Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
holky prosím radu - došívám kalhoty nonita a nevím jak dlouhou tam mám dát gumu, mám velikost 98/104 nebo popřípadě jak ji mám na dítku naměřit, děkuji 😵
my sme včera pozerali krásny film Nedotknuteľný 🙂
@ucitelka70 Nedotknutelní jsou moc pěkní 🙂
Byla jsem na chvíli mimo svůj počítač - ale vše jsem četla (tu i na mejlu) a beru na vědomí 🙂 Teď mi nějak blbne připojení..tak půjdu na večeři a potom se pokusím odhalit to překvapení 😎 😉 a vše doplnit a na vše odpovědět 🙂
Joo... a už padla správná odpověď 😉
@argo1 podla mna strih pre vel. 170 staci pre osobu s velkostou 38 - teda skusala som az dva strihy 🙂 tricko a dlhe pyzamove nohavice (ja som z toho mala teplaky), velmi zalezi na tom, aky material pouzili, ci viac alebo menej elasticky.. ja to robim tak, ze vystrihnuty strih prikladam k obleceniu, co mi dobre sedi.. dokonca ked si sijem tricko z obojlicu alebo cohosi viac natahovacieho, pouzijem velkost 164, len trosku predlzenu
@barcav ja ji na jednom konci prisiju, navliknu na ditko (pokud je k dispozici) a utahuju na potrebnou dylku.. a pokud neni, tak obvod pasu u vel. 98/104 delam 49-51 podle toho jestli je to holka nebo kluk. zkatka to musis premerit i s tim prednim pevnym dilem. jde to, jen je to trochu vic prace..
a hlasim, ze jsem konecne po silene dlouhe dobe sedla za stroj.. 🙂 (muchlacky a tasky na plinky na zakazku jako siti nepocitam.. to uz je manufaktura.. :-P) a docela me to i bavilo 😀 😀 😀
@veronik77
Já jsem kupovala Matíkovi boty 33, ale bačkory má jen 31, takže má ploutve jen trošku větší.
Achich, já to tu vůbec nestíhám, poslední den dovolené jsem si zlikvidovala mobil, mám teď nějaký předpotopní a na tom se nedá ani dobře dočítat.
@terezita
Jak to máš prosím tě, se školkou a prací? Mám pořád ten tvůj nonita střih, tak abych tě nějak nebrzdila, že bychom se mohly potkat.
@sufik1
Mrzí mě to, ale chaloupka u vás neklapne, v jednom termínu mají kamarádi svatbu, ve druhém už jsem něco slíbila. Tak snad na jaře, moc ráda bych si to u vás užila. A díky.
tak....snad už jsem odpověděla na vše co jsem měla..ale jelikož je dnešní připojení jen pro jedibce obrněné trpělivostí..tak kdybych něco třeba neodeslala..tak se prosím ještě jednou ozvěte - buď do IP nebo na mejl, pokusím se to napravit
Tak a hurá na odtajňování 😀
Ahojte
som po dlhom pracovnom týždni 😝 ranné vstávanie v 3:40 🙄 som úplne vyšťavená a ešte opravujem šaty a skracujem nohavice na zajtrajšiu bratovu svadbu
Dúfam že bude dobrá zábava aby som nezaspala na stole 😀 😀 😀
A ušila som ešte jedni šatičky pre zákazníčku ale ešte nemám odfotené
Idem pokukať čo ste všetko pošili 🙂

@veronik77 my s manželem milujeme film WASABI a jinak relaxačku animovaný ROBOTI 🙂