Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Tak a jdu se ještě podívat na ten Farbenmix 😀 Nemám to tu vůbec dočtené (asi milion stránek), ale už zas šiju. Pak hodím foto 😀
Je ještě aktuální ta hromadka na nažehlovačky od Animal?
jinka nevím jak to bude pokračovat s tou naší nemocí ale při zhoršení máme jet do nemocnice zatím to nevypadá ale kdyby přeci jsme museli odjed počkejte mi s platbami za hromádky jen jak bych mohla bych zaplatila.děkujííííí 🙂
a abych nezapoměla střihla jsem si na spoustu věcí ted jen najít čas to ušít 😀 😀
@katkaela nádherná!
@lenasss no, právě, už je to celé takové paridické.... na softshellu jsem ještě kšilt min. na fleru neviděla. Je spíš legrační, že to tam dá 1 den po mě. Ale víceméně to je určitě pravda, asi to fakt dneska v noci šít nebude. Prostě jsme spolu telepaticky sloučené. Moje zákaznice hromadně odchází k ní, tak ať si je užije, já za hubičku pro dobrý pocit spasení světa šít nebudu 😎
Jen jsem teda zvědavá, jak dlouho je schopná tohle ustát, protože v podstatě všechen dětský soft na Fleru teď šije jen ona sama doma, jak dlouho se to dá vydržet? A ještě inovuje k dokonalosti střihy? WOW, svým způsobem smekám. Dokonce jsem koukala na její vestu, že i v šití a fotkách se zlepšila. Takže konečně někdo Caramillu vygumuje z trhu 😀
Ale je to jen dobře, moje záda mi říkají "vyser se na šití" 😎
@ivuska.h jj, je to vzaté z outdooru obecně. Já to kdytí naopak chci rušit, je to děsná piplačka, chci tam dát ty voděodpudivé zipy... tak pak uvidíme, jestli to ušije taky náhodou takto stejný den jak já, to už se půjdu pak pověsit 😀
Je to úplně normální konkurence a v pořádku, kdyby to nebyla taková strašná slepice, co jindy vykrade kdekoho, tak bych to ani neřešila...
teď nevím, co jí mám na to odepsat...
@caramilla taky jsem o kšiltíku přemýšlela.
A ti nevím, ty její návleky na boty mi nějak připomínají ty moje myší.... 😉 . ale zas na druhou stranu to už dělá kde kdo... tohle taky nebyl úplně můj nápad, jen jsem viděla něco podobného na veletrhu, ale kočárkovina to určitě nebyla.
ještě že ten fler moc nezkoumám...
@katkaela ty jsou nádherné! 🙂
@terezita dík za odpověď i názorné foto. Leginy jsou hezké, já se tu teď piplám s teplákama v naději, že mi vezmou dítě do miniškoličky a bude je potřebovat 😀
@caramilla já bych jí v tomto asi věřila, s krytím zipu teda určitě, s kšiltem nevím, těžko říct, jestli ho viděla u tebe na blogu, nebo jinde 😒 . Hlavně, jak říká terezita, bych jí stručně odepsala a nevybavovala se s ní dál.
žienky poradte prosím Vás, dcéra kojí už 15 mesiacov, ale nemala ranku ešte na bradavke, bolí ju to, a naplna sa trošku akoby hnisom? tekutinou, čo je na to najlepšie? Asi ju drobec uhryzol, ale si nepamätá...... zatiaľ natiera cicadermou a osvecuje biolampou...
jo druhá fotka není hysterické scéna, jenom na mě křičela mamino 🙂
@kuna jj, je to možný, no, já kšilt na svou první softovou věc na světě před 3 rokama (nosící moje bunda) dala taky na základě toho, že mi to přišlo praktické u mé JW bundy za 5 tisíc 😀 Odepisovat jí asi nebudu vůbec, se slepicema se nebavim. Musela bych bejt dvojsmyslná a sprostá a to nemá cenu...
Takhle zůstane v nejistotě a to je nejlepší 😀
Já právě bych furt všem všechno věřila, ale mě přijde, že u té PD je fakt těch náhod nějak moc, každý měsíc několik 😀 Jestli to není jako s tím Harry Potterem a "Tyvíškým"? ! 😠
@petkasv no, právě, přesně, jak píšeš, dala jsem to tam včera večer někdy v noci a ona dneska dopoledne tohle píše. Tzn. co? Že furt šmejdí u mě, co by pajcla? Nebo šmejdí u mě a přemýšlí, jak dát ceny, aby byla nejlevnější? Nebo co? Je to divné... celé je to prostě divné už od první softky, kterou jsem jí poradila jak ušít a ona to pajcla a postavila si na tom kariéru, na tom, že já jsem jí všechno řekla 😀
@petkasv červeno-puntíčí variace super, jako vždy 😎
Jinak teda ještě info o mých zádech, ať se pobavíte...
Tchýně mě dneska ráno donutila jít ke svému "OŠAHÁVAČI", jak my se jí doma posmíváme (41letej metrosexuál, co si holí nohy, chodí v růžovém a má zlatý řetěz na krku), je to zkušenej a známej fyzioterapeut, léčí masáží lymfatickejch bodů nebo jak to říkal 😀 Jedna hodina 1000 kč. Chtěla jsem tchýni udělat radost, tak jsem tam pro jednou dnes šla a celkem zajímavé to bylo a hlavně jsem mu asi uvěřila, že pro mě jiná cesta není. Jeho názor na léky a naše zdravotnictví koresponduje s tím mým, takže ze všech hromad se škrtám, Desigual prodám a na fyzioterapeuta budu mít 😀 Prý za měsíc běhám jak za mlada, tak doufám, že má pravdu a moje chromá noha bude hudba minulosti...
@caramilla péťo tfuj tfuj ať to funguje. Moje zážitky s Olgou Viktorovnou, která je zároveň doktorka a zároveň používá hodně hodně alternativní metody, mi, můžu říct, změnily život, teda minimálně na ní už asi nikdy nezapomenu. A uměla bez srandy zázraky. Bohužel je 7000km daleko... takže hlavu vzhůru, záda narovnat a budeš běhat jak mladice
nažehlovajdy zde: https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Am...

@caramilla tak to nevím co nato napsat ale je to dobré prý už jsem jí taky šila proč ona vždycky šije stejné věci jako ty 😝 asi telepatie 😀 😀 😀 😀 😀