icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

janasrub
17. sep 2012

@jieff mě ta tabulka nejde otevřít :(

animal
17. sep 2012

tak tady je moje rychlo bunda tu jsem musela sttihnout ještě před úpletama, aby to měl M. k narozeninám. K Nonita kalhotám 🙂

janasrub
17. sep 2012

@animal nádhera a ta bunda, to je který střih?

animal
17. sep 2012

@janasrub ani nevím, to jsem vzala nějakou mikinu a roztříhala ji na díly, jak jsem potřebovala 🙂

terezita
17. sep 2012

@animal parada!!!!
@stassy teeeda dalsi nadherna kocka v rodine!! 😵 vy ty deti umite!! 😅 😀

a tady mate Farbenmixi tabulku..
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Am...
pry se uz nemuzete dockat.. 😀 😀 😀
co takhle uzaverka 28.9. o pulnoci?

janasrub
17. sep 2012

@animal právě to jsem nechtěla slyšet ;)

janasrub
17. sep 2012

@terezita AŽ? 🙂

animal
17. sep 2012

@janasrub ha tak nakonec to byla vyloženě bunda a to Ott 1/2006 střih č.8 - upraveno a hlavně s jinou kapucí

terezita
17. sep 2012

@janasrub ahaa.. ja myslela, ze uz je o tyden dal.. takze posouvam na pristi sobotu.. ok 😀 😀 😀 22.9. pulnoc.. 😀

terezita
17. sep 2012

😀

janasrub
17. sep 2012

@terezita jsem žertovala ;)

janasrub
17. sep 2012

@animal to číslo mám, ta kapuce se mi taky nelíbila,
jenžem já si netroufám tu kapuci nějak upravit, taky bych chtěla s tím zapínáním nahoru.

janasrub
17. sep 2012

Právě jsem ušila první triko z merina - z ježků, šilo se mi z toho celkem dobře, fotky dodám 🙂
nicméně, nemohla už by vzniknout Mylly hromádka? Než se to nasbírá.... ;) Ted ne že bych nevěděla co s penězma...

acacia
17. sep 2012

Ještě zkusím hodit dotaz sem... stran látkových plen, konkrétně AIO Pop In... máte zkušenosti? Pokaždé když přebaluji, tak jsou mokré, zdá se mi ale, že jsou spíš propocené, nezdá se mi, že by tolik čůralo týdenní miminko.

sinala
17. sep 2012

@animal tak to máš krásnééééééé a zip a zakončení dole je super 🙂

zikie
17. sep 2012

@acacia Mám POP In ale ty new gen a jsem s nimi maximálně spokojená. Vrchní kalhotky jsou občas vlhké, ale neprotékají.

animal
17. sep 2012

@sinala dík 😉

palosek
17. sep 2012

@caramilla pochopila 😀 díky...vyzkouším na odstřižcích...už jsem to zkoušela s tím dif 0,7, ale ten steh jsem měla asi široky...prostě tu dadku jsem nezřasila :( ...vyzkouším.... Ale ted jedu na masáž...tak snad se pak ještě pohnu 😀 😀 😀

palosek
17. sep 2012

@animal 😵 😵 😵 nádhera, úplně profi....Ta autíčka máš přišité k softu, že.... 😀 😀 😀 není to samostatně? Asi blbý dotaz 😅 😅 😅 Ale je to úúúžasné....Nezbude mi taky než ušít D bundičku...má už krátké rukávy...a tu uplně první má dole dlouhou a taky krátké rukávy (ty nadstavím) 😀 😀

lenasss
17. sep 2012

tak balíčky s foliemam předány poštačce tak doufám že budou u vás co nejdřív 🙂

animal
17. sep 2012

@palosek jo všude jsou auta podšité softem

animal
17. sep 2012

@lenasss jo a já ti mám odečíst peníze, kolik to je?

lenasss
17. sep 2012

@animal vydrž až budu vědět poštovné to bude až zítra až mi poštačky zase vrátí podací archy

laeela
17. sep 2012

Tak na Tchibu už je 30 procent sleva na tu dešťovou kolekci - na netu. Nevím, jestli teda ještě někdo sháněl bundy, nebo kalhoty do deště 🙂.

terezita
17. sep 2012

@laeela bylas rychlejsi.. 😀
a ja uz mam objednano 😅

jieff
17. sep 2012

@janasrub tabulku jsem zavrela @terezita ji určitě každou chvíli hodí 🙂

jieff
17. sep 2012

už hodila🙂

jieff
17. sep 2012

@piecee ty danai jsou super, vtipný je, že já ted v neděli šila modrou s autama v kapsách a kapuce, tak kdyby se kluci potkali, byly by jak dvojcata🙂 Jeste ji ale musim dosit lemy...

piecee
17. sep 2012

@jieff děkuji🙂) no vidíš to by bolo vtipný 🙂)je to skvělá kombinace jen ty náplety se mi nehodí ale bohužel jiný nemám..a mikinu jsem prostě musela ušít 😀

terezita
17. sep 2012

@michamicha ja od nich mam ty cedulky, ale dostala jsem je darem. jsou fakt faaajn, jen jsou holt drazsi..

lenasss
17. sep 2012

tak jsem myslela že dnes něco ušiju a jen jsem sešlápla pedál tak to moje nemocné dítko hned spustilo křik.Asi nám lezou zuby a do toho kašel rýma pořád zvracíme a ještě včera horečky a dnes totálně nasr..ý a nechce ani spát tak si myslím že asi zuby no nic o šití si nechám jen zdát 😅