icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
20. sep 2012

já na tu sluneční kosmickou clonu furt dokola koukám a vidím, že i ta kapucka střihem perfektně sedne... jako pak jsem uvažovala, že ty její ceny jsou adekvátní, protože to je taková kvalita, že tady 90% z vás ušije první svou softku líp než ona... tak pak bych se styděla si za to říct víc...

ngvadi
20. sep 2012

aaaaa, tak to je fakt kšilt za všechny prachy :DDD

sufik1
20. sep 2012

@caramilla náhodou ten kabát k tobě sedí. 😉 Prostě máš ráda výrazný věci a já na to zas moc nejsem. A proto jsme taky každý originál 😀 😀 😀 😀 A myslím, že na Václaváku se ztratí i to, když tam, jde někdo ve spodním prádle 😕

koukala jsem na PD. Kšilt hnus hnus. A fakt je přesně poznat, co šila Bear. Kvalita ostatního hrůza. Já taky občas teda tu kvalitu nemám nic extra, ale na vlastním dítěti nebo u pár kamarádek po okolí to zas tak neprožívám. S tímhle na fler 😨 A ty ceny jsou fakt charita....

karchinka
20. sep 2012

@caramilla je pravda, že jsem koukala po mimibazaru, po fleru ne... jdu kouknout... na mimibazaru mají jenom ty 2cm

sinala
20. sep 2012

@schnek tak výkonné jsou jen některé,i když v poslední době mám pocit, že všechny 😀 😀 😀 Ono ne všichni máme stejné podmínky k šití 😀 😀 😀 , tak si to zdůvodňuju já 😉

caramilla
20. sep 2012

@karchinka co neseženeš na fleru, neseženeš 😀 pod těch 25 m myslím 😀

caramilla
20. sep 2012

@sufik1 no, já právě nevím, jestli to i na mě není moc. Líbilo by se mi to na ségře, ale já nevím, jestli v 31 letech na to nejsem už stará 😀 😀 😀 😀

A s tou kvalitou šití - jako každej máme občas něco křivě, že... ale to je něco jiného, a kdyby si tohle šila pro své děti, tak jí budu chválit, jak je šikovná. Kdyby to šila i po kamarádkách, OK, ale ona už je celkem velká ryba na Fleru na tu kvalitu šití. I když teda musím říct, že Rebeka je sice úžasná, mám jí hrozně ráda jako osobu, nápady, styl, super, ale kvalita šití taky není úplně 100%, přijde mi, že to sem tam šulí, jak toho má hodně, ale víceméně většina je profi a i fotky má už krásné... 😎

macin73
20. sep 2012

@caramilla No konečně jsem se taky pokochala tím slavným kšiltem 😀

maly_prcek
20. sep 2012

@caramilla Podiv napíšeš že křivé šití byl záměr a patří ke specifiku a kráse ruční práce a máš to 😀 Prostě někomu ani pět set ušitých bund nepomůže 😉

kuna
20. sep 2012

@ucitelka70 zkušenost nemám, zkusit nahřívat?

@caramilla kabát mi přijde taky už moc řvavej, ale ta bundička se mi líbí. Mně tyto věci nejdou, mám dlouhý trup, končila by mi pod prsama 😀 😀

Softshellka od PD je fakt zajímavá..sluneční clona je výstižný výraz. A koukala jsem, že má i nápadité krytí zipu - přehne légu dovnitř a je to 😀 😀

maly_prcek
20. sep 2012

Ad kšilt - slušná plachta 🙂 To si ušiju na nosící bundě, aby na Eluš nepršelo 😀 😀 A ještě jeden dozadu, když nesu na zádech 😀

eldwen
20. sep 2012

@caramilla je krasna 🙂

schnek
20. sep 2012

@caramilla hm, dobrej tip, zkusím to mýdlo vynechat 😝 😉 😀

@sinala já bych tedfy uvítala i polibek můzou kreativity, vždycky žasnu, jak je napadne udělat to tak, tohle našít, tady tamto... no prostě nádherný kusy z vlastních hlav... já se zmůžu na lehčí úpravy střihů a připadám si jak mistr světa 😅 😀

zabza40
20. sep 2012

@caramilla Tek kabátek je krásný a myslím ,že to určitě není o věku 🙂 🙂 🙂 🙂 ,některá 20tka v něm může vypadat úplně blbě ,má zkušenost je ,že když se v něčem cítíš fajn ,tak to umíš i nosit. No a případně ho prodáš za nehoráznou cenu na flér 😀 😀 😀 😀 😀

eldwen
20. sep 2012

@karchinka nevim, jeslti ti nekdo odpovodal - ale my mame gumicku v tunylku vlnenem a udelany obdelnik a uprostred po stranach je trchu zraseny - jako svrchanky - o a potom dovnitr slozenou cc
jinak jdou taky pouzit @caramilla treningace - misto bocniho bambusu tam das venkem tunylek a treba patentky dve vpredu na tunylek a predek (snad je to pochopitelne, muzu nafotit), nebo suchac a nebo to jen davas za gumicku, drzi to i tak

sufik1
20. sep 2012

koukala jsem, že spousta lidí ještě soft podšije flísem, to není zas tak blbý nápad.... Jenže mi přijde, že flís z wendy hrozně žmolkuje a kvalita vůbec nic moc... to z čiperky je lepší, ale ten zas nemám.... a nechci flísem zničit bundu

eldwen
20. sep 2012

@karchinka jinak zkousela jsme i klasicke caramili odkalpavacky, ale meli jsme je jeden den a prisly mi zbytecne slozite na doma - to ze mi vpredu a vzadu leze ctverec mi nevadi, ma to stejne pod oblecenim (pokud nejake ma)

maly_prcek
20. sep 2012

@ucitelka70 A není to spíš nějaká zanícená rána? Určitě bych předezinfikovala a omezovat co nejvíc z toho prsa kojení, aby se to nenamáhalo, neoslintávalo a mohlo hojit. Nejlíp by byl na to nějaký framykoin zásyp, ale to by se muselo dycky před kojením umýt... Ale zase už v 15m tak často nekojí. Mně třeba dětská doktorka u Davídka předepsala když jsem měla bolavé popraskané bradavky Oftalmoframykoin a to jediné pomohlo... Pokud je tam zánět, tak to asi bohužel bude chtít něco silnějšího. a pokud to mokvá, tak bych to taky zbytečně často nemáčela...

lillyzelvicka
20. sep 2012

@caramilla hele tak jsem jen nakoukla a jak jste tu dávali tu vestu od PD koukali jste na to jak má dole zip?? to je děs 😝

sinala
20. sep 2012

@schnek a i proto chodím sem, abych byla více kreativní 😀 . Ale protože nějaká aplikace mi už tak velmi prodlouží dobu šití, tak jich dělám minimum 😀 😀 😀

zojec
20. sep 2012

no pokukala som aj ja PD :D ma teda toho dost positeho, ale aj predaneho.. mna neoslovili vobec fotky 😒 u mna vzdy predava fotka.. ked uz to nie je provotriedna kvalita (to neviem nejak z fotiek posudit, ale pravdou je, ze kebyze mam nasitych tolko softiek ako ona, tak by mi tie sviky isli asi rovnejsie) , mala by si zaobstarat nejaky lepsi fotak a viac kreativity k foteniu.... a ten silt som teda naozaj nepochopila.. to teda nebol bohvieaky inovativny napad 😕

schnek
20. sep 2012

@ucitelka70 co máznout čistým lanolinem? a Weleda dělá homeopatickej hojivej zásyp Wecesin, možná by to sneslo i Arnicu 😉

schnek
20. sep 2012

@sinala no ještě by to chtělo, aby ty aplikace i vypadaly, jako jsou k vidění tady 😀

lillyzelvicka
20. sep 2012

@sufik1 to mi to příjde zbytečné to raději pod bundu flízovou mikču 😉 a za mě nic mi je v ní teploučko i tak 😀

beky52
20. sep 2012

@caramilla užasná vestička..ako vždy od teba.. 🙂 ako si zatiahla gombíky..alebo čo to tam máš..tie nádhery?namisto gombíkov..mne priadaju ako bambulky..krásne

petkasv
20. sep 2012

@terezita prosím na kdy vidíš že ten FM bude u nás, vím že je uzávěrka za dva dny 🙂

eldwen
20. sep 2012

@karchinka no, jeste jednou jsem si to po sobe precetla a radsi prikladam fotky rovnou - je to z pulu, osmudlane z pouzivani (sedel uz v tom snad vsude)

maly_prcek
20. sep 2012

@sufik1 Taky to mám tak namyšlené podšít pro sebe na zimu... Mně právě začala být venku zima a bude mi zima až do jara, takže já jsem jednoznačně pro podšití, nechápu, jakto že je vám v softu teplo 🙂 A ještě jsem viděla na naší nové zimní bundě vpínací druky (zevnitř kolem zipu, vevnitř v rukávech) - to je taky fajný nápad. Každopádně já bych ráda měla v zimě něco vevnitř nastálo - vrstvení je super, ale toho oblíkání! Než všechny navrstvím, tak bych se mohla znovu převlíkat, jak jsem spocená... 🙂

karchinka
20. sep 2012

@eldwen to vypadá moc dobře... něco takového asi zkusím, i když mě ještě při inspiraci od Caramilly napadlo, že bych prostě zkusila střih na normální plenku a protáhla bych jedno zadní ouško přes celý bříško na sucháč (zapínání na boku)a na to protažené ouško na bříšku našila taky sucháč na odklápění... už tady nad tím asi hodinu a půl přemýšlím, místo abych to zkusila střihnout :D a málem jsem zapomněla, že musím dát gumičku i na boky kolem nožiček, to mi málem nedošlo!!! díky!!! 🙂

petkasv
20. sep 2012

@maly_prcek, @sufik vždyť už v tom vrstva flísu je, nebude to pak moc?