Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
aaaaa, tak to je fakt kšilt za všechny prachy :DDD
@caramilla náhodou ten kabát k tobě sedí. 😉 Prostě máš ráda výrazný věci a já na to zas moc nejsem. A proto jsme taky každý originál 😀 😀 😀 😀 A myslím, že na Václaváku se ztratí i to, když tam, jde někdo ve spodním prádle 😕
koukala jsem na PD. Kšilt hnus hnus. A fakt je přesně poznat, co šila Bear. Kvalita ostatního hrůza. Já taky občas teda tu kvalitu nemám nic extra, ale na vlastním dítěti nebo u pár kamarádek po okolí to zas tak neprožívám. S tímhle na fler 😨 A ty ceny jsou fakt charita....
@sufik1 no, já právě nevím, jestli to i na mě není moc. Líbilo by se mi to na ségře, ale já nevím, jestli v 31 letech na to nejsem už stará 😀 😀 😀 😀
A s tou kvalitou šití - jako každej máme občas něco křivě, že... ale to je něco jiného, a kdyby si tohle šila pro své děti, tak jí budu chválit, jak je šikovná. Kdyby to šila i po kamarádkách, OK, ale ona už je celkem velká ryba na Fleru na tu kvalitu šití. I když teda musím říct, že Rebeka je sice úžasná, mám jí hrozně ráda jako osobu, nápady, styl, super, ale kvalita šití taky není úplně 100%, přijde mi, že to sem tam šulí, jak toho má hodně, ale víceméně většina je profi a i fotky má už krásné... 😎
@caramilla Podiv napíšeš že křivé šití byl záměr a patří ke specifiku a kráse ruční práce a máš to 😀 Prostě někomu ani pět set ušitých bund nepomůže 😉
@ucitelka70 zkušenost nemám, zkusit nahřívat?
@caramilla kabát mi přijde taky už moc řvavej, ale ta bundička se mi líbí. Mně tyto věci nejdou, mám dlouhý trup, končila by mi pod prsama 😀 😀
Softshellka od PD je fakt zajímavá..sluneční clona je výstižný výraz. A koukala jsem, že má i nápadité krytí zipu - přehne légu dovnitř a je to 😀 😀
Ad kšilt - slušná plachta 🙂 To si ušiju na nosící bundě, aby na Eluš nepršelo 😀 😀 A ještě jeden dozadu, když nesu na zádech 😀
@karchinka nevim, jeslti ti nekdo odpovodal - ale my mame gumicku v tunylku vlnenem a udelany obdelnik a uprostred po stranach je trchu zraseny - jako svrchanky - o a potom dovnitr slozenou cc
jinak jdou taky pouzit @caramilla treningace - misto bocniho bambusu tam das venkem tunylek a treba patentky dve vpredu na tunylek a predek (snad je to pochopitelne, muzu nafotit), nebo suchac a nebo to jen davas za gumicku, drzi to i tak
koukala jsem, že spousta lidí ještě soft podšije flísem, to není zas tak blbý nápad.... Jenže mi přijde, že flís z wendy hrozně žmolkuje a kvalita vůbec nic moc... to z čiperky je lepší, ale ten zas nemám.... a nechci flísem zničit bundu
@ucitelka70 A není to spíš nějaká zanícená rána? Určitě bych předezinfikovala a omezovat co nejvíc z toho prsa kojení, aby se to nenamáhalo, neoslintávalo a mohlo hojit. Nejlíp by byl na to nějaký framykoin zásyp, ale to by se muselo dycky před kojením umýt... Ale zase už v 15m tak často nekojí. Mně třeba dětská doktorka u Davídka předepsala když jsem měla bolavé popraskané bradavky Oftalmoframykoin a to jediné pomohlo... Pokud je tam zánět, tak to asi bohužel bude chtít něco silnějšího. a pokud to mokvá, tak bych to taky zbytečně často nemáčela...
@caramilla hele tak jsem jen nakoukla a jak jste tu dávali tu vestu od PD koukali jste na to jak má dole zip?? to je děs 😝
no pokukala som aj ja PD :D ma teda toho dost positeho, ale aj predaneho.. mna neoslovili vobec fotky 😒 u mna vzdy predava fotka.. ked uz to nie je provotriedna kvalita (to neviem nejak z fotiek posudit, ale pravdou je, ze kebyze mam nasitych tolko softiek ako ona, tak by mi tie sviky isli asi rovnejsie) , mala by si zaobstarat nejaky lepsi fotak a viac kreativity k foteniu.... a ten silt som teda naozaj nepochopila.. to teda nebol bohvieaky inovativny napad 😕
@ucitelka70 co máznout čistým lanolinem? a Weleda dělá homeopatickej hojivej zásyp Wecesin, možná by to sneslo i Arnicu 😉
@sufik1 to mi to příjde zbytečné to raději pod bundu flízovou mikču 😉 a za mě nic mi je v ní teploučko i tak 😀
@sufik1 Taky to mám tak namyšlené podšít pro sebe na zimu... Mně právě začala být venku zima a bude mi zima až do jara, takže já jsem jednoznačně pro podšití, nechápu, jakto že je vám v softu teplo 🙂 A ještě jsem viděla na naší nové zimní bundě vpínací druky (zevnitř kolem zipu, vevnitř v rukávech) - to je taky fajný nápad. Každopádně já bych ráda měla v zimě něco vevnitř nastálo - vrstvení je super, ale toho oblíkání! Než všechny navrstvím, tak bych se mohla znovu převlíkat, jak jsem spocená... 🙂
@eldwen to vypadá moc dobře... něco takového asi zkusím, i když mě ještě při inspiraci od Caramilly napadlo, že bych prostě zkusila střih na normální plenku a protáhla bych jedno zadní ouško přes celý bříško na sucháč (zapínání na boku)a na to protažené ouško na bříšku našila taky sucháč na odklápění... už tady nad tím asi hodinu a půl přemýšlím, místo abych to zkusila střihnout :D a málem jsem zapomněla, že musím dát gumičku i na boky kolem nožiček, to mi málem nedošlo!!! díky!!! 🙂
@maly_prcek, @sufik vždyť už v tom vrstva flísu je, nebude to pak moc?

já na tu sluneční kosmickou clonu furt dokola koukám a vidím, že i ta kapucka střihem perfektně sedne... jako pak jsem uvažovala, že ty její ceny jsou adekvátní, protože to je taková kvalita, že tady 90% z vás ušije první svou softku líp než ona... tak pak bych se styděla si za to říct víc...