Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla Já myslela inspirovat těma botičkama na doma 😀, já právě při čtení ekozahrady tuhle padla do mdlob, tolik bot jsem neměla snad za celej život 😅 😀.
To o tebe Jasmínka pěkně pečuje 😀. Madle je to zatím jedno 😀.
Ale když tak o tom přemýšlím, budu muset pořídit capáčky i pro sebe (ale v mým čísle by ale stály majlant 😀), měla jsem teď v květnu úraz kotníku a od tý doby mi vadí mé milované ortopedické pantofle ☹, nebolí to jedině naboso, jenže to přes zimu asi umrznu 😀.
@sufik1 a viděl to pediatr? třeba by poradil, jestli to je v pohodě 🙂
@mahafi jj, já vím 😀 😀 😀 Hele, já na boty byla úchyl vždycky, i když jsem byla studentka s holou pr. tak jsem si každé jaro musela koupit nějaké nové krásné kožené boty. Na ty jsem si prostě našetřila nebo dostala od mamky k narozkám. Jedna věc, co fakt neumím je přijít do obchodu, vidět neodolatelné boty, příjemné a kožené a nekoupit je. Prostě tam chodím třeba 10x okukovat a pak je koupím... Fakt magor... Hadry si moc nekupuju (teda teď ujíždím na ten desigual, tak jsem si pár věcí koupila, ale kabát odolávám 😀 ), ale na boty... Naštěstí pro mě se mi móda bot už asi tak 10 let nelíbí, strašně škrpápy, jak byly ty špičky 50c dlouhé, tak jsem blila, já mám nohu 41 a ještě špičku, tak to se tady obleču a špička je na Václaváku v Praze... fakt ne... Líbily se mi ty špičky do hranata, to dělalo malou nohu, takž ejsem nosila hranaté boty celé 3 roky, co všichni měli ty špičaté, ale nejhorší bylo, že se rozpadly a nebylo možno sehnat nikde nešpičaté.... Pár bot se mi teď někde sem tam líbí, ale v celku je to hnus. U bati jsem si zkoušela krásné balerinky, ale vůbec mi nesedly, takže jsem ušetřila. Ale dneska jsem si koupila super boty, co jsem chtěla celý život - kožené, kožíšek, vyšší nad kotník, šněrování a z boku zip. Jsou takové hodně tmavě šedé maličko do hněda, takže by měly jít úplně ke všemu, byla jsem nadšená. Mají trochu divnou špičku, ale holt není vše ideál. šla jsem manželovi dobít kredit (octl se ve Vídni bez kreditu🙂 a po cestě jsem zalezla do Deichmana, takže mě to vyšlo pěkně draho 😀 Pak vám ty boty nafotím, jsou fakt super!
Jsem se rozepsala, bože...
Jinak s těma Míny botama - neskutečně si potrpím na to, aby byla sladěná od hlavy k patě, takže když má různé oblečení na léto, ke všemu musí být vhodné botičky a to fakt je pak masakr🙂 U mě mi to je jedno, ale Mína je dokonalá. Akorát dneska mi to uniklo, šla celá na procházku do města v petrolově - hnědé variaci a na nohách měla řvoucí červené pablosky, jsem se styděla, ale domů se mi fakt už nechtělo 😀
@laeela pedipedky sú tiež naše oblúbené, akurát sme zo všetkých teraz vyrástli ☹
Inak na doma na bosky alebo kožené makké capáčky.
@caramilla Ja teda Jasminkynu zásobu botičiek úplne chápem, ja mám tiež stráááášne moc bot a na Eliškynej výbave sa pracuje. Už teraz svokra skonštatovala pri poslednej návšteve, že Eli má bot viac než ona 😀
@dugyna ja mám ten zahýnač na starom stroji a vôbec to nepoužívam, lebo hrozne málo zahýna - ako na utierkach napr. a to sa potom neskutočne a nepekne vlní, a napr. s tým som chcela začistiť ľanové domatkané staré plachty a rohy sa nedali pekne vtlačiť, tak prišla stará klasika, najprv som zostehovala po pol cm a potom prehla a rovnostehom prešila a je krásne.... takže s tým nemám skúsenosť...... a čo sa týka patky, radšej to nerisknem, či mi bude pasovať na môj stroj, napísala do ZV, kde kupovala aj zojec, odpíšu, či to pôjde na veritasku, aj kráčajúcu aj lemovačku....
@caramilla já jsem chtěla beránka na fusak do autosedačky, ale to mi přišlo slabé a Ivuška poradila merino beránka z ŠD, jenže to bude za dýl, beránka z MTX mám doma, ale přijde mi to na ten fusak málo ☹ je teda pravda, že v autě nikdy nemám zimu, ale když ho dám pak do kočárku, tak aby mi tam mimčo nezmrzlo 😖
@caramilla S botama pro mě je to právě stejný.., nikde nic, co by mě oslovilo.., navíc jsem na tom ještě líp s velikostí nohy.. 42 😀 manžel si dělá srandu, že nemám lodičky, ale křižníčky 😀 (no lodičky mám jedny a poižívám jen v sebeobraně a to se ještě přezouvám jen na dobu nezbytně nutnou 😅 ). Špičatý špičky jsou bléé.. A chápu, že když vidíš boty, co sedí a jsou hezký, že je koupíš.. mám to taky tak 🙂. Teď mě čeká výprava za botama, tak jsem na to zvědavá, co seženu 🙂.
A já právě obdivuju sladěnost Míny 🙂, líbí se mi to.. Jen já bych ladila Madlu, ale pak vedle ní nemůžu jít v džínách a mikině 😀.. , musím na sobě trochu zapracovat 😅 😀
pěkný večer přeji 😉 zběžně jsem prolítla pár stránek dozadu a to je tedy fakt síla! Nepřispívam moc často ale čtu to tady skoro denně, koukám na vaše výtvory a neskutečně mě to motivuje taky něco dělat. Před pár měsíci jsem ani netušila jak se zapína stroj a nyní i díky vám bych šila nejraděj nonstop 😀 takže za mně velké díky a doufám, že se tahle diskuze neuzavře 😵
Jinak k těm botičkám - ten náš frajírek je neskutečnej. Nosí jeom dvoje okopané kecky a nic jiného na nohu nedá 🙄
Prostě chytne rapla a nic s ním nehne...má nakoupených x-páru bot (dokonce jsem v zoufalství koupila i tenisky s Bořkem Stavitelem, kterého má rád ale ani to nepomohlo) A cokoliv gumeného - holinky, crocsy, boty do vody - nesnese na noze ani na vteřinku 😖 ach joo...jak já bych chtěla holčičku parádnici 😅
@sufik1 s tou nožkou to tak měla naše V, i dokonce když běhala, tak nějak zakopávala o špičku...prostě ta jedna nožka jí dělala, co chce...PL nás poslala na neurolku, kde dítě samozřejmě nespolupracovalo. Jinak prý vys.dobrý...a upravilo se to samo. Tak snad to bude i u vás v pohodě. 😉 Ale lepší s tím zajít, at se nic nezanedbá.
@mahafi no, jaká u nás to je přesně tak, jak být nemá. Mína jde jak topmodelka a já vedle ní 14 dní nepraný džíny, na tom rajská, mouka, knedlíky, chlupy z lamy, k tomu vytahaný flekatý propocený tričko, mikina absolutně neladící a zaprasená a škrpály, někdy se aninečešu a zapomenu si vzít náušnice, bez kterých vypadám esxtra dobře, takže je to vagabund a modelka, takže kráska a zvíře 😀
Hlásím, že mi po 48 hodinách přijel konečně manžel z číny, tak snad tu bude lepší dočítání a méně spamu 😀
Holky chcete někdo něco z VTC? Žádná hromada pls, jen taková rychlovka 🙂 Budu brát jen nějaké zipy apod. Pište IP.
holky sedí dobře střihy z fm? nebo upravujete , dík
tu jsem! 😀 uz jsem zase v praze.. 😝 😀
@caramilla zorian je zimni bunda, takze sedi, kdyz ho poradne vyfutrujes.. na softku je tudiz zbytecne siroky.. proto brat mensi velikost a protahnout.
@sinala ktere strihy myslis? vetsinou jsou vetsi, ja ty jejich dvojvelikosti vzdycky o cislo precislovavam, tzn. 86-92 je podle e spis 92-98 atd.
@mahafi na prodavačky se vyprdni, mají pocit, že když mají jedno školení za rok, že vědí všecko. Jezdím z malým do Brna na fakultku k prof. Poulovovi( jeden z nejepších ortopédů v čr, jezdí za ním i pražáci a to mají svojí speciálku) jejikož měl malý přetočený equinovar, a ten vysloveně nedoporučuje jakoukoliv obuv u dětí které pořádně nechodí. Domácí obuv by dítko mělo mít až opravdu prochodí většinu dne tedy pokud nesedí 😀
Kocky prosim radu podsivali ste uz soft ? napr fleesom alebo lamou?
@caramilla i nám to škrkalo furt a taky to manžel odpojil 🙂 a taky jsem používala zapalovač 😀, ale pak mě to přestalo bavit a zapla jsem to a jiskra jede v pohodě. Stalo se nám to třikrát, vypozorovala jsem, že to dělá když desku myju a dostane se tam voda asi nějakej skat či co, tak když to začne škrkat desku odpojím, nechám vyschnout a jede v poho dál tedy aspoň u nás 😉
tak děvčata překopala jsem ceny softu atp, vše máte v mailu či podmínkách, není balné a různé poplatky vše mám zahrnuto v ceně za 1m softu
děkuji za pochopení těchto úprav
@sufik1 nožičky se řeší hned jak se něco nezdá. Je lepší být za plašící hysterickou matku než něco zanedbat, píšu nejen z osobní zkušenosti, ale to by bylo na román někde jinde. Pediatrička houby pozná jestli je tam mírná vada postavení nohou a doporučení k ortopédovi nepotřebuješ, aspoň doteď jsem ho ještě nikde nepotřebovala tedy alespoň u nás 😉

@dugyna kedy ides kupovat? ja tam tiez idem kupit, planujem zajtra, tak ked stihnem mozem ti poskytnut ten zlavovy kupon co od nich dostanem, teda ak to plati aj na SK, ale pisu to tam, tak snad hej
s tymi patkami ste ma inspirovali, asi aj ja budem taku lemovaciu potrebovat 😀