icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
20. sep 2012

tak dnesni manufaktura ke vcerejsim leginam, vsechno je to recy, ze starych vyrazenych tricek.. a uz mi k tomu chybi jen dosit ladici tricka a em. ma garderobu do skolky 😀 😀 😀

lenasss
20. sep 2012

@terezita tak to nená chybu to je nádhera

jsem dnes nadala manželovi pořád nosí domů oblečení od kluků z práce po děckách a já zas nemůžu šít protože jsou tam tak krásné věci a oni to vyhazují normálně většina skoro nenošená se z toho picnu 😅

kuna
20. sep 2012

@terezita tvoje staré, vyřazené trika bych chtěla mít 🙂

terezita
20. sep 2012

@kuna byly od kamaradky 😀 ja se do nich bohuzel nevesla..

kuna
20. sep 2012

@terezita aha, musím si najít okamžitě novou kamarádku 😀

terezita
20. sep 2012

@kuna mam takove 3 a je to dost prakticke! ja teda nase hadry taky posilam dal, ale vetsinou ty, co nejsou z bavlny, ty bych nepresivala..

animal
20. sep 2012

teda ten krokouš je super a jak jsi tu jednu tuniku dole stáhla je super 🙂

animal
20. sep 2012

@terezita a tay bych chtěla takovou karamádku 🙂

terezita
20. sep 2012

@animal mno tak to byl docela ulet, asi tu hlavu mam fakt kraplou.. tu puntikatou jsem sila asi 1,5 hodiny, trikrat parala, furt mi to neslo, uz jsem to chtela vyhodit.. no nakonec to nejak dopadlo, ale je to cele vychrochtane a obavam se, ze bude kratka.. uvidime az bude emmajzlice doma.

ivuska.h
20. sep 2012

@animal Vrací se mi od tebe maily... Odpovídala jsem ti teď a neúspěšně...

jemi
20. sep 2012

Holky nejela ste některá autovlakem s miminkem? Hodili by se mi rady 🙂
dnes vyrážíme z Prahy do Košic za rodinkou, která ji ještě neviděla

animal
20. sep 2012

@ivuska.h tak vydrž, odhlašuju se a přihlašuju znovu jinak můžeš napsat na můj seznamový mail

eldwen
20. sep 2012

holky, muzete mi sem hodit prosim odkaz na farbenmix? diky

zojec
20. sep 2012

@terezita ty si proste super 🙂 ja milujem tie tvoje kombinacie.. :D ja ked dam tak bujaro latky k sebe, vzdy mam pocit, ze to nebude pasovat :( ale tvoje pasuju k sebe vzdy 😉 nadhera.. mala bude najkrajsia princezna 😉

petkasv
20. sep 2012

@terezita nádhera 🙂 chci ten střich na amelii 🙂 prosím o tabulkku a to už sem si myslela, že nic chtít nebudu 😖

zojec
20. sep 2012

@animal no to je ina sranda... to musel byt riaden sikovnik, co sa mu podario vymazat celu tabulku 😕 ja by som to nedokazala ani keby som chcela :D :D boze, ale tesim sa, ze je naspat, lebo kebyze ju mam znova otvorit, isto tam prihodim zas nieco naviac 😨

sinala
20. sep 2012

@jieff ale ono se ještě nic neupravovalo 😀 😀 😀 aspoň o tom nevím

eldwen
20. sep 2012

@lenasss diky, uz jsme tam hodila danaiku, ktere jsem odolala minule 😉

caramilla
20. sep 2012

@zabza40 hele, tak teď jsem si to náhodou taky našla, tak to je masakr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Já se tu válím smíchy, asi se počurám!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jako mám tendenci jí napsat teď "ano, vaše provedení je vskutku originální, doufám, že u něj zůstanete, nese prokazatelně váš rukopis" 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Jako chápete, že někomu takovýmu dala Bear své střihy a své jméno?????????????? To je lepší to spláchnout do kanálu....

Ale víc mě zaujalo toto "Přináším Vám novinku v podobě originálně potištěného softshellu. " (rovná se - já jsem první, kdo šije z tohohle materiálu, ostatní nazvu pajcovatelé", ale @animal , kde to vzala?

caramilla
20. sep 2012

@malamargaretka jo, tak to bych taky chtěla pajcnout 😀

caramilla
20. sep 2012

@maly_prcek napiš si to přímo do toho políčka pro galanterku sama, pak to projdu a co nebude, vyškrtám a co bude nacením🙂
Jestli vůbec ty zipy nakonec budou.... 😝

@evaon moc hezké! Super sednou!

A moje dnešní chlupatění 😝

zabza40
20. sep 2012

No já se taky chechtala, kůli tomuhle ti psát fakt nemusela 😖 😖 ,přijde mi to jak kus střihu nějakého klobouku 😀 😀 😀 😀 Ten soft mě taky zajmá . Asi se jí zeptám.
Ta věta k odepsání je supr a výstižná ,tu jí pošli 😀 😀 😀 😀 😀 . Ten soft je pěkný ,ale to její provedení ho degraduje. Alespoň tam je trošku lepší cena. Chci taky šít ze softu na flér ,ale ty její ceny to tam kazí. Skoro zadarmo to dělat nebudu 😝 😝

caramilla
20. sep 2012

Jo, mě se u ní líbí toto:
http://www.fler.cz/zbozi/vesta-softshell-na-spo...
Hlavně ta fotka je moc hezká a ta paní je krásná.
Ale i provedení, střih, ušití, je to celkem pěkné, vůbec to k ní nejde, myslím si, že je to od Bear ještě její nápad z hlavy...
A dole ta reflexka, @animal , to je jako co???????????????
Máš za úkol to všechno sehnat! 😀 😀 😀 😀 😀 😀

caramilla
20. sep 2012

@terezita tak to růžovo-fialový s kytkou a puntíkama je famozní, to bych chtěla pro Mínku, ten střih je geniální! Kytky nahoře miluju 😎

caramilla
20. sep 2012

@zabza40 no, se jí zepetej 😲 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

Pro moje účely je potisk k ničemu, já so tam naseru svý, takže v pohodě, ale spíš mě to obecně zajímá kvůli tomu, jak jsme to tu řešily, tak to má teda těch 100000000000000000000000000000000km roli doma nebo co?
Hele, jestli ona nemá nějakého sponzora, co jí platí práci nebo materiál, jinak jsou ty ceny teda fakt láskyplné 😎

zabza40
20. sep 2012

Jen by tu vestu měla mít přes ty kozy a břicho tak o dvě čísla větší.

zabza40
20. sep 2012

@caramilla No asi tak nějak , opravdu asi tu práci miluje a rozdává se z lásky 🙂

zabza40
20. sep 2012

@zabza40 Mě by se ten soft líbil pro chlapa ,ten o žádný aplikace nestojí 😀 😀 😀

caramilla
20. sep 2012

@zabza40 jo jo, to jo, ale zase ta růžová 😀
JInak jo jo, je to tak S oblečená na XXL, ale za to modelka nemůže.... ale je to fakt bear styl, to poznám, ta nová softka je PD styl, to taky poznám, celé to originální řešení kapes. Kšilt je podle mě pajclej z kšiltovky. Hele, ale jako SLUNEČNÍ CLONA je to absolutně na léto super!!!! 😠