Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Myslím, že tab. už je ucelená, vše opraveno a přepočítáno...Něco jsem ještě dnes převažovala, protože se mi nezdály gramáže, kila a metry...ale souhlasí to... některým látkám ke smůle 😖
Třeba u toho finu, co jsme přidávali nakonec....jsem byla v šoku, na mxt str.mají asi špatnou gramáž, pač přišlo jen 5,5m...ale váha odpovídá...takže to navýšilo cenu za metr, což je škoda, na omak je suprový, hrubší než ty ostatní proužky.... Clim....je podle mě na omak nejlepší ten proužkovaný....a ten bambusový se mi taky líbí...jen ho je málo. 😠
Už chcete tab odemknout??? 😀 😀 😀 😀 😀
Uf, docitanych 17 stran, som velmi prekvapena, co sa deje s tymi hromadkami. Ach jaj. Myslim, ze vacsina z nás nebyt hromad by nesila vobec, alebo len minimalne.
@ucitelka70 bomba fotky!
@monr Máš Monika pravdu, kdeže by sme sa dostali k takým super látkam ako finerib - najlepší bambusový, teplákoviny, softshell, flíz, patent? Veru nikde... a nebyť tejto diskusnej skupiny kopu vecí by sme robili primitívne, a teraz môžem povedať, že precízne.... a esteticky....
@caramilla díky, lenže foťák nezvláda tú rýchlosť, čo drobec má, ako duracelko... xixi
OT, včera sme mali s manželom 26 ročné výročie svadby, síce bez darčekov a slávnostnej večeri, ale stále ešte ohňom v srdci a láskou a obrovskou toleranciou k sebe.....
To je najväčší dar..... a síce sme už dedko s babkou...... no žiadne srandy.... ale klape zatiaľ všetko 😀
@ucitelka70 vystihla si to presne, treba len kockam podakovat za tie hromadne objednávky, a dufat, ze budu aj nadalej ochotne 😉.
Velká gratulacia
Tabulka otevřená 😉 😉 😉 😉
@ucitelka70 velká gratulace, malýmu to sekne 🙂 fotky jsou krásný 🙂
díky kočky za pochvalu 😉
tak jsem došila další Danai, ale zase by mě šlehlo...já je mám prokleté. Nejdřív jsem tu kapucu, kterou jsem potřebovala zvětšit, střihla u úpletu podle starého střihu. Pak jsem předek celý opatlala od vliesofixu (doufám, že se to vypere). Pak jsem blbě našila spodní rantl, tak jsem ho musela celý odpárat. A když už to bylo a chtěla jsem ji vyfotit na varné desce, tak jsem si nevšimla, že jsem ji zapomněla vypnout a trochu jsem sežehla rukáv 🙄 . Není to vidět, ale na omak jo. No a tady je výsledek.
@ucitelka70 Gratulujem k výročiu 🙂 A fotky aj overálek perfektné! Malý je dobrý výmyselník 😀 Tiež sa mi páči ten obraz, čo máte na stene 😉
@zdeann Nějak jsem nenašla, zda Ti ivushka odpovídala - je to zkratka Baby Led Weaning a je to v podstatě způsob zavádění příkrmů bez kašiček a pyré - prostě dítě od začátku dostává do rukou kousky potravy, zkoumá ji a ožužlává, seznamuje se s ní, až postupně jí sní víc a víc, až se z toho stane plnohodnotné jídlo... Jde o to, že tím, kdo ten proces řídí, je samotné dítě, nesnažíš se honem honem dosáhnout toho, aby příkrm nahradil kojení...
@ucitelka70 gratulace, doufám, že se toho za pár let taky dožiju, jen já asi tou dobou nebudu babka 😀
@katkaela to je svadobný dar pre dcéru - na želanie dala moja maminka namaľovať.....
kočky, do IP ak by ste bola daktorá ochotná mi poslať strih danai.......
ušila som krásnu mikinu podľa jedného strihu... k tomu obojstrannú - žltý flíz od Mráza z ľadovými medvedmi ☹
a žiaľ malé je to...... pritom je Alex taký drobec... úzke sú rukávy a celé je to úzke.... možno z elastickej teplákoviny by to šlo..... no škoda....
asi dakomu darujem, párať to nebudem....
ostala mi látka a danai by som skúsila.... Díííííky
@caramilla no jo.... ja som rodila 21 ročná..... takže som to stihla.... 😀
@ucitelka70 tak ten je parádní a super fotky 🙂
@sinala super tak ti písnu telefoun do IP a pak se kdyžtak domluvíme 😉 to je super 😵 ať se vrtnu kamkoliv v ČR tak si můžu být jistá ža tam mám někoho známého z MK 😎 😀 😀 😀
jinak tady je ten softový komplet 😉 jako fakt z něj mam dobrý pocit a ta hnědá s tyrkysovou vypadá úžasně 😵 není to takové tvrdé jako s tou černou 😉 myslím že Honzíkovi to spíchnu taky v týhle kombinaci 😀
@ucitelka70 kráááásný 😵 a model je taky suprovej 😀
@katka82 díky, tvoj takisto.... ale môžem povedať, že môj model rád skúška, dokonca aj čiapky..... a veľmi je spokojný aj s maminou vo všetkom, čo ušijem... čo je najlepšia motivácia....

@palosek nic nečti shit happens 😀 😀 😀 jen uchyl/ka znovu zasahl/a, nic vic, takze vlasne vubec nic se nedeje 😀