icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

piecee
20. sep 2012

@animal ty jo já teda tentokrát objednaný soft nemám ale pěkně by mě to naprdlo 🙄 nedělá to někdo už z venku schválně?to je asi blbost že? 😕

lenasss
20. sep 2012

@animal taky jsem přemýšlela jestli to někdo nedělá naschvál protože mi řekni jak může někdo vymazat tabulku nebo spíš její část??

katkaela
20. sep 2012

@ivuska.h Ako tak pozerám na tie súpravy, čo si šila (ak sú to tie čo tu máš v albume), asi by bolo škoda ich len tak odložiť, máš ich fakt vymakané. Ja by som asi tie kalhoty nadšila. Ale aby som zase nekazila animal kšefty so softshellom 😀...

katkaela
20. sep 2012

@rina76 waw! nemam slov ...paráda!

kuna
20. sep 2012

@caramilla foukám na záda, to je mi tě fakt líto, záda jsou hnus. Tak snad metrouš pomůže, kabát si ušiješ sama 😉

@animal teda to fakt na.ere...možná se někdo styděl, tak se nechtěl napráskat, ale toto už mi fakt přijde jako schválnost 😠

ad vyšívací igelit - googlila jsem na netu a podle všeho se to tam jen položí a šije, ale mně teda přijde, že to by muselo strašně jezdit. Možná @lilly2710 poradí, taky mi přijde, že to tam má přicuclý. Já jsem to včera udělala tak, že jsem to položila na lícovou stranu látky a z rubu látku přežehlila napařovačkou, ta pára to trošku změkčila a celkem se to chytlo.. Šila jsem s tím na teplákovinu a popravdě mi to jako takový zázrak zatím nepřijde, ale dovedu si představit, že na fleecu, lamě atd. to bude jiný kafe 🙂

kuna
20. sep 2012

@rina76 ty fakt nejsi normální, nádhera 😀

piecee
20. sep 2012

@kuna taky jsem pídila jak na tu folii 🙂 a někde i píšou že přežehlením se folie rozpustí tak nevím zase se to nesmí s tou žehličkou přehánět asi 😨

kuna
20. sep 2012

@animal takže soft tabulka je už v pořádku? Já mi mám totiž otevřenou ještě v původní formě od včerejška, tak bych kdyžtak mohla poskytnout..

piecee
20. sep 2012

@kuna jo pardon to byla teplem rozpustná folie hih 😅

kuna
20. sep 2012

ještě když jsme se tu bavily o těch přebytkách lamy, nemáte někdo doma přebytek fineribu v růžové barvě? Tak cca půl metru, kterého byste se chtěla zbavit?

katkaela
20. sep 2012

@lenasss @animal Tiež mi to príde divné, že by niekto len tak z nevedomosti / omylom vymazal list z excelovej tabulky, chce to 3 presné kliky myšou, pokial sa nemýlim. Schválne som si to teraz skúšala - teda nie na tabulke so softshellom 😀

animal
20. sep 2012

@kuna je OK díky krysce, která mi to tam zkopčila

animal
20. sep 2012

jako to že někam něco dítě nechtíc vepíše (a třeba přepíše nějakou větu či někomu metry) je ok nebo že prostě dítě smaže text, ale tohle už mě vytočilo. Nehledě na to, že opravdu tam někdo pořád přidává listy, což to se přidá snadno jedním klikem. ale smazat list znamená potvrdit OK, že chci smazat

animal
20. sep 2012

FOLIE- jestli to nenavlhčit lehce a přitisknout a šít a pak to pořádně navlhčit, aby se to rozpustilo úplně????? hmmm?

kuna
20. sep 2012

@animal to jsem zkoušela nejdřív, ale blbě se mi to navhlčovalo, ono se to hned rozpouští, jakmile to přijde do kontaktu s vodou 😀

lenasss
20. sep 2012

tak mi dnes přišel nový ottobre a jsou v něm vážně zajímavé kousky 🙂 už jdu obkreslovat střihy no kdy já to vše ušiju to by mě zajímalo.Dneska jsme konečně spali do rána kašel ještě trochu máme ale není to tak strašné horečky už nejsou tak snad už bude líp jen mi přišlo že zase ten starší má rýmu ale uvidíme jak se to přes den vyvrbí 😅

lenasss
20. sep 2012

@animal @kuna ono když to namočíte tak to zmizí.Já jsem to stříhala v látkových rukavicích protože když jsem kus vzala a promnula ho v ruce hned byl jinej úplně slabej.Si myslím že ta žehlička není moc dobrý nápad 😖

veronik77
20. sep 2012

@lenasss prosím - tu mojí folii jsi už taky odesílala? Já jen, jestli mám jít hudrovat na poštu 🙂 díky

aerin
20. sep 2012

holky prosim jen rychly dotaz hodny fakt dementni tehotne 😀 jakej rozmer mam udelat pro Z. satek na krk?😀 sil jste to nekdo? jenom obyc trojuhelnik a vzadu zavazat, nebo jak?😅

lenasss
20. sep 2012

@veronik77 jéééé moc se omlouvám ale pořád jí vozím v autě 😅 musím koupit známku ale jak je malej nemocnej jezdím jen do školky a zpět abych ho co nejmín tahala ven tak se nezlob odpoledne napravím a zítra pošlu nezlob se

kofinek
20. sep 2012

prosim coral fleece je to iste co "medvidek" fleece? 🙂

laeela
20. sep 2012

@lenasss ottobre? Jú, to se těším 🙂.

Holky, sháním fleece s vytlačovanými puntíky, kdyby někdo někde potkal, dejte mi prosím echo. Na netu nemůžu najít. 😉

zabza40
20. sep 2012

Máte někdo prosím ,Ottobre 6/2011 a můžete na pár dní zapůjčit ? Odměna jistá 😀 😀 😀 , Nebo nabízím na výměnu 4/2011, 4/2010 a dámské 5/2009 ,5/2012 a asi 20ročníků Burdy i staré dětské 😵

dugyna
20. sep 2012

@piecee dakujem 🙂. je to site z tej elastickej teplakoviny a zabicky su z mraza.
@caramilla diky🙂

veronik77
20. sep 2012

@lenasss v pohodě, nespěchám, já jen měla strach, že to pošta zašantročila 😉

ucitelka70
20. sep 2012

@aerin ja som vykrojila, podobne ako u trička robíš výstrih prednej časti, troška znížiť a zaobliť, a nebude sa potom až tak odúvať

sinala
20. sep 2012

@laeela není to flíz, ale puntíky to má 🙂 http://www.mojelatky.cz/www-mojelatky-cz/eshop/...

sinala
20. sep 2012

@aerin nedávno jsem taky hledala rozměry 🙂 http://www.fler.cz/zbozi/satecek-na-krk-nakrcni...

lenasss
20. sep 2012

tak jsem konečně taky něco ušila mikina pro Matyho jen doufám že nebude krátká

petkasv
20. sep 2012

@animal toj je děsný, to je jako neuvěřitelný, že v dnešní době dokáže být někdo takovej deb.. a udělat toto ☹ děsný
@rina76 nádhera, já se chystám na šitou, ale tvoje je doknalá🙂