icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kuna
25. sep 2012

@veronik77 @animal já ho už párkrát nechala v autě, hezky nalepený na takové té samodržící podložce, kterou mám na palubní desce za sklem. Byl tam jak ve výkladní skříni 🙂 . Mám iPhone, divím se, že mi ještě někdo nerozmlátil okno (byl tam i 3 hodiny v kuse). 😀

A nedávno jsme po cca dvou měsících hledání oplakali navigaci a pořídili novou...a cca po měsíci jsem tu starou našla v autě, pod sedadlem spolujezdce, ale ještě pod koberečkem, Nechápu, jak se tam dostala, přitom jsem se pod to sedadlo dívala. No nic, tak máme dvě 😉

lucijan
25. sep 2012

@katkaela
@eldwen návod je odsud http://rooster-hill.blogspot.cz/ - napravo je kategorie Urob si sám

pletla jsem z merina od vlnapu a merino mix schoeller stahl, ze zbytků, zkušební prototyp, chystám se na čistý merino, na zimu do šátku, mám to jako kamaše a ne svrchňáčky

eldwen
25. sep 2012

@lucijan diky moc . stranky jsou uzasneee, asi presedlam pred zimou ze siti na pleteni 🙂

medvi11
25. sep 2012

@lucijan nemám tě ráda, nemám tě ráda, nemám tě ráda 😀 Potřebuju šít ( a učit se...) a ne trávit hodiny u jehlic 😀

veronik77
25. sep 2012

@kuna a nepomáhala Ti J.? 🙂
Mně se jednou podařilo mobil i chvíli prát - dávám prádlo do pračky a slyším zvonit mobil. Zapnu pračku a jdu se podívat, kde že to zvoní... Projdu byt a letím zpět k pračce - no naštěstí to přežil 😀

veronik77
25. sep 2012

@lucijan hm, vypadá to krásně, ale asi zůstanu u šití... než bych to dopletla, tak bude mít nejmenší velikost 170 😀

jieff
25. sep 2012

holky mám dotaz, pořád přemýšlím jak našít zip a lemovačku do té kombinézy co už tu šila @zikie a @jemi. Nejprv jste našily (našpendlily lemovačku a pak zip. Nebo jste to zvládly naráz? A jak jste pak schovaly konec zipu? Pod lemovačku do kapucy? Nebo jen zahnout? Šiju to jako dárek kamarádce, tak se mi to nechce moc spatlat...
Díky moc za každou radu!

lucijan
25. sep 2012

@jieff taky jsem se chtěla zeptat na to samý 🙂

lucijan
25. sep 2012

@veronik77 já bych taky zůstala u šití, kdybych si byla koupila merino z mylly, ale to mě nějak netrklo, že budu potřebovat merino na zimu na legíny... jako když srovnám tejdenní s prominutím sr.ní s pletením nebo legíny ušitý za dvacet minut.... 😝

veronik77
25. sep 2012

@lucijan tak tak - v životě jsem upletla dva svetry - první v nemocnici za 14 dní, druhý pak pouhých deset let. Ještě, že už nerostu 😀

lucijan
25. sep 2012

@veronik77 ježišmarjá, svetr, no to by mě ani ve snu!!! Pletu výhradně čepice a ještě nejradši dětský, co jsou hned hotový. Tohle byl zatím můj největší výtvor - a myslím, že to už tak navždy zůstane 🙂 🙂

ucitelka70
25. sep 2012

@caramilla vyzerá to ako vyzobaná kožka zo slaniny z vlanajška

keziah
25. sep 2012

dievcata, kde kupujete zipsy? ja pozeram akurat na www.latka.cz a vobec sa neorientujem, neviem najst ze v akych mnozstach sa to predava- predpokladam, ze nestoji jeden zips 5-7 eur.

crawler
25. sep 2012

Holky o jaké detektivce s Def. to tady píšete????o co jsem do prčic přišla? zasvětíte mě ve stručnosti? 😕

JInak @jam3 a @terezita .....holkýýý...jak dlouho tu ještě budu sušit ty balíčky s lemovacíma gumkama? 😀 že vy jste hlavy děravý 😀😀😀

schnek
25. sep 2012

tramtadadá 😀 celý fotoseriál je v albu 😉

kofinek
25. sep 2012

tak som prva... Naaaaadhera... Aj ja chcem holcicku!!!! nadhera. 🙂

jemi
25. sep 2012

@jieff Ahoj, já nejdřív olemovala kolem zipu, pak jsem našpendlila zip (zkrátila na potřebnou délku), zip odšpendlila, a na konce našila softshel krytky (jen čtvereček softshelu správně ohnutej) a pak jsem zip všila na místo. Jen doporučuji znovu našpendlit, já nešpendlila a vyšel mi zip kratší než lemování. (ještě dotěď nechápu proč, ale zip byl kratší, tak jsem musela ještě zapošít kombinézu a zevnitř to u spodního spoje víc zašít)

animal
25. sep 2012

@keziah to je cena 1ks jsou to kvalitní zipy renomované firmy 🙂

kofinek
25. sep 2012

@caramilla tak tam daj extra kolenacky a reflex este raz 😅

jemi
25. sep 2012

@caramilla jaké máš přesně nažehlovačky, já právě jak nažehlovala na Eli kombinézu, jsem se moc bála, že to bude těžký, když jsem otevřela nažehlovačky byl tam jiný postup než máš ty na blogu (nažehlovat 30sekund), tak jsem to dělala cca podle návodu a bylo to uplně v pohodě- krásně se nažehlili a nic se nestalo, u dalších dvou jsem už ani nepoužívala stopky (měla jsem od animal engros)

jo a teď už tu kůži od slaniny-alias kosatku poznávám

kofinek
25. sep 2012

@zojec jej ty si od Zvolena? teda Detvy? Aku kracajucu patku si prosim kupovala a na aky stroj a kde? 😉

zojec
25. sep 2012

@kofinek kupovala som v tenexe, oproti bucine 🙂 aku konkretne ti nepoviem, ale maju tam viac na vyber, ked tam skocis, tak ti ukazu 😉

schnek
25. sep 2012

ještě jedna oblečená, více albu, až bude odblokováno 😉

crawler
25. sep 2012

holky, jaké jsou aktuální hromadky? na googlu se mi zobrazuji jen ty, co jsem sama vytvořila 🤐 😕

janasrub
25. sep 2012

@crawler přehled hromádek bych taky ráda

holky a co to Mylly? Kdy bude?

kuna
25. sep 2012

@veronik77 podezřívala jsem ji z výpomoci, ale tentokrát je v tom asi fakt nevinně, navigace je snad jediná elektronika, kterou máme, kterou ještě neměla v ruce. To mobily, počítače...tsss...nestačím to hlídat 😀

michamicha
25. sep 2012

ahoj, vidím že tu řešíte tak trochu mobily, tak se chci zeptat jestli někdo nemáte mobil Sony Xperia GO, uvažuju o koupi a furt váhám jestli ano nebo vybrat nějaký jiný... jako iPhone bych brala, ale to bych pak měsíčně platila o 350,-Kč vyšší fakturu za telefon a to už je dle mého muže až moc ☹ bych pak nesměla kupovat už žádný látky 😀

jieff
25. sep 2012

@jemi moc děkuju! moc nerozumim tomu krytí zipu, mohla bys to prosím vyfotit. Já ji šila jen z flísu, zip mám krapet delší, jsem zvědavá jak ho schovám...

katkaela
25. sep 2012

@lucijan @lenasss ďakujem🙂 teda pekného chrobáka ste mi nasadili do hlavy 😉

petkasv
25. sep 2012

Holky dopsala jsem diplomku a je schválená 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 teď už jenom vytisknout a odeslat 🙂 .-) 🙂 🙂 a už nikdy více 😝 😝