Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla foukám na záda, to je mi tě fakt líto, záda jsou hnus. Tak snad metrouš pomůže, kabát si ušiješ sama 😉
@animal teda to fakt na.ere...možná se někdo styděl, tak se nechtěl napráskat, ale toto už mi fakt přijde jako schválnost 😠
ad vyšívací igelit - googlila jsem na netu a podle všeho se to tam jen položí a šije, ale mně teda přijde, že to by muselo strašně jezdit. Možná @lilly2710 poradí, taky mi přijde, že to tam má přicuclý. Já jsem to včera udělala tak, že jsem to položila na lícovou stranu látky a z rubu látku přežehlila napařovačkou, ta pára to trošku změkčila a celkem se to chytlo.. Šila jsem s tím na teplákovinu a popravdě mi to jako takový zázrak zatím nepřijde, ale dovedu si představit, že na fleecu, lamě atd. to bude jiný kafe 🙂
ještě když jsme se tu bavily o těch přebytkách lamy, nemáte někdo doma přebytek fineribu v růžové barvě? Tak cca půl metru, kterého byste se chtěla zbavit?
jako to že někam něco dítě nechtíc vepíše (a třeba přepíše nějakou větu či někomu metry) je ok nebo že prostě dítě smaže text, ale tohle už mě vytočilo. Nehledě na to, že opravdu tam někdo pořád přidává listy, což to se přidá snadno jedním klikem. ale smazat list znamená potvrdit OK, že chci smazat
FOLIE- jestli to nenavlhčit lehce a přitisknout a šít a pak to pořádně navlhčit, aby se to rozpustilo úplně????? hmmm?
tak mi dnes přišel nový ottobre a jsou v něm vážně zajímavé kousky 🙂 už jdu obkreslovat střihy no kdy já to vše ušiju to by mě zajímalo.Dneska jsme konečně spali do rána kašel ještě trochu máme ale není to tak strašné horečky už nejsou tak snad už bude líp jen mi přišlo že zase ten starší má rýmu ale uvidíme jak se to přes den vyvrbí 😅
holky prosim jen rychly dotaz hodny fakt dementni tehotne 😀 jakej rozmer mam udelat pro Z. satek na krk?😀 sil jste to nekdo? jenom obyc trojuhelnik a vzadu zavazat, nebo jak?😅
prosim coral fleece je to iste co "medvidek" fleece? 🙂
Máte někdo prosím ,Ottobre 6/2011 a můžete na pár dní zapůjčit ? Odměna jistá 😀 😀 😀 , Nebo nabízím na výměnu 4/2011, 4/2010 a dámské 5/2009 ,5/2012 a asi 20ročníků Burdy i staré dětské 😵
@aerin ja som vykrojila, podobne ako u trička robíš výstrih prednej časti, troška znížiť a zaobliť, a nebude sa potom až tak odúvať
@laeela není to flíz, ale puntíky to má 🙂 http://www.mojelatky.cz/www-mojelatky-cz/eshop/...
@aerin nedávno jsem taky hledala rozměry 🙂 http://www.fler.cz/zbozi/satecek-na-krk-nakrcni...

@animal ty jo já teda tentokrát objednaný soft nemám ale pěkně by mě to naprdlo 🙄 nedělá to někdo už z venku schválně?to je asi blbost že? 😕