icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

macin73
19. sep 2012

@animal Psala jsi, že už je uzavřeno?

schnek
19. sep 2012

@animal prosímtě, pochopila jsem správně, že soft se bere jenom ten, kde je nasbíráno alespoň 10m, bez ohledu na to, odkud je?

mahulenka87
19. sep 2012

aké vkladačky uprednostňujete? Froté, bambus, konopné... niektoré mamiččky skladajú aj malé uteráčiky., Čo má lepšiu savosť?

piecee
19. sep 2012

@katkaela krásná výbava 😵 opravdu povedené
@petkasv malé to moc sluší 😉
@animal též hlásím došlý balíček moc díky 😵
@lenasss zapomněla jsem poděkovat za balíček..tudíž opožděně děkuji 😀

piecee
19. sep 2012

musím teda uznat že ty prací kordy jsou úžasný ....jemný...žýdný tvrdý manžestr co mám doma třeba kupovaný kalhoty už se těším na tvoření 😵

caramilla
19. sep 2012

@sufik1 hm, tak dík za naději, že to bude dobré... Mám z něj dobrý pocit, že opravdu léčí účinně, mám se zády atp. problémy od 17, sice nic vlastně nebolelo, ale to, že třeba mám skoro necitlivé stehno od 17 prý normální není 😖 První jsem tchýni poslala do háje, že prostě 10 tisíc na maséra nemám, ale pak se mi to rozleželo, že co je pro mě 10 tisíc? Jedna blbá hromada látek, co mi hnijou ve skladu:D Jasmí koupím hadry za tisíce... letos jsem si pro sebe chtěla našetřit na kabát od Desigualu, ale to padá, páč záda jsou přednější... prý bych mohla skončit za pár měsíců dost špatně, prý moje tělo dává intenzivní vykřičníky, že fakt takhle to nejde... chci chodit plavat a na pilates, dneska mi kamarádka říkala, že chce chodit dlouho, ale sama se nedokope a mám jí vystrašit a že budeme chodit spolu, bez dětí. Mohlo by to být fajn 😉

caramilla
19. sep 2012

@lenasss Jo, moc díky za hromadu na folie, balíček doma. Jen prosím tě, jak se to používá?:D Zažehlí se to z nějaké konkrétní strany na líc a pak se šije?
Já jsem dnes namasírovaná a hlava mi vůbec nefunguje, tak na 5% mi pracuje mozek, chtěla jsem dělat tabulku na softové věci na Fler a vůbec neumím počítat... zlatý kojení oproti vyloučené kyselině mléčné ve svalech 😀

kofinek
19. sep 2012

@katkaela vecicky nadherne a mala je hrozna kocka v tych gumacikoch... 😀

piecee
19. sep 2012

holky vím že toho je teď rozjettýho dost🙂) ale byla jsem v jysku a mají tam spoustu metráže dětské chtěla bych se zvířáty ...ale nepotřebuju velých 5 m nechtěla by jste některá? mohla bych vzít i jiné vzory...na webu je nemají (foto v odkazu na jine stranky)...mají ještě velké sovy modré fialové,velké hrošíky modré a zelené a ptáčky http://www.jysk.dk/140/478/ag/catalog-sales/

animal
19. sep 2012

@schnek ano pochopila dobře, občas něco vezmu, když se nasbírá i 7,8metrů, záleží jaká to bude barva

animal
19. sep 2012

@macin73 ne nepsala, já čekám na vzorníky softu, stále čekám stále čekám 🙂

caramilla
19. sep 2012

@animal kdo si počká, ten se dočká 😎

bobet
19. sep 2012

@piecee mám doma sovičky, kdyby jsi chtěla 😉

palosek
19. sep 2012

Poslušně hlásím, Wendy přeměřeno 😝 😝 😝 ...balíky MTX (9ks) přeneseny z garáže do chodby....až všichni zalezou, pustím se do dalšího měření.... Ale nevím, kdy to stihnu povpisovat do tabulky, zítra mám noční...to je blbé, páč v noci nejvíc zvládnu udělat.... 😀 Až nabídnu přebytky k rozebrání, pošlu infomail..... 😉 😉 😉 A teď, ač vládne "prohibice" dám si domáci 52% hrušku.... 😀 😀 Nebojte...loňskou..... 😀 😀 😀 😀

dugyna
19. sep 2012

ahojte od dovolenky someste nesila. ale tu su fotk vytvorov s pred porodu :,

a po porode:

dugyna
19. sep 2012

tak teraz aj fotky.
pred porodom - mikina s vtacikom a teplaciky s vtacikom pre ,welurova mikina,welurove teplaky, zabickove leginy

po porode-zabickova supreva, mikina s opickami,ciapocka s opickami,teplaciky so suknickou, ruzove bambusove teplaciky,sukna z pike pre Misku a mna

stassy
19. sep 2012

dotaz na ty z vás, které už šily DANAI mikinu - co všechno je na té mikině podšité? je to jenom kapuca nebo je podšitá celá? koukala jsme na obrázkový návod na webu, ale nějak s nejsem jistá, že jsem to dobře pochopila.. 😅

piecee
19. sep 2012

@dugyna tyyy joo žabičkový komplet uuužaasssnýýý objednávám hned od tebe🙂) btw:z čeho to je?výplněk?

piecee
19. sep 2012

@stassy jen kapuca🙂

stassy
19. sep 2012

@piecee Ok, díky. 😉

lillyzelvicka
19. sep 2012

Jedna dnešní rychlovka spíš čtyři 🙂

caramilla
19. sep 2012

@dugyna tý jo, krásný! Hlavně to první žabí a to růžový! 😠

caramilla
19. sep 2012

@lillyzelvicka Leni, teda krásný látky, to jsou ty od Jehličky? A provedení super, a model spolupracoval, obdivuju, to by ani mína nedala 4 trička za jeden den fotit!

karchinka
19. sep 2012

@lillyzelvicka úžasná trička a nádherné látky!!! odkud jsou? ať vím, na kterou hromádku číhat 🙂

lenasss
19. sep 2012

@caramilla já vlastně sama nevím jak se to používá ale myslím si že se to jen přiloží na látku a šije se a potom se to odtrhne a zbytek vypere nebo postříká postřikovačem 😀

jieff
19. sep 2012

ženský vy krásně šijete!!! já se ted po vzoru @sinala pachtim se zavařováním a uskladňováním, kdovíkdy tu danai Toníkovi došiju a šicí seznam podezřele narůstá....

lillyzelvicka
19. sep 2012

@karchinka dekuju latky jsou od vesele jehlicky
@caramilla hele to je vyfocene behem peti minut s prislibem ze mi pak muze namazat nohy😀mela jsem usite trakturky a pak se mi nechtelo ale zazvonila postacka s balickem kde byl prouzek a hvezdy tak uz to slo raz na raz- zase na chvilku je co nosit:-P🙂

ngvadi
19. sep 2012

@lillyzelvicka ty seš šílenec, prej rychlovka :D

veronik77
19. sep 2012

@palosek gratuluji k přeměření a už se těším na bitku o přebytky 😀 Jak je D.?