icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ivuska.h
20. sep 2012

@caramilla V těch atbulkách přece každej vidí, jak na tom Eliška nehorázně rejžuje! A mimochodem, miliony tekoucí přes účet vůbec neznamenají, že něco extra vyděláš, o tom bych mohla vyprávět 😀 On je totiž rozdíl mezi obratem a ziskem 😠

caramilla
20. sep 2012

@ivuska.h ten systém přes ty skupiny by byl geniální, ale asi tu není nikdo s tolika volným časem to spustit, ale měla by to asi být @animal , když se jí to nejvíce týká - hele, až budeš na hromadkové neschopence, tak máš úkol:D To už je dneska ode mě 150 úkol pro tebe, co 😀

A ještě teda navrhuju do podmínek psát i info o IČ a že to jde přes učetnictví s tím, že je možnost získat na odkoupené látky doklad? Myslím u těch, kdo to fakt dělají ve velkém, ne ty občasky, co se objedná rychle něco z mtx... aby daná kokotka věděla, že je to fakt legální a nemá cenu strašit...

terezita
20. sep 2012

@petkasv ja jedu na vikend pryc, mela bych byt zpatky v nedeli a zkusim se s tim nejak porvat.. jeste teda musim vydolovat zalohy, jinak neni za co objednat.. vidis, mela bych tam vepsat cislo uctu.. 😀 😀 😀

teda a ja si zajdu na vinko a nez se vratim, tak tu pribudou 4 stranky?? to mam vsechno cist?? 😀 😀 😀

animal
20. sep 2012

@caramilla vždyť já se stejně jenom chci dopracovat k té extra mega hromadě, abyste mi účet poslali minimálně těch 250 litrů, aby vám ty prachy zpronevěřila a manžel si konečně koupil toho nového bavoráka motorku, ať neotravuje 😀 😀 😀 😀

a jinak z jakých peněz si myslíte, že platíme novou střechu na baráku????? 😀 😀 😀 😀

Když k metru softu taky připočteš rozpočítané poštovné, tak cena opět stoupne.

laeela
20. sep 2012

@ivuska.h super, ukládám. Dostala jsem dobrou zakázku, tak zvažuji, že bych se za vydělané peníze odměnila sama a nečekala na Vánoce. 😀

animal
20. sep 2012

@terezita čti jen konec, ten je napínavý - ty vado já ty balíky dnesa nedobalím 🙂

caramilla
20. sep 2012

@ivuska.h ne, tak jsem to nemyslela, spíš tak, že když ti přes účet tečou milionové obraty, tak jsi víc na ráně než když tam kupuješ jen sem tam něco za stovku na MMB 😀 O rozdílu obratu a zisku mi nemluv, jsem si dělala zběžně evidenci příjmů a výdajů a jsem asi tak 40 tisíc v mínusu a to jsem doklady na poštovné ode ledna do dubna vyhazovala s tím, že daním paušálem 😀 😀 😀 😀 a to v tom nejsou "nelegální doklady" z hromady, co jsem dělala na štítky 😀

caramilla
20. sep 2012

@animal jako já chtěla dneska ušít jednu obejdnávku,ale copak se to dá?!
ta kokotka chce, abysme zkrachovaly všechny
a já už fakt ty úplety od tebe nutně potřebuju, bal! už ti nedám dneska žádný úkol, až zítra v 1 v noci, jo? 😀 😀 😀

animal
20. sep 2012

@caramilla zabalím tě o víkendu, tak půjdeš v pondělí na odbyt, snad stihnu všechny ostatní a šmitec - se uvidí

caramilla
20. sep 2012

@laeela odměň se sama, protože jinak si budeš nadávat "proč já čekala na ježucha, když jsem mohla už od září šít na tom bohovi!" 😀

caramilla
20. sep 2012

@animal to mě budeš asi balit celý víkend, co? 😀 😀 😀 tzn. v úterý v 9 ráno to tu PPLák vykládá?

ivuska.h
20. sep 2012

@caramilla @animal Tak jsem to založila, staňte se členy (bude potřeba registrace na yahoo), udělám z vás moderátorky, ať vidíte co a jak, že je to fakt jednoduché.Jdu udělat ukázkovou databázi.

terezita
20. sep 2012

@animal jezis vy jedete, ja vas nechytam!
@caramilla kratka bundicka se mi tuuuze libi! jen kdybych nemela tu slovanskou prdel.. 😀 😀 😀

laeela
20. sep 2012

@caramilla 😀 No jen pak netuším, co budu chtít k vánocům. Leda bych pak po drahém chtěla poukázku na hromádky.
🤐

animal
20. sep 2012

@caramilla ano v úterek ráno

caramilla
20. sep 2012

@laeela coverlock? 😀
@animal super!
@ivuska.h jj, vidím, ale neumím AJ, a předpokládám, že to se teda asi budu muset naučit?:D

caramilla
20. sep 2012

@terezita hele, naopak, v tom ta prdelka krásně vynikne, nebude nikde schovaná, když je tak krásná! 😀

wzorcek
20. sep 2012

ahojte baby, ja vas strasne nestiham citat, ale my chybate 🙂 celkom mi to v poslednej dobe sije tak sa idem pochvalit. teda na vas nemam, ale vidim iste zlepsenie 🙂 fotky nic moc ale nazivo sa mi vsetko paci

to zlto biele je taky vankusik pre matka, priserne sa poti ked spi a takto mu konecne nie je zima na hlavu, lebo to krasne vsetko nasaje. je to baranok a bambusovy aksamit

caramilla
20. sep 2012

@ivuska.h jenže, tam už někdo nick Caramilla má! Kdo to byl, přiznejte se, kdo to krade nicky? PD? 😀 😀 😀 😀

caramilla
20. sep 2012

@wzorcek konečně taky něco normálního dneska tady v tom blázinci... 😎

ivuska.h
20. sep 2012

@caramilla To ti postačí pár slov 🙂)

animal
20. sep 2012

@caramilla no taky mi ta inglišmina dává zabrat hi 🙂

ivuska.h
20. sep 2012

Založila jsem teda jednu tabulku, je to v Database v levém sloupečku, až tam vlezete. Je to myslím celkem intuitivní. Tabulka se pak dá exportovat do excelu atd. Obvykle to američanky dělají tak, že je na jedné hromadkové skupině několik moderátorek, co mají svoje hromadky, na každý druh zboží (jednolíc, oboulíc, soft...) je extra tabulka. Když se to zamče, tak se hromadnýma mailama nebo do další tabulky napíše, kdo má kolik platit, do složky Files si každá napíše přesné podmínky svých hromadek atd. Střižné je tam běžná praxe 😉

caramilla
20. sep 2012

@ivuska.h moc díky... já to celé vyplnila a snažila se zaregistrovat, ale bohužel to neschrouplo a celé to spadlo a teď je tam ten formulář prázdný, už na to nemám nervy, tak zase zítra druhý pokus, asi špatné vibrace nebo co... 😝

ivuska.h
20. sep 2012

@caramilla No to je bohužel jistá vstupní bariéra, na ten google doc mohl psát kdo chtěl... Ale zas je to bezpečné proti vetřelcům a jiné havěti... Bohužel Yahoo neumí být česky :(

ivuska.h
20. sep 2012

No nic, jdu spát, pokračování zítra. Je to funkční, tak teď je jen otázka, zda to najde podporu napříč politickým spektrem 😀

caramilla
20. sep 2012

@ivuska.h jsem tam 😀

google doc byl hrozně pomalej, nedával to...
ono s tím vetřelcem to ale taky není jistota, že... může to být někdo, kdo se tam vleze a bude se vydávat za kamarádku kamarádky...

terezita
20. sep 2012

jaaaj, to cumim.. no ja si myslela, ze to nekdo maze umyslne.. ale kdo se tu zivi prodejem softu? ze by nas tu smiroval mraz? 😀 😀 😀

animal
20. sep 2012

@ivuska.h no taky tam jsem a zkouším zkouším, snad se v tom zítra zorientuju 🙂

animal
20. sep 2012

@terezita a my mu tady děláme reklamu viď, to od něj není ale hezké 🙂

caramilla
20. sep 2012

@ivuska.h hm, tak radek jsem tam pridala, ale vubec to nechapu:( Jak se tam davaji vzorce treba a jak se ted ten radek da editovat, treba, kdybych zitra v 6 naznala, ze bych mela mluvit slusne 😀