Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
holky děkuji za pochvaly, mám z té soupravy taky radost jak s emi povedla kombinace látek 🙂 škoda že nebyl čas na nějaké kapsy na bundě, byla to opravdu rychlofka 🙂
@terezita aha, no mě jde o to, že kreditkou mi tam u nich zaplatit nejde, ta moje kreditka platby přes internet neumí 😒 tak jsem dala platbu předem převodem a přišel mi mail s potvrzením objednávky a platebními symboly, ale nebyl tam žádný variabilní symbol, jenom tam bylo napsáno toto: Überweisungszweck + nějaká čísla ..... což jsem (byť mám maturitu z němčiny) vyhodnotila, že bude asi poznámka pro příjemce. No peníze už jim odešly, tak doufám, že i správně dojdou 😅
Ahojte holky,
trochu se k vám sem nabourám 🙂
Chtěla bych se zeptat, jestli jste si některá šila látkové vložky do podprsenky? Jakou jste použili látku? A máte nějaké dobré tipy na toto tvoření???
Díky moc 😉
Nebyli ste dneska někdo ve Zlíně v ZOO???
Taková malá holčička, Wendy puntíkovaný šáteček na hlavě, flísová mikča s aplikací kytičky... 🙂
@terezita Supéér, tabulka FB 🙂 MM mi tu furt nadává, že nemůže poznat svůj ručník a tak mu slibuju, že mu našiju značku 😀 Konečně nebudu peskována 😀
@ifka17 to určitě není vhodná látka na plenky, PUL musí být PUL, jde tam o to, že tam je zátěr, který je prodyšný, ale zároveň nepropustný. To co si dala na sklo je vlastně igelit, dítě by se v tom zapařilo, certifikát necertifikát. 😉
Koukni se na šijeme dětem nebo detivbavlnke (slovenská).
@ifka17 nevím, jestli už někdo neodpovídal, ale tohle na svrchňáky prosím NE!!! je to potažený nějakou akrylovou folií, to nebude absolutně dejchat... PUL je zkratka pro polyuertanový zátěr, kterej nepropustí vlhko, ale je prodyšnej... v tomhle by se ti mimi hned oprudilo :/
@sufik1, už ses na tu mapu z mráze podívala pořádně? :D to je mapa asi tak po padesátým posouvání litosferickejch desek, jižní amerika tam sousedí se španělskem a tak :DDD
MYLLY: domlouvám se s @veronik77, zda se tentokrát nějaké omezené hromadky chopí (např. hlavně na to merino, už mají doplněné některé chybějící odstíny), pokud by nakonec nemohla, písněte mi, kdo byste to třebas tentokrát vzal na sebe - jsem ochotná poskytnout tabulku s info, co a jak atd., když to budu zvládat 😉
@animal ... ale nemuzu chytit odstin.. je to takova modrozelena.. tipuju petrolej.. no hele a priste tam zas pujdu.. jsem tam nechala majland.. i @caramilla by se za takovy nakup nemusela stydet.. zas mi totiz slevnili millera a maj nove latky od tetky emy z nemecka.. 🙂
aneb jak uz @sufik1 avizoval, nove uplety u mraze.. na netu by mely byt behem nasledujicich dni 219,-/metr

@mikulka45 super softka a fakt profi začištěné!
@katka82 také pěkný soft kompletek, člověk se hned inspiruje barevnými kombinacemi!
@animal v softce bude Mareček frajer, také jsem šila podle toho střihu softku, ale právě nemám odvahu tam čachrovat s kapucí, tak si musím počkat na origoš střik 😀
@caramilla nedělej chutě 😀 tu popíjím tekutou čokoládu z prášku, nic jiného podobného čokošce tu už doma nebylo, vše vyžrané 😀