíná ted tedy máme rýmu tak je to boj ale jinak v osm nejpozději o pul devate usíná a spí s jednou přestávkou na čaj až do rána do 8 a po obědě jde taky spát většinou kolem jedenácté tak do třech takže u nás pohoda a abnormálně hodné a spavé děti 😀

petkasv
14. sep 2012

@lenasss takže by holčička 🙂 ať můžeš utrácet víc, a víc 🙂

petkasv
14. sep 2012

@aerin já mám u Bětky vyzkoušený, že nejdýl musí vstávat v 3 odpoledne aby pak šla v 8 chrnět, já bych to nedala, kdyby tady lítala do 10večer a manžel taky ne 😖

aerin
14. sep 2012

@lenasss tak to je pekny 😅
no on Z. spi "mizerne" odjakziva, krom snad sestinedeli chodil spavat kolem 23h az do roka a ctvrt, pak to bylo dobry , chodil kolem 20, nejpozdeji 21, a ted uz je to teda zase na pytel... 😝
a pres den taky spaval blbe, 20-30min, to az ted spi ty 2h

aerin
14. sep 2012

@petkasv no tak on prave nejdriv ve 14h usne, a to jeste ted kolikrat planuju cestu kocarkem nekam nebo aspon kolem baraku, abych si to pojistila, ze fakt v ty 2 usne, jinak mi vytuhne doma treba az v 16h a to uz je fakt na zabiti 😝

lenasss
14. sep 2012

@aerin tak to mi máme spavce každý se divil že tak strašně spí i doktor z toho byl paf vydržel snad do roku a půl být vzhůru jen dvě hodiny a zase dvě hodiny spal a tak to bylo pořád večer v osm ráno stával o půl desáté potom co dvě hodiny a po o bědě i čtyři a večer zase v osm jsem se pořád dívala jen na spící dítě ale Mikuláš už je jiný spí jen po obědě 😅

petkasv
14. sep 2012

@aerin ty jo, tohle vůbec nezávidim ☹ já jsem fakt ráda, jak to s Bětkou máme zajetý, je mi jasný že s druhým dítkem to může úplně jinak, B. usíná v postýlce a dobrý 🙂 v kočárku mi takhle neusne a nevyspí se ☹ jinak jako máme objednanou velkou postel a to teprve nastane masakr, to jsem zvědavá jestli tam bude ležet a nebude zdrhat 🙂

aerin
14. sep 2012

@petkasv tak ono i za tech par mesicu, co maji mezi sebou, muze Betka spat zas jinak 😅 takovej rezim jak pises ze mate jsme v vlastne taky meli jeste pred par mesicema☹
ted jde spat kolem 20h jen kdyz pres den nespi...tak to k tomu fakt asi proste smeruje:-/

holky starsich ditek, jak se to resi pak ve skolce? spousta deti uz pred nastupem do skolky nespi, ne? jak je tam donutej, aby spaly, nebo aspon lezely a byly v klidu?😅

aerin
14. sep 2012

@petkasv Z. mohl zdrhat vzdycky, spal na balkonku prirazenym k nam, takze vlastne s nami, na velke posteli spi ani ne 2 mesice

aerin
14. sep 2012

ale to jsem drsne OT, tak asi zas jdu 😅

animal
14. sep 2012

@michamicha mě Mareček už taky delší dobu vynechává polední spaní a jsem z toho na kaši. Manžel teď dost pomáhá a v podvečer, kdy y byl nejvíc protivný ho bere s sebou na prochajdu se psy, tak hodinku mám na svou práci, pak příjdou já ho nachystám spát a on je tuhoš raz dva a jdu makat nanovo. Časově je to pro mě lepší, ale k večeru jsem už psychicky vyšťavené a teď co dost kvůli látkám ponocuju jsem vyšťavená i fyzicky, hrozně moc bych spala

petkasv
14. sep 2012

@aerin u nás ve školce, jsou děti na dvě skupiny -ty co spí a ty co už nespí, ty co nespí, chodí do tělocvičny, do snoezelenu a tak, a pak si kreslí 🙂 ale ve většině velkých školek to funguje tak, že děti prostě leží ☹
No jako u nás se to taky může všechno změnit, já si nic růžově nemaluju, jednou se mi stalo, že odpol nespala a to bylo právě v tom kočárku ☹ takže uvidíme 🙂

animal
14. sep 2012

@petkasv tak u našeho Marečka by si to nucené (byŤ jen ležení) asi hodně rychle rozmysleli. On je totiž akční a když už se mu chce spát, tak je to nejdříve ve 2odpol nebo ve 3 a to už ho prostě spát nedám že 🙂

petkasv
14. sep 2012

@animal Eli já moc nevim jak to funguje jinde, já jinde nedělala a ve škole už se nespí 🙂 ale je zas fakt že teda ve školce i děti které doma nespali nám v tom snoezelenu vytuhávaly, protože přeci jen program ve školce je dost nabitý a ty děti se mnohem rychleji unaví, takže těžko říct 🙂

karchinka
14. sep 2012

moje včerejší rychlovka - nosítko pro Péťulku ze starého závěsu a ještě starší deky 🙂 šila jsem jak drak, dvě zlomené jehly a málem zavařený stroj, mám to sice křivější, ale moje a zadara (novou koupenou látku z Ikey schovám, až bude čas a budu to moct vypilovat do detailu 🙂) taky snad vypilujem to nošení, Petík tam má zatím jednu nožku víc v nosítku a jednu míň, asi jsem ho udělala širší... ale rychle rostem 🙂
@terezita @lenasss moc děkuju za odkazy a pomoc!!!! jste zlatíčka, jsem ho fakt chtěla raději koupit, ale měly jste pravdu, bylo to lehké a je moc pohodlné!!! 🙂