Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
:( to je fakt hnus, jak je ten člověk zlý, ať je to chlap nebo ženská... ale myslím si, že to bude takové plané zastrašování a hlavně asi velká závist, že tady něco tak hezky funguje...
dole jsou fotečky naší min. pleny na bkm, asi jsem to překombinovala a musím to ještě vypilovat, ty lem. gumičky mi moc nejdou a mám to málo nařasené a taky to chce vpředu zúžit... není to ono... ale použila jsem kazový pul, byla to jenom zkouška
@karchinka tý jo, super'! až to vychytáš, tak nafoť fotonávod nebo alespoň pošli fotky na blog, bude to super inspirace zase pro další šičky 😉 Je to perfektní obměna, moc moc se mi líbí! Si na to pak udělej patent a šij to na prodej 😎
Hele, tak mám prp psychopaťaka/ku jednu dobrou radu: "DEJ SI PANÁKA RUMU!"
@karchinka hele to se fakt zlepší, teda s manželem. Můj taky koukal podivně, když jsem začla trávit čas u šicího stroje a ze začátku vylézaly pod strojem takové roztodivnosti.
Ale teď když vidí, že malé ušiju tepláky z jeho staré mikiny, nebo z fleecových tepláků co jsou mu malé udělám prckovi dvoje, tak už změnil názor. A to se tajně chystám ušít mu softshellovou vestu. On bundy moc nenosí, to už musí být, ale vesty rád, já to mám stejně. 🤐
@caramilla moc děkuji, je to milé, ale já ještě ani nezvládám šít rovně :D a ani na to nemám trpělivost, prodávat bych se svým laxním přístupem (trochu křivé-tež hezké) nemohla... zkusím vylepšit a klidně pošlu, patent předám dál, fakt to chce ještě prokoumat a vychytat mouchy 🙂 ale od tebe pochvala moc moc potěší ;)
@karchinka 😎 dobrý nápad ocením! Mě se moc líbí, jak jsi zminimalizovala počet vrstev na bříšku. Otázka je, zda to půjde dobře regulovat, ale co třreba já mám zkušenost, tak Jasmína kolem pasu přibrala za celý svůj život asi 3 cm 😀 Takže pokud by se šily třeba 3 varianty pro různě tlusté děti, tak by to mohlo fungovat dobře.
Je to perfektní nápad, klobouk dolů!
a šití rovně vychytáš, na plenách se dá naučit hodně 😉
Myslím, že pokud máš takhle talent inovovat, tak se ti fakt může stát, že dopadneš jako já 😀 😀 😀
A jinak Fler je plnej křivýho šití 😀 😀 😀
@laeela Tak to jsi měla štěstí. Taťkovi tehdá prolustrovali úplně všechno a dokonce mu i zabavili počítač ke kontrole 😠 Ono záleží, jaké má bonzák kontakty, ten můj měl bohužel dobré kontakty u PČR a ten podnět šel nějak přes ně či co. No prostě humáč. A mě tajně sledoval z lesa a tak. Opravdu bych nikomu nepřála a jednu dobu jsem se bála chodit sama ven (i ve dne).
Jsme od dr. zpět a jak jsem slíbila, jdu se pochlubit svými začátečnickými pokusy.. snad se časem budu zlepšovat.., ale všechno mi trvá hrozně pomalu, Madla mi nedává moc času.. Dočetla jsem o problémech s hromadkama, je to teda fakt hnus!!! Myslím, že se svými třemi příspěvky a mizernou šicí bilancí asi do soukromé skupiny zařazena nebudu.. ☹
Tak jen popis.. to první rozrodivného tvaru je má úplná prvotina, říkáme tomu hrůzáček, je to hračka pro Madlu, pak jsem jí dělala sukni, panenku a čepičky. Sukně zatím jen do gumy, chystám se zkoušet patent 🙂.. Pak jsem ještě šila závěsy do dětského pokojíku a nespočet pytlíků (na nich zkouším šít rovně😀 ) Nápadů plno, ale zatím to jaksi vázne 😅
@caramilla nojo, že je Fler plný křivého šití, ale přece se k tomu ještě nebudu přidávat :D ale ráda vymýšlím... v tom je to šítí super 🙂
v pase to je celkem regulovatelné, ty sucháče jsem dala docela široké a dá se to víc stáhnout nebo právě dát volněji, jsem atypicky dala očka suchého zipu tak, aby se mohl i dotýkat bříška, kdyby to bylo třeba rozšířit, očka neškrábou, na boku plenky jsou pak háčky... ale ty suché zipy jsou tvrdé, takové neforemné :( jsem dneska byla vyloupit galanterku na Kuřím rynku, široké sucháče mají v černé, hnědé, bílé a šedé a ve 2cm všechny barvy 🙂 na fleru jsem totiž žádné sucháče nenašla :(
probůh, nešel nám od včerejška net, a takovejch stránek... Jen jsem prolítla.. Kdo nám chce sebrat hromádky?? 😠 Nerozumím moc tomu, co vlastně založila @ivuska.h, mohl by někdo pomoct osobě mdlého rozumu v šestinedělí, prosím?
A pokud dojde ke stěhování, já chci jet taky... čtu teda většinou při kojení, jednoruč nedávám psaní, tak se omezuju jen na páčí sa mi to, ale chci si vás nechat!!
nepřipomíná vám to něco 🙂 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.475916...
Holky, SOS. Ještě to hodím radši i sem, páč to spěchá a já jsem zoufalá. Dělám to prodloužení na bederák ze softshellu a skončila jsem na tom, že to nejsem schopna obšít. Používám cikcak na entlování, už jsem zkusila vyndat spodní nit, změnit napětí horní nitě oběma směry... a furt to vypadá obdobně. A kamarádka to zítra ráno potřebuje... Přikládám foto rubu (na výšku) a líce (na šířku). Děkuji za všechny rady!!!
...ty v...e , zas 7 stránek......baby... ☹ ☹ ☹ To budu číst až uspím D a vy budete rozmýšlet nad tab.... 😀

@mima2011 to máš taky pravdu...