Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
som nakukla do vozoveho parku jasminky a ja furt slintam nad tymi zelenymi :D to je aka znacka?? presne take nieco hladam teraz na jesen pre b. 😉 este aj velkostne by sa mi tu hodili :D :D
baby prosim vas, ktora je to ta kracajuca patka? chcem ju na brother innov 10.
a na aplikacie je lepsia ta priesvitna http://www.sijacie-stroje-patchwork.sk/index.ph..., ci taka s otvorenou spickou co pisu ze je na aplikacie http://www.sijacie-stroje-patchwork.sk/patka-s-...
ad topanky, ja som teda v tomto uplne naopak, ja vzdy nosim len jedny topanky, vacsinou tenisky a to by som najradsej teda aj k sukni, len su vacsinou uplne osuchane tak sa fakt neda 😅 pre tento pripad mam jedny take sportove sandale 😅 😅 ked potrebujem nove topanky tak to je horor.... inak aj oblecko kupujem zasadne v sekaci, raz za rok - dva si kupim nejake oblecenie v tescu alebo inom neznackovom obchode, ked sa mi veeeelmi paci... ale to nie je preto ze by som na to nemala, ale je mi blbe vyhadzovat peniaze za oblecenie, radsej ich dam na knihy alebo kavu, alebo teda najnovsie na hromady 🙂 ani nausnice nenosim, dufam ze ma nevylucite z kolektivu 😉
@wzorcek xixi, vraj vylúčiť..... ale ako píšeš, si lesná žienka, stačia ti kvalitné kanady, botasky a univerzalne lodičky.....
ani ja si nekupujem, max. rifle.... ani neviem, kedy som si dačo kúpila, nič sa mi nepáči na mne alebo ak áno, suma je horibilná.... tak si aj ja radšej pošijem...
@mima2011 Díkes 🙂, ono já jsem to napřed řešila s dr. a ta říkala, že na koberci v ponožkách, ale ten máme jen na kousku obýváku, jinak máme plovoučku a tam říkala, že pevný botky.., stejně i ta paní v obchodě (ta teda tvrdila, jak jsou ty dpk botičky měkkoučký 😀 ) ale jak píšu, nezdá se mi to, takže botky měla tak třikrát 😀, dávám jí je jen na zahradu nebo na písek (když už teď nemůže být bosa 😀 ). Ona bez bot chodí krásně, s botama o hooodně hůř.. 😒. K těm botám ještě dotaz.., měřila jsem jí nožičku kvůli těm nolenkám a má 12 cm, boty se stélkou 12,5, takže předpokládám, že jí mám koupit další boty? (který vezme zase třikrát 😀). Ty pedipedy se někde prodávají normálně, nebo jen přes mmb? jsou pěkný 🙂.
Ahojky, jakožto zkušené švadlenky bych vás ráda požádala o radu. Manžel už se nemohl dívat na to, jak šiju všechno v ruce, tak mi koupil šicí stroj. Zatím se u toho strašně vztekám, ale za včerejšek je zdárně hotová čepička a šála pro píďalku. Chtěla jsem se zeptat, zda normální šicí stroj projede i víc vrstev látky. Včera u čepičky jsem měla čtyři vrstvy fleecu a chvílema mi přišlo, že s tím má co dělat. Přitom to není žádný šméčko, mám Singera. A pak mooooc prosím o nějaký tip, jak šít do obloučku. Vždycky mi z toho vyleze "cosi" hrbolatého, co se obloučku podobá jen při hodně velké představivosti. Jsem holt asi jelito, v ruce jsem ušila skoro všechno, se strojem se ještě musím zkamarádit.
@mahafi Já pedipedy kupovala přímo z amerických stránek, cenově vyšly lépe a vždy čekám, když je akce na poštovné a neplatí se. Clo jsem taky neplatila, oni to posílají z Anglie.
Takže cenově mi vycházely tak jako normální nové kvalitnější botky tady z obchodu. A můžu potvrdit, že jsou fakt měkké, dobře se v nich dětem chodí a jsou super ohebné.
Navíc jsou určené na praní a vůbec se praním neničí, dokonce je dávám i do sušičky. Jedny co jsme měli oblíbené, tak nosil starší docela dlouho a pak i malá je nosila a vůbec nebylo vidět, že jsou po dvou dětech. Zatímco když jsem koupila hříšně drahé značkové sandálky tady, tak jsou okopané, jak kdyby v nich malá hrála fotbal a to je nosila fakt málo, páč na zahradu a ke slepicím jsem jí sandálky Agatha Ruiz de la Prada dávat nechtěla. 😀
@jenny.kay S obloukem mám taky problém a 4 vrstvy fleecu je dost, to už může stroj trošku nadávat, pomohla by kráčející patka, které posouvá látku i zvrchu.
Jinak do oblouku si to vždy špendlím jen od okraje kousek, šiju pomalu a vždy si to upravuju, ale ne vždy se zadaří. Hlavně mám problém vždy s rukávy, proto jsem poslední dobou šila trička jen s raglánem 😀 .
@wzorcek Ty mi mluvíš z duše. Já mám jedny boty kotníčkové do hor v létě a na zimu, jedny botasky, co nosím celý rok a pak sportovní sandále. Oblečení sice plnou skříň, ale vejdu se do jedněch riflí od vietnamců, 2 kraťasů, sukně a šaty moc nenosím a pak tam mám pár triček nositelných, zbytek jsou kousky i 15 let staré - budu to muset probrat a vyhodit, či přešít. A na Innov 10 mám taky zálust, bo moje 20 let stará Singrovka prošije maximálně 2 vrstvy softu, či fleesu a ještě blbne nastavení napětí nitě.
My běháme doma všichni bosí, boty jsem Eli koupila až na ven. A teď v létě bych ani sandále jí kupovat nemusela, na hřišti i jinde v přírodě nejradši sundá boty a chodí bosa i když už je docela zima. Budu mít problém jí naučit zase na boty.
@laeela Já taky jedu v Pedipedkách, jen teda když jsem je chtěla naposledy objednat, tak měli cenu pro Evropu už v Eurech a ne v dolarech a to se mi teda nevyplatilo, to jsem radši koupila tu od jedné paní na MMB, bo mi to vyšlo levněji. A na akci bez poštovného jsem od té doby, co zavedly ceny v Eurech taky nenarazila.
@sinala střihy od FM jsou fakt větší. Danai máme o regulérní číslo menší, nonitky jsou dlouhé a z valesky jsem vypadla i já a hodně jsem jí zmenšovala a pak přešila úplně. Ale upřímně, valeska není střih na slovanskou pr.el. prostě jak píšou holky- střihy jsou větší. A ještě mám koupenou dámskou tuniku/šaty svea http://www.farbenmix.de/shop/Schnittmuster/Ober..., už asi rok, ale ještě jsem do ní nestřihla... Fakt jsem zvědavá, jak to bude sedět....
V tábli LG máme pokračování 😎 Začíná to být fakt vtipné.
holky dotaz: když šijete futrovaný kahoty, tak ušijele dvoje kalhoty a pak je dáte do sebe a nebo šijete všechny vrstvy najednou????? Chtěla jsem futrované nonity, ale to dávat dohromady asi noc nepůjde....
děvčata, dodělávám konečně tu kombinézu, resp už mi chybí jenom olemovat přední okraj a ptám se - je praktický udělat do kapuce stahování na šňůrku/gumu s brzdičkama? nezdá se mi tak moc otevřená, ale zase nemám s tímhle zkušenost. mmch vel. 92 vypadá, že ji bude mít Anička snad ještě do školy 😀

Já jdu zase otravovat.. 😀 Není tu mezi vámi ještě někdo kromě @animal, kdo má doma střih na bundu Bandito a byl by ochoten mi ji překreslit ve vel. 86/92 a poslat poštou? Prosím prosím, smutně koukám. 🙂 Se mi moc líbí v tom softovém tyrkysovošedém provedení od Elišky, tak bych ji ráda střihla pro Barču, ale nechci Elišku otravovat, když má teď tu hromadku softu rozjetou.. 🙂
Předem velké díky.