Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@katkaela
@eldwen návod je odsud http://rooster-hill.blogspot.cz/ - napravo je kategorie Urob si sám
pletla jsem z merina od vlnapu a merino mix schoeller stahl, ze zbytků, zkušební prototyp, chystám se na čistý merino, na zimu do šátku, mám to jako kamaše a ne svrchňáčky
holky mám dotaz, pořád přemýšlím jak našít zip a lemovačku do té kombinézy co už tu šila @zikie a @jemi. Nejprv jste našily (našpendlily lemovačku a pak zip. Nebo jste to zvládly naráz? A jak jste pak schovaly konec zipu? Pod lemovačku do kapucy? Nebo jen zahnout? Šiju to jako dárek kamarádce, tak se mi to nechce moc spatlat...
Díky moc za každou radu!
@caramilla vyzerá to ako vyzobaná kožka zo slaniny z vlanajška
dievcata, kde kupujete zipsy? ja pozeram akurat na www.latka.cz a vobec sa neorientujem, neviem najst ze v akych mnozstach sa to predava- predpokladam, ze nestoji jeden zips 5-7 eur.
tak som prva... Naaaaadhera... Aj ja chcem holcicku!!!! nadhera. 🙂
@jieff Ahoj, já nejdřív olemovala kolem zipu, pak jsem našpendlila zip (zkrátila na potřebnou délku), zip odšpendlila, a na konce našila softshel krytky (jen čtvereček softshelu správně ohnutej) a pak jsem zip všila na místo. Jen doporučuji znovu našpendlit, já nešpendlila a vyšel mi zip kratší než lemování. (ještě dotěď nechápu proč, ale zip byl kratší, tak jsem musela ještě zapošít kombinézu a zevnitř to u spodního spoje víc zašít)
@caramilla jaké máš přesně nažehlovačky, já právě jak nažehlovala na Eli kombinézu, jsem se moc bála, že to bude těžký, když jsem otevřela nažehlovačky byl tam jiný postup než máš ty na blogu (nažehlovat 30sekund), tak jsem to dělala cca podle návodu a bylo to uplně v pohodě- krásně se nažehlili a nic se nestalo, u dalších dvou jsem už ani nepoužívala stopky (měla jsem od animal engros)
jo a teď už tu kůži od slaniny-alias kosatku poznávám
holky, jaké jsou aktuální hromadky? na googlu se mi zobrazuji jen ty, co jsem sama vytvořila 🤐 😕
ahoj, vidím že tu řešíte tak trochu mobily, tak se chci zeptat jestli někdo nemáte mobil Sony Xperia GO, uvažuju o koupi a furt váhám jestli ano nebo vybrat nějaký jiný... jako iPhone bych brala, ale to bych pak měsíčně platila o 350,-Kč vyšší fakturu za telefon a to už je dle mého muže až moc ☹ bych pak nesměla kupovat už žádný látky 😀
Holky dopsala jsem diplomku a je schválená 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 teď už jenom vytisknout a odeslat 🙂 .-) 🙂 🙂 a už nikdy více 😝 😝

@veronik77 @animal já ho už párkrát nechala v autě, hezky nalepený na takové té samodržící podložce, kterou mám na palubní desce za sklem. Byl tam jak ve výkladní skříni 🙂 . Mám iPhone, divím se, že mi ještě někdo nerozmlátil okno (byl tam i 3 hodiny v kuse). 😀
A nedávno jsme po cca dvou měsících hledání oplakali navigaci a pořídili novou...a cca po měsíci jsem tu starou našla v autě, pod sedadlem spolujezdce, ale ještě pod koberečkem, Nechápu, jak se tam dostala, přitom jsem se pod to sedadlo dívala. No nic, tak máme dvě 😉