icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zabza40
20. sep 2012

@caramilla Já to vyděla jako červenou 😒 😒 . Já furt co mi ten kšilt připomíná ,a ona sluneční clona 😀 😀 😀 😀

animal
20. sep 2012

@caramilla ty vole hnedle všichni na všechno animal sežeň co???? tudle někdo chtěl vlněnou metráž 🙂
no rozhodně si ho nenechala udělat řekla bych dotažené z Deutschlandu???? netuším, ale asi si kilometr potištěného softu nenechala udělat 😀 a Bear je asi pako

animal
20. sep 2012

@caramilla chceš ji z provokace na zakázku 🙂 necháme vyrobit a třeba ve velkém 🙂 když už tak už 🙂

caramilla
20. sep 2012

@animal chci! 😀 Nebo třeba jen tu mojí kytičku 😀

caramilla
20. sep 2012

jako právě jsem přemýšlela, "Desigual" nápis na zádech mi nevadí, ale nápis PD bych teda na viditelném místě nenechala nosit ani do kravína 😀 Caramilla je hezčí a navíc můžu dát jen tu kytičku, já právě už o tom uvažovala asi před rokem, ale nevěděla jsem, že to jde....

caramilla
20. sep 2012

Hele, co říkáte na tohle? To by podle Sufi asi řvalo už i na Václaváku, co? 😀
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=59061053&tab=0

petkasv
20. sep 2012

@caramilla hele to je hrozný 😖 nemám ráda přeplácaný věci a tohle rozhodně je ☹

caramilla
20. sep 2012

@petkasv vidiš a mě to přijde hrozně zajímavý 😀

ucitelka70
20. sep 2012

kočky, včera som si pýtala radu, nebol nik, kto by pomohol, dcéra kojí vnúčika už 15 mesiacov, ale teraz má nejakú ranku na dvorci, v akoby vytekalo z toho niečo - ako pupenec.... no bolí ju to dosť veľmi, včera si umývala repíkom, svietila biolampou, nijaké známky zlepšenia, dnes sme skúsili prikladať skorocel, sú na to nejaké babské recepty? ked mala od mlieka hrčky, to sme dali kapustové listy a alkoholové zábaly ale čo na toto?

palosek
20. sep 2012

@jieff tabulka je zatím pro vás neotevřená...ještě nejsou nikde nuly 😀 😀

jieff
20. sep 2012

já jsem tak ráda, že se @terezita sedla ke strojům! Moc se mi ty tvoje kombinace líbí!

jieff
20. sep 2012

@palosek já si to sčítala 😉 tak to jo přišlo mi to hodně bleskový!

jieff
20. sep 2012

@ucitelka70 moc nevím, ale zkusila bych bepanthen...

zojec
20. sep 2012

@caramilla mne sa ten kabat paci 😉 kebyze mam velkost 38 a penezi, tak si ho bez problemov kupim.. na slonovi by asi na tom vaclavaku krical, to je pravda :D
@ucitelka70 a to ma nejaky vriedok, je to zapalene? v blizkosti bradavky, alebo kde presne? boli ju to pri dojceni? hm...

caramilla
20. sep 2012

@zojec no, a co v tom chodiv Benešově na poštu? A do kostela????????? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Já chci právě něco totál výstředního a ty letošní zimní se mi moc nelíbí, jsou moc "fotkovité" a nebo moc usedlé 😀

petkasv
20. sep 2012

@ucitelka70 alkohol prý zastavuje laktaci, jinak ať maže bepanthenem nic se nestane když to malej oblízne, ale ten hojí a snaží se větrat, při nejhorším se dá přes klobouček,ale to asi nemáte, zkusila bych bepanthen 🙂 ať je to brzy v pořádku 🙂

karchinka
20. sep 2012

jdu zase prosit o radu... potřebuju malému ušít plenečku na bezplenkovku (bezplenkuju nedobrovolně, ten malý mě k tomu nutí, nechce kakat do plínek od narození a asi by i raději čůral do nočníku, ale jsem moc lenivá mamina, tak si už na plenky zvyknul :D --- asi to zní divně, že? dítě aktivnější než matka 🙂) mám raději ušít takovou tu jednoduchou gumičkovou nebo spíš nějakou takovou na sucháč? máte s tím někdo zkušenost? střih asi moc není třeba... i když jsem tu plenku v reálu nikdy neviděla, tak jestli by nějaký existoval, přivítám ho :D

schnek
20. sep 2012

holky, jak to děláte, že za jeden den uděláte takových, navíc naprosto dokonalých a krásných, věcí? já se tu mydlím s jednou kombinézou podle návodu už týden (jo, už mi chybí jenom kapuca a olemovat, ale stejně) a pořád nejsem hotová... 😝

zojec
20. sep 2012

@karchinka pozri do blogu od caramilly http://ekozahrada.blog.cz/rubrika/latkove-pleny... , myslim, ze odklepavackam sa tu najviac venovala ona.. mne na bezplienkovanie vyhovovali natahovacie vlniaky a v tom stvorec 🙂 ale bezplienkovala som teda ovela viac pri starsej.. pri misovi som asi aj ja leniva 😒

caramilla
20. sep 2012

@zojec ; @karchinka no, já sice na bezplenku mám sřihy a rady, ale jen teoretický, nám to nešlo. Matka se snažila, ale asi nebyla moc senzitivní a dítě to samý 😀

ngvadi
20. sep 2012

hele hoďte mi někdo link na tu softku s kšilotvkou. já to tam hledala a kšiltu jsem si nikde nevšimla. asi to fakt nevypadá jako kšilt :D

karchinka
20. sep 2012

@caramilla tak u nás je to dítě senzitivní až moc, mi ráno hodinu řval, než jsem pochopila, že chce na nočník, jsem ho málem ududlíkovala k smrti, než mi to došlo 🙂
my máme tolik krásných pleneček... :( poslední plenečkový výtvor, je taková širší, jsem měla jenom kousek toho PULu, tak jsem si střih zkrátila uprostřed a plínka je na široké balení 🙂 ale ty suché zipy mi fakt nejdou....

karchinka
20. sep 2012

a omlouvám se za kvalitu fotek, máme takový šílený, ale nerozbitný a neutopitelný foťák :D

caramilla
20. sep 2012

@karchinka dyť je hezká 😉

caramilla
20. sep 2012

@schnek hele, tak já zásadně šiju bez mýdla 😀 😀 😀 😀 😀
Btw. víš nad čím dneska celý den přemýšlím?
Že bych chtěla zkusit tuhle nechutně krátkou bundu ke svým nechutně skvělým harémkám
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=57367502&tab=0
😀

caramilla
20. sep 2012

@ngvadi to víš, a zalblokujou mě tu za reklamu, viď?
Je to u PD první výtvor a je to až v detailní fotce!

karchinka
20. sep 2012

dá se někde koupit barevný suchý zip větší než 2 cm? a v menším množství než 25 metrů? ;)

caramilla
20. sep 2012

Tý jo, Rebeka jede, já tu babu fakt nedávám!!!
http://www.fler.cz/zbozi?uid=6168

caramilla
20. sep 2012

@karchinka na fleru jsi koukala?