Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@kuna bundičku jsem zavrhla (tu krátkou), myslela jsem si, že ji budu nosit ke kozačkám a harémkám, ale zkusila jsem k harémkám kozačky a to fakt nejde! A navíc fakt je krátká 58 cm je na záda, co maj ještě kor problémy, fakt málo... stejně na ní nemám 😀
S tím krytím zipu to máš pravdu, ale to pajcla podle mě z těch bund z lidlu, ty to tam maj dost podobně...
@maly_prcek já se počúúúúúúúúúúráááááááááááááámmmmmmmmmm chci pak foto tebe se slunečníma clonama vepředu i vzadu! 😀
@sufik1 flízem soft nepodšívat, je lepší určitě vrstvit! Je to univerzálnější a lépe to schne a vůbec všechno. Flízem podšívat flízem podlepenej soft chtěla kdysi právě paní PD a já jí to rozmluvila a dala jsem jí ještě dalších 50 rad konkurenci 😉 A tím myslím jako fakt dobrých - jak našívat aplikace, jak prošívat soft atp. atp.
Ale jak je vidět - chytrému napověz, hloupého kopni... škoda slov... 😎
@zojec Hele, hlavně jí to neraď, protože to, že má hnusné výcvaky od křenu je moje hlavní konkurenční výhoda. Má hnusné fotky, hnusné kompozice a hnusné modelky a modely. Vyjma právě té fotky té vestičky, ta paní se mi hrozně líbí a i fotky jsou hezké. A pak ty fotky toho mimina ležícího na bílém, tak je taky dobrá. Prostě to, co nedělala ona...
Jinak právě techniku šití málokdo pozná. Já taky nešiju dokonale, protože jsem amatér, ale fakt se hodně snažím... A hodně mamin mi i píše, že PD to má levné a podoné, tak to berou od ní, kvalitu fakt neřeší... někdo ale jo, výjimky a to je zase fajn 😉
@beky52 To jsou potahované knoflíky wellsoftem. Ale fakt nedoporučuju. Dělám je tak, že u toho nadávám a mlátím vším klem. Ono to tam vůbec nechce zacvaknout, skákám na tom nohou třeba 2 minuty než se to zacvakne. A když máš jednu nohu chromou, tak to tu druhou brzo bolí:D Ale právě to vypadá krásně, to je pravda, a dá se to,no... fakt dupat dupat dupat, čím těžší závaží, tím lepší 😀 Taková @ngvadi by to nezacvakla, možná, kdyby na zádech měla manžela 😀
@eldwen ty, o tom by jsi měla napsat na ekozahradu a vysvětlit ty kalhotky, jso super! Prosím! 😉
@eldwen, tak to je důkaz, že některý věci napadaj lidi nezávisle na sobě. něco podobnýho mám ušito od prázdnin, ale ve flízu a mám vymyšlený (zatím na papíře) i PUL a vlněný varianty, akorát jsem se ještě nedostala k realizaci. tak až se k ní dostanu, tak jsem tě nepajcovala, jooo? :D
@caramilla ja sa tiez snazim sit co najlepsie ako viem, to, co sa mi nepaci do eteru nepustam 🙂 myslim,ze som na seba cim dalej tym vacsi kritik 🙂 ale aj tak najvacsi je mm.. on ma fakt sprdne za vsetko co i len trochu nedokonale. niekedy ma to nastve, ale viem, ze to mysli so mnou dobre :D :D a este furt nechce odo mna tricko.. takze mam co robit 😀 😀
ozi, to potahovanie gombikov je tazke? kde sa to mozem naucit? uz minule by sa mi take potiahnute zisli, ale vobec netusim ako na to.. je niekde nejaky navod? 😕 😵
@ucitelka70 mne to pripada na candidu,napis IP trocha viac ,ako ju to boli ,kedy a tak...skusim poradit 😉
@ngvadi hm, tak můj manžel má stejně jako celá vaše rodina i se sousedama dohromady? 😀 Tak všichni 3 byste to už asi fakt zacvakli, ale pozor, musí se stát a dupat furt rovně, ne vrtět se a padat z buttonku 😀
@zojec ; @beky52 buttonky se dají sehnat na Fleru nebo u Definitiv. Nebo na MMB. Když si dáte do googlu buttonky potahování, tak vám to video vyhodí, nemám čas to hledat, sorry 😎
@palosek no jo, ty jsi hrozně usedlá 😀 A hlavně by s tebou nemluvila celá tvárodina, kdybys v tomhle šla s holkama po ulici 😀 😀 😀 Já bych vedle mé Míny ještě zanikla... 😀
Tak děvčata, mám pro vás takovou "vtipnou" informaci - na mojí domácí diskuzi probíhá taktéž hromadka softu, oproti Animal v pidi měřítku, a neuvěříte, co se dneska stalo. Někdo tu tabulku smazal a dokonce napsal vzkaz - Pokud nezanecháte nezákonného obchodování budete mít velké problémy FÚ,ŽÚ PČR atd.To same platí i portál xxxxx .Na žádnou z těchto činností nemáte oprávnění
Takže konec spekulacím, včerejší smazání Eliščiné tabulky rozhodně nebylo omylem. A teď mi jen řekněte kdo a proč tohle dělá? 😠
@caramilla ...já myslím, že by se mnou ani nešly 😀 😀 😀 To víš, po 30-tce už je pro 11leté holky každý starý 😀 😀 😀 ...a to zíraly jaké mi přišly dom lodičky...jen k nim potřebuji nějaké sáčko...nebo kabát...takový razící fialkový... 😀 😀 Hele, že ty mi určitě nějaký suprový na MMB nebo jinde najdeš 😀 😀 😀 😀 😀
upřímně řečeno jsem to čekala... soft už fakt frčí ve velkém a často a kazí konkurenci odbyt.
Lidi jsou zlí a konkurence je někdy těžká, takže se brání ledasjak, hlavně zastrašováním....
myslím si, že to byla asi ženská... ty jsou závistivé a nejednají nikdy na rovinu... chlap by zavolal, představil se a řekl co a jak... myslím si to, ale nevím...
Musí to být někdo, kdo má e-shop se softem, který je jeho hlavním artiklem, bohužel jsem nepřišla na to, kdo.... nějak jsem nic vhodného nenašla ☹
Ví někdo, jak to je s VOC cenama? Smí se za ně prodávat dál? V ekocentru, když jsme si objednávali do obchůdku věci za VOC, tak jsme si je nesměli za VOC odkoupit, ale musel se tam na to dát nějaký zisk, aby to bylo košer, tak právě přemýšlím tímhle směrem... to by asi věděla @ivuska.h
jinak jako řešení vidím dělat to soukromě - eliška k tomu už stejně směřuje - jen na ověřené kontakty a adresy, prostě komunita nás + těch, co se už nabalili. Plus dělat furt zálohy + link na tabulku dávat na konkrétní mejl a nezveřejňovat ji do pléna, tím nemyslím MK, i když kdo ví, jestli tady není taky špionka, že... třeba se ozve... 😀
Plus možná to udělat teda tak, že cena softu bude o 3 kč vyšší než VOC a střižné naopak nebude... a je to košer 😀
@caramilla Podle mě rozhodně není nezákonné prodávat dál za VOC nebo klidně i levněji. Navíc holky neprodávají za VOC, účtují přece střižné a manipulační poplatky. To je jen formální definice, dalo by se to rozpočítat do ceny metráže a byla by to pak normální marže. Pokud tedy samozřejmě dotyčná neuzavřela v tomto smyslu smlouvu s výrobcem či dodavatelem, pak by se jednalo o porušení té smlouvy a sankce by v ní jistě byly uvedené. Bylo by to pak ale na občanskoprávní spor a nebyla by to vůbec věc ŽÚ nebo FÚ. Těch se týká nedovolené podnikání (ŽL holky mají) nebo daňové úniky (DP předpokládám, že podávají a mají vše v pořádku).
Podle mě zastrašovací technika, radím ignorovat a přejít na jinou metodu evidování objednávek. Třeba hromadky v USA,kterých jsem členem, používají yahoo skupiny, které mají jen schválené členy, jsou tam databáze, kde mohou lidi přidat sůj řádek s tím, co z dané obj. chtějí. Pokud chtějí něco změnit, mohou sahat jen na svůj řádek nebo se to dá zamčít úplně. Součástí skupin jsou i diskuze, hromadné maily, fotoalba atd. Určitě bude podobnou službu poskytovat více systémů, ne jen Yahoo.
@animal jj, já si právě myslím, že to je košer, jen si nejsem 100% jistá tou formou zisku ve střižném atp. Fakt nevím. Pro mě osobně to košer je, protože bez nějaké finanční kompenzace by to dělal jen kretén. Přesně, ta "kokotka" může snížit ceny na tvou úroveň, tak se dělá konkurence a ne tím, že mažu všude tabulky... to je fakt taktika...
@ivuska.h ivo moc díky, že sis našla čas se k tomu vyjádřit! Super, já si to tak myslela, ale jistá jsem si nebyla. U těch firem vědí, že to je pro nás "matky" 😀
On si fakt asi někdo myslela, že Eliška má milony tekoucí přes účet a dělá to jen tak bokem bez papíru 😀 😀 😀 😀
já navrhuju tu slepici identifikovat!
Vidím to holky stejně.
A připojuji se taky s dotazem, který overlock... 🙂
@caramilla Identifikovat pachatele je podle mě prakticky nemožné, zvlášť, pokud to nebyl úplný degen bez znalosti IT.
Čas jsem si samozřejmě našla, kde je drama, tam jsem i já 😀 Ale už jsem měla dávno spát, jestli bude Jůla spát zas tak mizerně, jak na dnešek, tak jsem zítra mrtvá.

@maly_prcek mi je taky právě furt zima.... ale svojí softku už mám... a na dítě 2 zimní bundy, tak to asi dělat nebudu. No ale chystám se na ten overálek/kombinézu, co jste tu šily a to by nemuselo být marné...