icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
21. sep 2012

@definitiv 😀 😀 😀 ale jdi 😎 Já jsem přávě psala, že to přece nemůže být někdo, komu nepřišly nitě ze strimy 😀 Tady máme různý úchylky,ale tohle teda podle mě nikdo nedělá 😀

Mě to právě hrozně přijde na tebe osobní, že si ten člověk vybral tebe, neměla jsi s někým spor nebo tak něco? My tady spekulovaly už i o odmítlém milenci 😀 😀 😀 😀 😀 Je to na tebe fakt horzně namířené, vždyť ty jsi ještě pořádnou hromadu ani nedělala, ne? Tohle byla první??? Tak proto je to divné? Víš, co tady se dělalo už hromad a nejednou vadíš ty, to je hrozně divné... nějaké blbé lemovací gumičky, koho zajímají, ty prodávají jen matky, co je pro ně 25 m moc a snaží se zbavit přebytků 😀

definitiv
21. sep 2012

Odklápěčky má parádní, pořád se na nějaký chystám a ještě ani nemám PUL... někdo nějaká hromadka? hehe (jen vtípek ;) )

definitiv
21. sep 2012

Mělo tam být máš ;)

macin73
21. sep 2012

@kryska5 No to jsem nezkoušela... je to funglovka, tak mě to nenapadlo... zatím jsem toho moc nepošila. Ale mrknu na ni. Díky za tip.

caramilla
21. sep 2012

@definitiv je hromádka... Eva bakešová dělá z USA, ale nevím jestli to nemá už zavřený...

wzorcek
21. sep 2012

@dugyna OL uz mam, takze teraz stroj 🙂 stara veritaska mi obcas blbne a vraj si zasluzim novy, aj svokra chce prispiet, tak moc nie som ani obmedzena financne, len v tom moc nemam prehlad 🙂 ale asi chcem brothera, len este neviem ktoreho 🙂 ty mas aky stroj?
vsimla som si ze kupujes OL, som myslela ze uz davno mas, ked tak krasne sijes 🙂

lillyzelvicka
21. sep 2012

holky přidávám se jak mám jít spat ??? 😀

animal
21. sep 2012

já už na to kašlu včera jsem šla spát 00:45 a než jsem jako obvykle usla, do toho jančí děcko 😝 takže dneska páček

definitiv
21. sep 2012

Tak posledního milence jsem odmítla asi tak před sedmi lety, to by bylo divný, kdyby si vzpomněl zrovna teď :D
Já většinou spory zapomínám, jakmile mám pocit, že jsou vyřešený, nepěstuju si v sobě křivdičky, takže si prostě ani nepamatuju jestli s Membri byl nějakej zásadní problém. Vím, že to dost trvalo, ale to mi tak moc nevadilo. Že tam byly nějaký čachry s penězi, ale to se vysvětlilo. A že mi dluží fakturu, což pro mě je dost smutné, jelikož jsem to měla na prodej a jelikož nemám fakturu, nemůžu tu prodat. No, zužitkuju to jinak, že :D

caramilla
21. sep 2012

@animal já jsem šla až 1:30 jako vždycky 😀
vám přeju dobrou noc, u Def v tabulce už to chcíplo, tak jdu šít, mám na plánu na dneska 4 sofkty, ha ha ha, mám nastříhlý na jedny... manžel ale celou noc letí z číny, tak stejně budu furt u rádia a budu poslouchat, jestli nežuchlo letadlo 😀

palosek
21. sep 2012

@caramilla ...tož a proč se neozve...jestli to tu čte??? Má se jednat na rovinu a když mám nějaký názor na něco (ikdyž se naň třeba nikdo neptá 😅 ), tak si za ním stojím, ne? 😕
@definitiv ...no jo...lidi si myslí, že podnikáním se JEN bohatne a nevidí, kolik je za tím vším dřiny... neumějí ocenit něčí snahu cokoli dokázat.... 😖 Snad zklidní hormon....pevné nervy. 😉

caramilla
21. sep 2012

@definitiv hm, tak to je zase divný, jestli jen kvůli tomu, že jsi chtla fakturu dělá tohle.. asi jako abys podnikání vzdala a už ji nepotřebovala?

a mám teorii, tvůj odmítlý milenec se před 3 dny potkal s membri 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

ngvadi
21. sep 2012

@caramilla ty seš šílenec! já uvažuju, jestli se bude ještě něco zásadního dít, že bych u toho dodělávala pončo, ale asi ne, tak to jdu zalomit...

caramilla
21. sep 2012

@palosek no, protože to třeba není ona 😀
a když jsme tu řešili komu co dluží a tak, tak se taky neozvala a to jsme ji vyzývali, aby to vysvětlila a omluvila se a nic... to mi ukazuje, že asi moc etické principy nezachovává...

caramilla
21. sep 2012

@ngvadi hele, já jsem tady u tý detektivky úplně zapomněla, že jsem dneska dostala krámy a celý den lezu hubou po zemi a chci umřít, jsem se úplně z toho uzdravila, tak šup šít 😀

definitiv
21. sep 2012

Ještě někde proběho, že by to moha být b.e.lle.t 😀

palosek
21. sep 2012

@caramilla ...třeba není 😀 😀 😀 a už fakt valím do lůžka.... 😉

caramilla
21. sep 2012

@definitiv no, to tu taky někdo navrhoval, ale to by měla směřovat na elišku, ne? a já se s ní teda osobně neznám jen po mejlech a působila jako moc milá osoba, ale to není samozřejmě vůbec nic, že, s membri jsem si taky povídala v tabulce a dost jsme se nasmály 😀

caramilla
21. sep 2012

@definitiv teda jako jestli jsem správně rychlošípila 😀 😀 😀

vdovec
21. sep 2012

A není někde tabulka, kolik komu dluží? že by ji kdyžtak napadla 🙂).. teda já jsem ošklivá ☹

caramilla
21. sep 2012

@vdovec no, můžeme udělat test, co 😎

definitiv
21. sep 2012

@caramilla Eliška měla s B. nějaký techte mechtle?
Každop ať je to kdo je to, tak sleduje diksuzi na ND, protože jinam jsem odkaz na ty gumky nedávala ;)

ivuska.h
21. sep 2012

@definitiv Ta snad soft neprodává, ne? Mešuge jistě je, ale tohle se mi na ni nezdá.

dugyna
21. sep 2012

@wzorcek jej dakujem za pochvalu.stroj mam uplne obycajny neznackovy kupeny v tescu....ale urcite by som isla do brothera alebo janome...tento moj je troska oproti veritaske pomalsi nakolko ma ten sysstem kyvadlovy ci ako to volaju a stare veritasky boli otocne../ako dole ze sa cievka toci/.
ked mi mm kupoval stroj /nakolko staru veritasku som pokazil prvy prvych pokusoch sitia-vbehol mi dnu merino uplet a bolo/ tak som len zacinala..cize to bolo aj tak kupovane ze sak sa na nom naucim a uvidime 🙂,
a teraz ma mm prekvapil ze mi nasetril na OL 😅 tak sa vytesujem

to mas super ze aj svokra prispeje .sak si zasluzis za take krasne vecicky 🙂

definitiv
21. sep 2012

@ivuska.h neprodává, to máš recht. Jen teď jak se tam objevila zmínka o trollech, tak se mi tak připomněla :D Kterak jí všichni záškodničili a všechno jí kazii. A to e vsadím, že jí nikdo tabulku nesmazal.
No, abych řekla pravdu, tak pro mě by bylo nejhorší, kdyby smazal/a ty vzorce, barvy a podobně :D Čísla si lidi dopíšou ;)

wzorcek
21. sep 2012

@caramilla pocuj, tiez som to dnes dostala a z poslednych sil som sa vecer odplazila ku kompu ze si pozriem stroje a aj som tu na to zabudla 🙂)))

@dugyna jej, tak to mas tiez super chlapa doma... a mas sa na co tesit veru, OL je uzasny 🙂)
moja svokra tiez sije, tak je stastna ze som si v tom nasla zalubu, poziciava mi burdy a tak... no a to co mi prispeje na stroj budem mat ako darcek na 30ku co budem mat o pol roka, tak sa tesim 🙂 stale mi pri takych prilezitostiach chcela davat nejake zlate sperky alebo co a ja som taka lesna zienka, tak konecne sme nasli kompromis 😀

kofinek
21. sep 2012

@lillyzelvicka To som bola ja, teda isty cas som bola presvedcena, ze to necham tak, sice nemam oslika na peniaze, ale ze mi to za to nestoji. Potom sa objavila i @moonca a este niekto a ja som zistila,ze ta osoba dlzi viacerym. Prave teraz som chcela zacat bombardovat tuto diskusiu, nech mi kazdy napise do IP a chcela zapracovat na tom. (fakt, stahovanie je horsie nez vyhorenie) Ale este som ziadne kroky nepodnikla. @caramilla a teda mne to tiez napadlo, ze je to nejaky nasr...chlap/zenska, ktoremu hromadky znicili vztah... 😒 a tiez mi z toho vysla tato osoba. A kedze sa definitiv pripomenula,moze byt...

dugyna
21. sep 2012

@wzorcek jej tak super,ze takto ste to vyriesili 🙂. a budes mat pekny darcek. to myslim ze kadzu zienku lesnu co rada sije potesi.
nomuzik moj je super lebo to si setril on chcel si cosi kupit, ale nakoniec dal peniazky mne na OL 🙂
ale verim ze aj on sa tesi na tricka z OL site

este musim kuknut co ked tak by somk tomu okrem niti potrebovala 🙂

celkom ma oslovila ta lemovacia patka janome ale ci by sadla aj na moj stroj..ktovie

bobet
21. sep 2012

teda ta konverzace u Def v tabulce... to je nějaký/á zoufalec/ka... trochu mě na tom naprdl ten způsob jednání, "slepičky" za to bych vraždila, podle mě je to chlap, který má představu, že každá ženská na rodičovské je automaticky totální blbka a proto takhle zastrašuje, třeba kvůli svojí ženské, která měla s hromádkou problém... Takže drahý anonyme, blbé nejsme a děvčata co dělají hromádky už vůbec ne, tudíž si dej oraz a jak psala Caramilla panáka rumu. Na zdraví.

raskonka
21. sep 2012

A nemá to oslovení "slepičky" něco společného se slepičárnou? Def tam dávala odkaz na hromadku, ne?