Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@zojec mne odpísal pán z tenexu, že lemovacia patka isto nebude pasovať na veritas a nech si patku vyberiem na eshope.... tak mi veľmi neporadil, ešte som mu raz napísala, nech mi dá link na patku, ktorá bude na veritas pasovať 😉
@ucitelka70 tenhle flis tu mam taky jeste a nejak nemam napad, co z nej.. uz mi prijde, ze mame premikinovano.. 😀 a libi se mi natolik, ze se ho nechci vzdat pro nekoho jineho.. 😉
@zojec - tento máš? http://www.sijaciestroje-tenex.sk/?315,patka-kr...
@ucitelka70 ee..myslim ze tuto: http://www.sijaciestroje-tenex.sk/?314,patka-kr... , ta s tou vidlickou mala umelinove uchytky :(
@zojec nemáš prosím ťa možnosť vyskúšať tú patku na veritaske? aby som nekupovala mačku vo vreci...... odpísal mi marek, že mám skúšať....
@terezita No tý jo... já nikdy neběhela (tedy pokud mě k tomu nedonutili ve škole 😀 ) a fakt jsem to nesnášela (no vlastně asi kvůli tomu běhání ve škole a posměchu přihlížejících chlapců)..a teď mi to přijde jako super věc..a hned jsem vyběhla alespoň "zazávodit si" s dítkem. Jsem zvědavá jestli se rozeběhnu i na delší vzdálenost 😀 A co na můj vytříbený styl a váhu řeknou záda a samotné nohy. Když bude počasí..tak to zkusím naboso a snad to přežiju ve zdraví 😎 Což mi připomíná, že jsem si zapomněla boty venku - doufám, že je nikdo neulovil..jiný použitelný nemám 😀
Holky já stále přemýšlím, co šít na prcka a jsem trochu bezradná 😖 nějak se mi do toho nechce, ale musím, poraďte, mám doma takovou tu klasiku po B. jenže ta se narodila v únoru a my nevylezli do půlky března ven, takže ta nic moc teplého nepotřebovala, a mimino se narodí listopad/prosinec, takže tu zimu budem muset překousat celou a nevim co pořádně ušít ☹
@alinn hihi, po precteni te knizky to prijde strasne jednoduche, co? 😅
no ty petiprsty si chci pristi rok poridit a testnout.. m. je ma, sem tam v nich beha, ale je to dost nezvyk. kamarad uz byl i na par zavodech v petiprstech a ten je nadsen 🙂 uplne na boso bych to ja radsi moc neriskovala, holt ta ma chodidla nejsou navykla.. ta zvladnou jen anglicky travnicek.. 😀 😀 😀
@terezita No na ty pětiprsty jsem se hned taky koukala 😀 A překvapilo mě kolik jich je druhů ale určitě bych je chtěla vyzkoušet...naživo jsem je ještě neviděla..a jak mám problém koupit normálně boty..(číslo 42 hubená noha a dlouhé palce) tak mi přijde, že to asi nebudou tak úplně boty pro mě 😅
A my dnes běhali po cestě kde jsou sem tam takové zákeřné kamínky ..ale je to asi opravdu o zvyku..Dítko tam běhá na boso v podstatě od té doby co chodí..a nikdy si nestěžovalo 😀 a já už neječím bolestí, když nenajdu zrovna schůdnější cestu - dřív se mi i podlamovaly nohy, když jsem šla po špičatých kamenech 😎 j
@jemi jak sedí ta komboška? taky se na ní chystám. Mám něco upravit?
@terezita medvědy tu mám taky a taky mám pocit, že mikin máme teď dost....
@petkasv jedna diplomka mi taky stačila. A už se konečně nebudím, že mi chybí ještě nějaká zkouška a seberou mi diplom... A pak že studium je brknkačka...
já mám prcka listopadovýho a chodili jsme ven hned. Nejvíc se mi osvědčili sametové tepláčky s náplety a do kočáru pleterný vlněný fusak s kapucou na zip místo bundy a kalhot a pak do teplého fusaku. chceš to nafotit?
no to mi tak došlo, řešili jste nějak botky, nebo co jste dávali prckům na nohy, plánuju teplej fusak ale nevim jestli ponožky nebudou málo?

@jieff tak zde foto, spodní jsem neschovávala, ale šlo by to stejně jako nahoře