Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@mikulka45 moc pěkná bundička, je to střih ottobre? hledám nějaký kde se dají dobře zkombinovat 2 barvy + ještě nemohla by si mi udělat detail napojení kapuce a zipu z vnitřní strany, já mám za sebou vestičku a nejsem spokojná s tím jak to uvnitř vypadá a koukám, že ty tam máš jakoby ten límec nějak hezky překrytý
@michamicha soft: podle poptávky ale asi v lednu jak si řeknete
@animal hmm, tak to si ten "letní" teda necham z větší části až na později 😀
tak jsem ten soft hooodně seškrtala, ale vybrala si zase ty sametky 😅 😀
@palosek diferenciál na 0,7, úzký steh hustý steh (2,5 klidně) a při šití látku ještě natahuju, tím se udělá kanýrek. Nitě musíš mít utažené max. na 5. můžeš ty první dvě i povolit třeba na 4,5.
DOufám, že jsem pochopila, na co se ptáš a že jsem ti odpověděla dobře (přeci jen je tam tolik proměnných a je tolik hodin 😀 ) a doufám, že to, co jsem napsala, jsi pochopila 😀 😀 😀
ted jsem sesmolila provizorní tab na farbenmix, tak hurá na objednávání...
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Au...
@michamicha no to má cenu seškrtat soft a vzápětí to utratit za nažehlovajdy 🙂
holky, mám dotaz, objednávala jste některá někdy něco tady http://www.namensbaender.de ??? a platily jste převodem?

@mikulka45 ...vypadá fakt luxusně 😵 😵
Holky: prosím, kdo máte OL...jak jím řasíte? Teda...jak ho nastavíte, aby jste vytvořili ty zvlněné lemy na triku???....jsem se s tím dnes tak crckala... 😕 😕 😕