Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
jo a uděláme to na adresy, kdo chce vidět table, tak ho odsouhlasím, ať je sranda 😀
@dugyna ja som kúpila nite, ihly klasické z vtc alebo stoklasy.... patka stačí zatiaľ čo mám.... tak nech ti služi.....
já jo, však jsem psala, že kromě cestovního ruchu a obráběcích strojů jsem si zaklikala na Žú všechno, protože nikdy nevíš, na jakého nedojeb... kok... narazíš.... pardon, ale fakt je to neskutečný, co ten člověk má za úroveň...
tak červenému pisálkovi došly argumenty nebo červená propiska 😀
@ivuska.h hele, já i vědecký výzkum a překladatelské činnosti, ač neumím ani česky 😀 ale teda nemám tam oprávnění na fyzickou likvidaci lidí, to si hned v pondělí zajdu doplnit a pak ho vodkrouhnu, ostatně jsem chtěla zabít už ratha, ale bohužel jsem na to neměla oprávnění... ještě, že to za mě udělali jiní 😀
@caramilla Ono stejně o prd jde, protože i ten velko a maloobchod je volná živnost, takže i kdybys ho neměla, tak by to byl max. přestupek a pochybuju, že by to vůbec bylo na nějakou pokutu, protože je to jen formalita. To je něco jiného, než kdybys třeba bez oprávnění dělala elektrikáře nebo jinou vázanou živnost.
@ivuska.h jj, právě, já jsem si poprvé nezaškrtla vůbec právě to šití - jako vůbec to nechápu, jsem to přehlédla a nenašla, tak jsem se tím stresovala, že šiju a nemám to tam zaškrtlé a malou mi nikdo nepohlídá a nemůžu tam hled letět a brácha dostal záchvat smíchu, že to je prostě banalita a když to zaškrtnu za měsíc, nic se neděje 😀
hele, ten kretén chce, abychom všechny zkrachovaly, já už druhý večer nešiju, a fakt nestíhám, ale je to teda fakt zábava...
Něco málo jsem dočetla a nestíhám se divit.
Ani jsem netušila, jak moc jsem naivní, ale ani ve snu by mě nenapadlo, čeho jsou někteří lidé (to je možná dost nadnesený výraz) schopní.
Holky, tak mám ušito a odevzdáno (ten prodlužovací kus na bederák). Ale teda nepomohlo ani převinutí nitě na menší špulku... nakonec jsem se naprdla a prostě obrátila líc a rub, protože ten rub aspoň trochu vypadal jako entl, kdežto ten líc byl prostě ee na pohled. Kamarádka je spokojená, i jsem trefila délku a drží to, tak jsem šťastná jak blecha. Doufám, že po spravování trička, tašky a tomto extendoru už konečně ušiju něco pěkného a hodím sem, když už tu zacláním a nasávám rozumy 😀
@ucitelka70 tam nejdu nejake extra ihly?
@caramilla no to mi povídej... jsem nakrklá, protože jsem to párala asi dvacetkrát a už fakt nevím, co s tím... jako tohle mě až tak netrápí, kámoška to bude mít stejně schované pod oblečením, ale chystám se na softku pro malou a vůbec se chci vrhnout na šití a mám pocit, že mi ten entl blbnul i předtím, když jsem ho na něco zkoušela (a neměla jsem konu, ale obyč špulku).
BTW - existují nějaké "náhradní" špulky na horní nit? nebo prostě přemotat nějakou stávající?

@dugyna aj ja mám ten model s @kryska5 a @kalman