icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
17. sep 2012

jsou to tydle http://www.dumlatek.cz/437-fleece-medvidek-vzor...
maj i hezke klucici..
@mooncaa ja byla na letne.. 😉 a cena tech 179,-/metr

zojec
17. sep 2012

@ifka17 ak chces skusat, tak si kup 2 stvorce spolu (100x50), vyjdu ti tak 3 plienky, ale budes musiet nasit usi.. 😉 kuk sem: https://sites.google.com/site/latkovky/na/kapso...

mooncaa
17. sep 2012

@terezita Dík. Jsem potřebaovala někde v Praze strávit 1/2 hodinu a teď abych radši jela vlakem ještě o 1 hodinu dříve, nebo přijdu na domluvený sraz pozdě.

ngvadi
17. sep 2012

@terezita po tom medvídkovi jsem v mrázovi před tejdnem taky slintala, ale bohužel sem ještě měla cestu po praze a nechtělo se mi to tahat... snad mi ho nevyprodaj 🙂

boudova
17. sep 2012

@ngvadi tebe hledám 🙂

- prostím tě, vy máte na kšeftě skladem ty barvy manducy skoro všechny, myslím tu obyč řadu.
- a co s těma věcma ze šmeliny? došel ti mejlík?

ngvadi
17. sep 2012

@boudova čau, prosímtě, promiň, já jsem teď úplně nepoužitelná, nejdřív jsem si do prahy vzala noťas, ale ne zdroj, takže jsem na net lezla jen od někoho, pak jsem přijela do jh a lehla s virozou... na mail ti odpovím... a ad obchod, barvy by měly bejt všechny, kdyby náhodou nějaká nebyla, tak se dá do několika dní doobjednat... a klidně napiš ohledně dostupnosti mail přímo paní šéfový 🙂

boudova
17. sep 2012

v poho 🙂
já se chci na ty barvy právě juknout víš, reál je přecijen reál 🙂

ucitelka70
17. sep 2012

@sufik1 - tie mapy sú booožskééééé, nebrala si navyše? na SK hromádku ?

ifka17
17. sep 2012

@zojec a ja už neviem akú mam šit ako prvú 😀 nohavičkové, kapsové, pul, aio... 😀 božeeeeeeeee.... 😀

sufik1
17. sep 2012

@ucitelka70 ne, brala jsem jen něco přes metr..

medvídků tam měli dost, ale já si nějak nevybrala.... na holčičku bych brala hned, ale ty klučičí nevím...

petkasv
17. sep 2012

@sinala moc, moc,moc děkuji za dvojjehly, luxusní 🙂 šije se parádně, už jsem ušila spoustu výtvorů a nezlomila ani jednu 🙂 jen ty výtvory nestíhám fotit 🙂

laeela
17. sep 2012

posílám link na jedno zajímavé video se zajímavým rozhovorem, ač se to netýká šití:
http://www.inspirativni.tv/naomi-aldort-vychova...

alinn
17. sep 2012

Ahoj 🙂 poslala jsem infomejl ohledně tučňáků (teda tentokrát chci informace já od vás 😎 )

zojec
17. sep 2012

@ifka17 nohavickovu 😉 pul je dost zivy materual aby ta to neodradilo

sinala
17. sep 2012

@petkasv to jsem ráda, ale já si taky kupovala zároveň jak tobě a někam jsem ji založila 🙂 🙂 🙂 , ale mám s čím šít 🙂 .
Jen mě se prošití dvojjehlou u dospěláckého trička párá po vyprání, ono to praskne ☹ .....u malých ne

kuna
17. sep 2012

tak jsem se inspirovala a ušila tepláky, ale nejsem spokojená s kapsama. Furt se kroutily a vyšklebovaly ven,t ak jsem je nakonec musela prošít. Máme je blbě vykrojené vzhledem k hloubce, to je ono. Fotky na varné desce nejlíp ukazují barvu 🙂

ucitelka70
17. sep 2012

@sufik1 tá mapa je úžasná..... fakt super pre chlapca......

monr
17. sep 2012

konečne môžem aj ja niečo pridať, moje víkendové počiny

animal
17. sep 2012

@macin73 no teda musím říct, že bych si pár co pár fotek ,několik by jsem si jich vybrala fakt pěkné

caramilla
17. sep 2012

@petkasv tajný zásoby 😀 Já použiju tak 1 lžíci za 2 měsíce do pečení a manžel pije úplně všechno ale rum teda ne, takže máme, budu prodávat panáka za 1000000000 a budu v balíku 😀 😀 😀 😀

Jinak manžel je v Číně, takže musím dělat samofota 😀 DOPORUČUJU - shora vypadá i povadlá povislá matka jako topmodelka, ach ta perspektiva!

a jedna obyčejná přebalka, ale nikdy jsem ještě slony velké nešila, tak jsem to taky cvakla...

zojec
17. sep 2012

@kuna 😀 😀 panecku, to je cista varna doska :D :D nechces prist aj k nam poumyvat tak docista?? teplaky su tiez luxusne, nie velmi na valanie, co?? 😉

zojec
17. sep 2012

@caramilla super vystrih 😀 😀

caramilla
17. sep 2012

A ještě rodinná foto... Jasmí jak drandí s bratrancema... zvláště pikantní je Honzíkův drsňácký výraz ... a Jasmíny profivýraz a držení na motorce, prostě parodie na teenagerské filmy 😀 😀 😀
To "černé" je nejúžasnější tchýně na světě a je moje 😎
A pak jsem ještě fotila dnešní oběd...

😀 😀 😀 😀

caramilla
17. sep 2012

@zojec viď, co udělá perspektiva a push-upka s vydojenejma kozama??? 😀

kuna
17. sep 2012

@caramilla hezké....tak vidíš, nejsi povislá ty, to manžel tě jen vždycky blbě fotí 😀 😀 😀

zojec
17. sep 2012

@caramilla moj kamos by povedal.. ajeeeje to su ale didy 😀 😀 😀 uz sa musis len sama fotit 😉 no idem nieco vystrihnut, nech sa mozem chvalit 🙂

jieff
17. sep 2012

@caramilla ještě vyšpulit pusu do objektivu a můžeš se zařadit mezi facebookový teenagery 😉 Prosímtě jak šiješ poutko na přebalovačce? Obšiješ z rubu a pak přetočíš? Mě se Pul z rubu smýkal, tak jsem to nakonec přišila k sobě lícema a jen obstřihla do rovna...neni to tak pěkně začištěný...

a ještě mám dotaz do pléna. Chtěla bych udělat aplikaci z jednolícu na flís. Šlo by přižehlit jednolíc s vliesofixem na flís přes pečící papír, nebo to spálim...?

kali.kal
17. sep 2012

@sinala : Moc díky za info. Ještě se chci zeptat, jestli jsi ten flees dávala jen na jednu stranu? Na tu, co bude ležet na podprsence? A přímo na těle je bambus? Rozumím tomu dobře?

vdovec
17. sep 2012

Já vám vždycky obhlídnu výrobky a říkám si, že se se svýma můžu jít zahrabat. Ale teda konečně něco povedenýho 🙂

petkasv
17. sep 2012

@caramilla ty jo já si snad budu muset u tebe objednat kojo triko 🙂 úžasný 🙂