Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@raskonka to mě taky napadlo... právě ty "slepičky" mi nesedí k tomu, že by vítr byl od membri...
@bobet jako přesně to si taky myslím... na to mi to vypadá...
Nebo není to holky nějakej náš manžel, co ho sere, že doma má tuny a tuny a tuny látek a nemá se kde hnout, žena nevaří, otlačená kolena, sex žádnej, chlast zakázali... ???
co? jakou má IP čína? 😀
@bobet jako ono je něco jiného, když se holky v komunitě nazvou pipky a jsou na to hrdé 😀 😀 😀 😀 mě se to líbí, je to super. a pak je právě něco jiného, když to urážlivě používá anonym a ještě si myslí, jak je děsně vtipnej a trefnej...
ha a já vím, co se s tím stalo, dal si ten rum!!! a došla mu slova nebo nic nevidí 😀
že nepoznáte z čího profilu je tato citace "Mým cílem je vyhovět Vašim vysokým nárokům na kvalitu materiálů, precizní zpracování a originální design." 😀 😀 😀 😀
Jinak ted podnikatelský záměr roku jsou "termolegíny", látka za 80 Kč/m 4 stehy, 266 Kč 😀 TO byl fakt dobrej tah, to klobouk dolu! To se s těma svejma slavnejma merinokamašema můžu jít bodnout 😀 😀 😀
Akorát teda ne každá fotka na zdi je záruka kvality 😀
baby, budem trosku mimo temu 😉
mate prosim niektora brother innovis NV-20 LE? celkom sa mi paci, tak sa rozhodujem medzi nim, 10kou a pripadne 30kou, ale neviem ci sa oplati, je to predsa o 100 Eur drahsie ako NV-10 a zas o moc viac toho nevie.
Na tom NV-20 sa mi paci ze ma automaticke zapositie a vysoky zdvih patky
rozdiel medzi 10 a 30 je len v mnozstve stehov? kto mate 30 aj vyuzivate tie stehy? ja na veritaske pouzivam 3 stehy, tak neviem co budem so 70, ale zas tie ozdobne sa mi velmi pacia 😒
@wzorcek sice tenhle konkrétně nemám, ale ze své zkušenosti ti řeknu, že automatický zapošívání je na totální ho.... nejlepší bylo zapošívání na páku u starého brothera, to bylo rychlé a operativní, teď zapošívám tlačítkem, děs, ale zvykla jsem si. Automatické zapošití je jak šnek, z toho jsem se mohla vzteknout... stehy používám výhradně základní, ty vyšívací tak jako sem tam, ale víceméně moc ne. Využívám automatický odstřih nitě a kolenní páku, ale to mají až stroje v jiné cenové kategorii🙂 Takže za mě bych brala ten nejlevnější🙂 Vysoký zdvih jsem taky chtěla, mám normální a ušiju s ním všechno, i když třeba na knoflíky by byl lepší ten vysoký zdvih...
super je šití knofl. dírky 1 krokem, což mají podle mě všechny innovy a pak steh na přišívání knoflíku, to asi mají taky všechny a pak šiju rovně, tříkrokým cikcakem a tím tak jako končím 😀
tyjo, a já tu večer hledám pánev, která se mi po roce neprohne (prý titanovou, nebo nějakou litou, co je vhodná i na indukci) a tady se rozjede detektivka!
Tu bellet či koho neznám. Způsob komunikace mi taky nasvědčuje spíš chlapa, ale může to fakt být nějaký manžel, protože "ten náš pepa to umí tak hezky napsat" 😀 😀 . @definitiv pevné nervy, je to hňup/ka
Ahoj, my měli doma v noci taky drama 😀 😀 😀 Místo, abychom se vyspali, uklízeli jsme zvratky 😝 😝 😝 😝 Malá furt poplakávala a pak se na to vyblila 😅 😅 😅 😅 A rozjelo se jí nachlazení, teče jí z nosa, neumí ještě smrkat...chjo...to je veselé.... 😅
Všem ostatním marodům...brzké uzdravení 🙂
no tak jsem vás dočetla, já žádnou bellet či jak se píše neznám ani si twnto nick nevybavuju, a mě osobně membri nic nedluží
holky, ještě jednou opakuji svoji nabídku na šicí stroj janome 607 TXL, dneska během dne ho snad nafotím a popíšu podrobněji. Rok používaný, ještě dva bude v záruce, halda příslušenství (všeljaký patky a špulky), vyčištěný, seřízený 🙂
a úchylák dobrej 😀 @definitiv, vyřešila jsi to skvěle, na to už není co říct, když napíšeš, že seš sama na sebe informovala u příslušné instituce 🙂
Tak jsem dočetla asi deset stránek 🙂
@palosek taky jsme se nevyspali dítě k ránu dostalo nějaký záchvat a nebyla snad hodinu k zabrzdění ☹ pláč, pláč, dokonce jsem jí umývala i obličej pod chladnější vodou aby se probrala, a nic, takže pak až když se sklidnila, když už skoro nemohla dýchat, dostala mlíko a dobrý 🙂 a chrněla mezi náma, něco se stalo a já moc nevím co, jediná změna byla že jedno dopoledne byla u tchánovců a od týd oby je problém s odpoledním usínáním ☹
vám přeju ať se malá dá brzy dokupy, a ať nezvrací 🙂
@caramilla prosím tě já se wendy nezůčastním, musím vyšít co tu mám 🙂 uvidim jestli se ti tam uchytí nějaký oboulíc, ale děkuju moc 🙂
Od B. to asi nikdo nebude, ty mají vzletnější styl psaní :D
Ze slepičárny, neřekla bych, tam se přeci jen s nikým o ničem neradím. A slepičárna mi přijde ještě utajenější než ND. no, vystopovat to želbohu asi nepůjde, škoda :(
@palosek hm, dobrý, nezávidím. My jsme teda měli taky neklidnou noc, ale na vás nemáme. Já jsem nemohla spát, jak jsem nervní, že je manžel už 24 hodin na cestě z číny 😀 a Jasmí se taky budila, možná se moc těší 😀 a má opruzenou prdelku, tak plakala v noci, že jí to pálí. Ale teda na vás nemáme 😀
přeji brzské uzdravení všem marodům, už nám to s tím školním rokem zase začíná co... 😝
@petkasv v pohodě, fakt nevnucuju! 😀
@dugyna ja dávam klasické strečové, na soft som dala jeansové, pekne sa dá vymeniť 😉
baby otazka, ked sijete softshelky (alebo aj ine bundy) s odnimatelnou kapucou.. kde sa vam viac osvedcilo ju napajat? zvnutra alebo zvonku?? rozmyslam nad "novou" kapsou, chcem ju trochu "vytuningovat" 😀
jj, plyn je super, tam se prohnutí neřeší. Já bych chtěla indukci do budoucna, až zrekonstruujem, teď mám normoš sklokeramiku. Tefalka rok stará už je zase prohnutá, takže teď chci něco (klidně i dražšího, ale kvalitu), do vydrží a pak by to šlo i na tu indukci.
A teď jsem objevila pánev v Tchibu, tak nevím...cena super, ale mám strach z "levných věcí". Na druhou stranu jsem s věcma z Tchiba celkem spokojená, tak váhám... 🙂

@definitiv ježiš, tak to jsem špatně rozluštila, tu opici, co drebete, neznám 😀 Tak jestli je vítr z ND, tak to musí být někdo ukřivděný tam, to je jasné...
vidím, že těch podezřelých teda je...
neexistuje teda někdo, kdo dělal fakt hromady a přišli mu na to, jak jsi říkala, že to byly "černý příjmy" a tak vbyhrožuje všude kolem a závidí?
KOnkurence by nejspíš fakt asi rovnou bez varování udala, ne...
Cílem toho člověka bylo zastrašit,, protože jak jsi zmínila, že ses udala sama, tak už neměl co dál říct...