icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ivuska.h
21. sep 2012

@caramilla Ony i v USA byly s hromadkama problémy podobného ražení, co to tak sleduji na několika hromadkových skupinách.

caramilla
21. sep 2012

@ivuska.h aha a jak to dopadlo? lidi jsou zlí všude, co...

macin73
21. sep 2012

@petkasv No ono asi u bundy entlování potřeba nebude, neb se to nepáře, ale tak obecně mě štve, že mi to prostě nejde. 😒

palosek
21. sep 2012

Holky, jste skvělé....s takovou už zítra cosi nastříhám.... 😉 A le ted to balím...mám spánový deficit 😉 Dobrou.... a štvěte na prudiče.... 😝 😝 😝 😝 😝

caramilla
21. sep 2012

hm, tak teď mi blikla ještě taková vzpomínka... kdysi jsem si takhle v tabulce z řádku do řádku psala s membri... asi je to jen náhoda, ale teď mě to napadlo... jestli nevane vítr tady odtud... 😖

ivuska.h
21. sep 2012

@caramilla Nijak, dotyčný nebyl v právu, asi jako teď...

ivuska.h
21. sep 2012

@caramilla No vidíš, jak to vlastně tehdy dopadlo s ní a těma penězma?

definitiv
21. sep 2012

Caram - membri je ta, co dělala letos na jaře MTX? No, tak to by klidně mohlo být, je to asi čtyři dny zpátky, co jsem jí emailem připomínala, jestli by mi laskavě už neposlala fakturu 😕 Zajímavé...

ivuska.h
21. sep 2012

@definitiv Týjo, to by teda byla síla 😕

lillyzelvicka
21. sep 2012

no a jestli to nebude i tím někdo jí psal že na ní podá tresní oznámení ne ?,

wzorcek
21. sep 2012

kokos, to je sila s tym anonymom, dnes uz vsetko niekomu vadi :( teraz mam taky blby pocit z toho ze tam mame vsetci tie mailove a postove adresy :(
zajtra mi ideme kupit novy stroj a ja este nemam vybrany, miesto vyberania sa tu rozculujem 🙂

veronik77
21. sep 2012

@lillyzelvicka a podal?

lillyzelvicka
21. sep 2012

@veronik77 to už nevím jak dopadlo, myslím že to chtěla udělat kočka co tady nechodí

animal
21. sep 2012

@wzorcek tos mi připomněla, že se mám na něco zeptat ivy 🙂

animal
21. sep 2012

@ivuska.h když dám skrýt list v google tabulce , kde jej pak vylovím? nevíš?

caramilla
21. sep 2012

@definitiv no, někoho to tady napadlo už hned prve, jak se ty věci začaly dít, ale já jsem tenkrát řekla, že si to nemyslím, že mi přišla jako milá holka, jen to nezvládla a že tohle není její styl, ale teď mě to psaní do těch buněk znova trklo.. přemýšlela jsem o tom, že to píše chlap, ale chlap by na ty hromadky sám nepřišel, tak jsem uvažovala, že to musí být nějaká ženská, co s hromadou pohořela a ví o tom její chlap .... no, nějak mi to začalo zapadávat... konkurence nebo nějaký obchodník, co mu to vadí, by tě / nás udal rovnou přece... je to divné... jestli totiž ta "vaše předchůdkyně" není náhodou právě ona. a ten nezdar není to, že nám dluží.... ale fakt jen spekulace... ona si to tu ještě určitě čte 😀 😀 😀 😀 😀

ngvadi
21. sep 2012

wow, to by bylo drsný!

dugyna
21. sep 2012

@wzorcek ideskupovat stroj ci OL?

caramilla
21. sep 2012

@lillyzelvicka to byl někdo z jiného fóra než odsud... asi jí někdo vyhrožoval, tak to oplatila, ale mě zaráží proč zrovna Def... ?

ivuska.h
21. sep 2012

@animal Zobrazit - skryté listy

ngvadi
21. sep 2012

@caramilla no jestli jí def před pár dny upomínala o fakturu...

palosek
21. sep 2012

@animal ...na dolní liště, takový čtyřčárkový čtvereček 😉

palosek
21. sep 2012

@definitiv @ivuska.h@caramilla ... a pak mám jít spát, když je to tu takové napínavé 😅 😅 😅 ...Co jsem ti @caramilla včera psala,?? ...že by fakt vnuknutí???? 😀 😀 😀

animal
21. sep 2012

@ivuska.h no jo já být pako, to musím do nabídky a táámmm....

ivuska.h
21. sep 2012

@palosek No jo, manžel tu chrápe (doslova) na gauči a já řeším detektivní dramata 😀

definitiv
21. sep 2012

Caram - dluží vám peníze? Fíha 😕 No, to se asi nedozvíme, jestli je to ona. Já kdysi měla kvůli softu už jedno jednání, ale odehrálo se to kultivovaně po telefonu a vyřešilo se to s přehledem. Takže myslím, že odtud vítr nevane.

Jinak mysím, že ta zmínka o rozsudku naráží na něco jinýho, ne? To se pode mě týkalo nepřiznání příjmů z obchodu...
No a proč já, nevím. Asi proto, že vy přeci jen majoritně šijete, zatímco já víc prodávám? Nebo proto, že jsem všeobecně neoblíbená :D

caramilla
21. sep 2012

@palosek no, právě!!!!! to není můj nápad, že... jen mi to prostě bliklo dneska, jak jsem četla tu konverzaci, furt jsem si říkala, sakra, za tímhle jednáním musí být ženská, ale ten styl a forma komunikace zase ukazuje na chlapa...
ale třeba je to kravina, ale s tou upomínkou faktury je to fakt už divný... wow, no, tak to mě zajímá, jestli slečny Marplové dopátrají 😀

kryska5
21. sep 2012

@macin73 pre istotu sa opýtam, ihlu si vymenila? mne minule blbol steh a ihla, bola asi jemne ohnutá, tiež som skúšala všetko možné ale toto ma nenapadlo 🙂

karchinka
21. sep 2012

ty jo, tak to je humus... ale došly mu nějak argumenty 🙂
jsem zase ještě zkoušela druhou verzi odklápěčky na bkm, docela se mi povedla, se zlepšuju, ani to nemám tak křivé :D hlavně jsem to vzdala s lemovkama :( zítra zkusím na "modelovi" 🙂

ngvadi
21. sep 2012

jak mám jít spáááát, co mi to děláte? :DDD