icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
19. sep 2012

@stassy Stassy holky jsou kočky a šatičky jsou parádní, moc, moc povedené 🙂

macin73
19. sep 2012

Týjo, to snad není možný... už jsem se zařekla, že NIC nekupuju a nemám ve FM tabulce už zase naházený střihy a jednu stužku? Chjo... 😨

piecee
19. sep 2012

@zojec moc hezký komplet 😵 tu danai jsi zúžovala? skvěle sedí...btw: super boty ty máme taky🙂)

evcounek
19. sep 2012

@zojec Krásná soupravička. Kde jsi vzala střih na tu mikču? můžeš mi ho poslat prosím mailem nebo mi dej vědět kde se taková krása dá najít?
sháním nějakou takovou mikču přes hlavu a v těch 2 číslech okttobre jsou jen na zip.

evcounek
19. sep 2012

Holky dotaz Přišel mi od Animal balíček a je tam i lama. Ta se taky pete než do toho střihnu nebo nee? Mě příjde, že když to vyperu tak už nebude taková ňuchací?

evcounek
19. sep 2012

Už jste některá dělala z tohohle?
http://obchod.rozalia.cz/zbozi.php?id=2423-anti...

macin73
19. sep 2012

@evcounek No přesně tenhle střih jsem si taky přihodila (ještě zvažuju, jestli jo nebo ne)... je to Farbenmix.

medvi11
19. sep 2012

@evcounek lamu bych neprala, je to umělina, na tom se nemá co srazit...jo a ze sušičky je pořád ňuchací
@animal zrovna dorazila PPLka s balíkem, dík!

macin73
19. sep 2012

@zojec Soupravička je fakt nádherná, i barevně krásně sladěná. Tepláčky jsi šila podle čeho?

zojec
19. sep 2012

@evcounek je to danai z farbenmix, terezita robi hromadu teraz, link radsej nemam :D ja som ho trosku poupravila 🙂
@macin73 strih na teplaky je z ottobre, myslim 1/2012 taky chlapec v sedych teplakoch s kapsovymi vreckami :D je super aj na nohavice, teplaky, aj softky podla neho usijem 🙂 je fajn uzky. aj ked ja sijem sirka 80 a dlzka 92 a viac :D

terezita
19. sep 2012

tabulka na farbenmix tu 😀 😀 😀
@zojec ty nekoukej.. 😉
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Am...
@macin73 ja myslim, ze tenhle strih je dooost pouzitelnej.. 😀 ja uz mikiny ani jinak nesiju.. mam tu teda jeste jeden na mikcu se zipem, ale ta me neba.. 😅

macin73
19. sep 2012

@terezita No je Ti jasný, že teď ho tam nechám... 😉 už abych se konečně ale dostala k tomu šití... jsem z toho úplně nemocná, že mi to pořád nevychází.... a teď navíc nevím, co s tím bederákem pro tu kamarádku... chjo.

macin73
19. sep 2012

@zojec Díky, mrknu na to. Fakt se mi to líbí, asi se budu trochu opičit, jestli neva...

kuna
19. sep 2012

@sufik1 krokodýl je krásný, já mám v plánu takového hada. Ale zatím se mi do toho moc nechce, právě mám strach, že po dvou minutách poletí pod postel. Loni jsem se s.ala s polštářem, kde se přidělávají zvířátka na suchý zip a zatím slouží jako dekorace na posteli

@petkasv taky obdivuju plodnost 😉

@zojec danaika moc hezká, chystám se na stejnou, mám doma dva metry tohoto výplňku. A ten motýl se mi moc líbí, toho si asi vypůjčím taky 😉

@terezita ty tasky na plinky jsou super, na jednu se taky chystám, ať nenosím pleny furt v pytlíku 😅

holky, co šijete ty Danai mikiny - jak to sedí u krku, nefouká tam moc? Napadlo mě, jestli bych to tam neměla nějak přitáhnout, nebo zvednout...ale zatím jsem nešila, jsem ve fázi přemýšlení 😖

zojec
19. sep 2012

@kuna kludne sa inspiruj :D :D a myslim, ze by sa to dalo zmensit aj okolo krku par cm.. ale zas dobre sa oblieka 😉 a aj tak pod mikcu sa nosi triko, takze to, ze je to vacsie az tak nevadi 😉
ked som sila teplaky, este som netusila ze bude aj mikina, kebyze viem, urobim vrecka na teplakoch take ako na mikine 😉 ja tie vyplnky milujem.. drzi to tvar, super sa z toho sije.. 🙂 a z 1m mam gate aj bundu.. teda mala ma.. na moje by bolo treba aspon 4 metre 😠

lillyzelvicka
19. sep 2012

holky mylly je tabulka? nějak nevím 😅

terezita
19. sep 2012

@kuna kdyz se da na hlavu tak nefouka.. kdyz je spadla ta kapuca dole, tak trochu jo, ale pride mi ze fouka spis za krk nez na krk.. tady to je myslim videt, jak je to tam volnejsi.. sorac za majzla fota, jsou z domaciho archivu.. nase ditko je zkratka nefotitelne.. 😝 😀

evcounek
19. sep 2012

@terezita tak jsem se napsala cha cha cha

lenasss
19. sep 2012

@terezita ta mikča v tvém podání vypadá tak dobře že jsem neodolala a napsala si jí do tabulky 😀 😀 😀

sufik1
19. sep 2012

@palosek plním polštářem irma z ikei. Kuk na blog, je tam, návod na krokouše i s výplní.

terezita
19. sep 2012

@lenasss dik.. 😉 😀

lenasss
19. sep 2012

@terezita to nemáš zač děkovat 😉 já jen jsem zvědavá co za patvar vytvořím já to bude nový střih úplně 😀 😀 😀

terezita
19. sep 2012

@lenasss ona ta mikina je fakt desne jednoducha na usiti.. 😉 nejtezsi jsou na tom ty kapsy 😅

sufik1
19. sep 2012

@terezita ta mikča je fakt super. Máme dvě. Ale teď si budu dělat na zip, přeci jen to chce i něco bez kapucy.

jinak děkuju za chvály na krokouše.

schnek
19. sep 2012

Děvčata, budu objednávat zde. Jsem ochotná přibrat toho víc i pro další, ale žádný megaobjednávky, paní asi teky nemá moc velký zásoby. Brala jsem od ní už v létě a všechno ok. Určitě bych jí psala, co všechno bych chtěla a jestli to má, jsem jí stejně od minule dlužná euro za poštovný. Já si budu brát hilco růžový šneky a takový vlnovky, v případě zájmu pište IP. Ráda bych to do konce týdne začala vyjednávat😉

http://shop.strato.de/epages/15443530.sf/de_DE/...

stassy
19. sep 2012

proč já na ten Farbenmix koukám, sakryš?! hnedle bych něco přihodila a to jsem na stužky z minulé objednávky ještě ani nesáhla.. 😕 😀
@terezita Prozradila bys mi odkud máš ty Tvoje nášivky na oblečení, prosím? jsem to tady nějak nebyla schopná dohledat.. teda jestli to tu vůbec padlo.. :D

janasrub
19. sep 2012

@stassy já na ně taky zapoměla a teď už tam mám nahrabáno za 1000Kč ☹

caramilla
19. sep 2012

Citace

" Prima Dvojka 19.9.2012 14:00

Dobrý den Petro,

všimla jsem si, že jste dnes vložila nové věcičky. Shodou okolností jsem minulý týden došila bundičku, která má také krytí zipu a kšilt, i když trošku jinak vypracované. Zatím jsem se nedostala k focení, takže fotky budu vkládat až dnes - pokud přestane chvíli pršet 🙂 Jen bych nechtěla, abyste si myslela, že to mám od Vás...

Jinak se mi strašně líbí ty Vaše zdobené softshellky 🙂)) Jasmínka Vám přes léto nějak vyrostla 🙂

Přeji hodně zdraví a chuti do tvoření.

Jana"

ha ha ha...

katkaela
19. sep 2012

Ahoj holky, tak som zase niečo pošila, celkom neoriginálne, autori nápadov sa určite spoznajú a týmto ďakujem za inšpirácie 🙂 Naša jesenná a zimná výbava, všetko s dostatočnou rezervou vo veľkosti 😀

ivuska.h
19. sep 2012

@caramilla Krytí zipu a kšilt snad není nic, co by se dalo okopírovat, ne? Nebo teda co by se dalo nazývat kopírováním...