icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

palosek
16. sep 2012

@mikulka45 ...vypadá fakt luxusně 😵 😵

Holky: prosím, kdo máte OL...jak jím řasíte? Teda...jak ho nastavíte, aby jste vytvořili ty zvlněné lemy na triku???....jsem se s tím dnes tak crckala... 😕 😕 😕

jemi
16. sep 2012

@mikulka45 moc pěkná bundička, je to střih ottobre? hledám nějaký kde se dají dobře zkombinovat 2 barvy + ještě nemohla by si mi udělat detail napojení kapuce a zipu z vnitřní strany, já mám za sebou vestičku a nejsem spokojná s tím jak to uvnitř vypadá a koukám, že ty tam máš jakoby ten límec nějak hezky překrytý

argo1
16. sep 2012

@piecee Díky, za pochvalu. Časák zabalený, zítra letí k tobě. Užij si ho, já jsem se ním mazlila celý víkend 🙂

argo1
16. sep 2012

@animal můžu se zeptat, netušíš jestli na nových barvách softu s úpletem je to žíhání nebo to bude jednobarevný?

animal
16. sep 2012

@michamicha soft: podle poptávky ale asi v lednu jak si řeknete

mooncaa
16. sep 2012

@stassy Ta je moc krásná a vůbec nevypadá jako novorozeně, ale starší. A moc pěkné jméno. Ostatně všechny tvoje holky jsou moc pěkně.

animal
16. sep 2012

@palosek já mám podobnou bundu, jen tam nemám ty boky a na kapsy nebyl v tom fofru čas 😀 zítra nafotím

animal
16. sep 2012

@argo1 tuším, že bude žíhaný úpletový soft je tkanina laminace úplet

michamicha
16. sep 2012

@animal hmm, tak to si ten "letní" teda necham z větší části až na později 😀

mooncaa
16. sep 2012

@animal Tak to taky počkám na soft do ledna - to je za chvíli. Na letní soft se těším, jsem zvědavá na tu zelenou, jestli bude trošku limetková. Jsem teď všude moc objednávala, neměla bych na zaplacení.

michamicha
16. sep 2012

tak jsem ten soft hooodně seškrtala, ale vybrala si zase ty sametky 😅 😀

caramilla
16. sep 2012

@mikulka45 tý jo, softka úplně profi!
@palosek proč maj všechny mladší holčičky než je Jasmínka takové háro???????? A my leštíme ve 2 stále jen pleš, pleš, pleš ... bééééééééééééé ☹ ☹ ☹

caramilla
16. sep 2012

@palosek diferenciál na 0,7, úzký steh hustý steh (2,5 klidně) a při šití látku ještě natahuju, tím se udělá kanýrek. Nitě musíš mít utažené max. na 5. můžeš ty první dvě i povolit třeba na 4,5.

DOufám, že jsem pochopila, na co se ptáš a že jsem ti odpověděla dobře (přeci jen je tam tolik proměnných a je tolik hodin 😀 ) a doufám, že to, co jsem napsala, jsi pochopila 😀 😀 😀

kajark
17. sep 2012

@mikulka45 jeej je suprova, sikovna si, aj pekny vyber farieb a zladenie, a malemu pristane 🙂 vrecka mas dvojite? lebo nevidim presitie.... a mas ich tam navolno, alebo su prisite zvnutra k zipsu? diky 🙂

kajark
17. sep 2012

@jemi @mikulka45 aj ja by som poprosila ten vnutorny detail kapucka zips... dakujem

lenasss
17. sep 2012

@mikulka45 tak ta je krásná se mi mooc líbí já se do softky chci postit dnes tak doufám že dopadne taky dobře 😅 a malej je úúúúúúžasnej takovej smíšek 😀

kuna
17. sep 2012

@mikulka45 bunda super, jako kupovaná! Taky prosím o info, odkud máš střih 🙂

@palosek hezké tričko, vypadá příjemně na nošení!

piecee
17. sep 2012

@argo1 super díky moc už se těším i když stejně na šití není moc času tak nevím kdy to budu páchat 😅 btw:koukám,že všichni jste šily ty kombinezky šedá nebo hnědá...já mám doma jen tyrkys doft tak doufám že to z toho bude taky tak hezký🙂)

barcav
17. sep 2012

@stassy krááásná 😵 😵 😵

jieff
17. sep 2012

@mikulka45 bunda i ostatní nádhera

jieff
17. sep 2012

ted jsem sesmolila provizorní tab na farbenmix, tak hurá na objednávání...
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Au...

animal
17. sep 2012

@jieff tabulku pro terku jsem již na FM dělala, tak se ji zeptej, jak je na tom

animal
17. sep 2012

@michamicha no to má cenu seškrtat soft a vzápětí to utratit za nažehlovajdy 🙂

jieff
17. sep 2012

@animal ok tak jeste pockame Já včera psala, ale je fakt, že nemusí být každej den na netu...

petkasv
17. sep 2012

@animal tak já tvůj email se softem radši ani nedočetla, šedý letní soft jsem ještě nevyšila a zimní mě teprve čeká, takže já nechci o softu ani slyšet ale ty nažehlovačky 🙂

laeela
17. sep 2012

@piecee já se na ní taky chystám a mám tmavěfialový nebo růžový pro malou. Tak taky doufám, že to bude hezké. 😀

animal
17. sep 2012

@petkasv kdo bude mít jenom nažehlovajdy, tak pošlu poštou ne PPL

michamicha
17. sep 2012

holky, mám dotaz, objednávala jste některá někdy něco tady http://www.namensbaender.de ??? a platily jste převodem?

piecee
17. sep 2012

holky jdu se taky "pochlubit"🙂) naše danai-ky (na ovecku jsem se inspirovala zde uz si bohuzel nepamatuju jmeno ale dekuji 🙂)

sufik1
17. sep 2012

@mikulka45 teda já jsem z tý tvý bundy úplně odvařená, je fakt úplně super. Ta červená vypadá moc dobře i na klukovi.