Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@zojec no tak to teda risknem, to ma odrádzalo, že prečo je tam že patka U, nikde som nič podobné nevidela..
Holky ještě jak se diskutovalo ohledně zimy a bot, tak já malé ušila takové kosmobotičky 🙂 ke kombinéze. Je to dle ottobre (myslím 6/2010 šila jsem největší velikost 20) Je to vrstva soft, vatelín, fleese a stahování na gumičku s brzdičkou. Foto ze zkoušky na nožičce. Po víkendu nejspíš vyfotím i v akci.
Mám je na lezení ve sněhu, mokru...a nebo do kočárku do fusaku. Koupím i boty, ale ještě nechodíme, takže zatím je to lepší.
Dále máme 2x body z outlastu, 1x body merino manymonths, ale ještě je nám velké, jedny legíny z merina a ještě našiju z cliamarnu. Pak kombinézu soft a jednu z lidlu, softovou bundu, kalhoty a jednu peřovou bundičku do města. Do kočárku máme jenom jeden fusak od Quinny, vypadá teple, tak uvidím, jestli bude stačit. Tak snad neumrzneme.
Ještě bych potřebovala radu, jaký typ mikiny se vám nejvíc osvědčil pro cca 10ti měsíční dítě? Rozepínací na zip, knoflíky, nebo přes hlavu? Budu šít mikinu z fleesu na zimu (mezi merino a soft), ale nevím jaký typ, teď využívame nejvíc tu na zip, ale to spíš pro to, že ta jediná kterou máme přes hlavu má divnej střih....a taky přemíšlím zda límec nebo kapucu...
@jemi děkuji, tak jakmile malý půjde po obědě spát dám sem fotky, musím to ještě stáhnout z foťáku.
Co se týká fusaku Quinny, tak nám v něm byla zima, musela jsem pak koupit ještě Kaiser. Ten byl mnohem lepší.
Jinak já mám raději jen mikiny ke krku, vadí mě jak ty se ta kapuce pak hňácá. Protože bundy jsou také většinou s kapucí a pak má na sobě třeba kapuce a to nesnáším. Nemůže se potom ani pořádně opřít.
@zdeann keď som šila chlupatku pre Eli, tak som ako líc dala ten dlhší akoby strapatý chlp a keď som šila pre mimi polodupky a kabátik, tak ten kratší chlp ako líc. Ale tam to bolo dané tým, že som to kombinovala s tým leopardom a ten mal jasný líc na strane s kratším chlpom, z opačnej strany bol ten vzor divný.
@kalman @zojec @papajka7 @timkoemkamatko @eriqe
Baby SK ktore mate teplakovinu a spol. od Elisky a neposlali ste mi este adresu tak tak rychlo urobte na ip alebo na mail, dnes to maju doniest, koho budem mat do 4tej. poslem este dnes, kto nestihnete mate smolu, pojde to az ked poslete adresu. Adresy z minula neviem najst, tak potrebujem od kazdej znova 😉
Tak já už nadosrmti budu psát IP nebo co... IP píšu jen těm, co dobře znám buď z delší doby z MK nebo osobně. Ostatním novějším tvářím třeba zase v příští vlně 😉
@terezita já právě taky je nevšívám, a tu Caramillku pravidelně v 90% ten šev párám dodatečně a všívám potom!!!! Nekecám!!!!
Takže holky, dobře si to rozmyslete, pro mě třeba je to opruz 😠
@sinala minimum je u pracích 1000 ks a u těch velikostních 500 ks/druh, když vezmem celkem 2000 ks dohromady, tak nějak to bylo.
Napadlo mě - když je odběr 1000 ks a chcete to jen na doma, nechcete nechat vyrobit společný štítek? Kde by bylo, že je to šito ručně doma nebo tak něco? Návrh může udělat někdo šikovný, kdo, to nevím. Že byste se podělily. Ale vím, že to není ono, jen mě to napadlo 😉
anonymka své červené výhrůžky z tabulky smazala, asi si nevšimla, že to je k ničemu, když to Def. všechno zálohuje, že... 😀
Ohledně těch štítků, teď jsem na ND četla, že jedna holka si dává štítky "ušila maminka", to mi připadá moc krásné (pokud někdo šije i pro sebe, na prodej samozřejmě né 😉 ) - a je to univerzální 😀. To bych si hned pořídila, bohužel tento měsíc už jsem úplně vyhromadkovaná.
a jsem teda zjistila, že 1000 štítků není zas tak moc.... I když mi teda asi na pár let vydrží. Ale čekala jsem to horší, docela to letí. A to je ani nedávám na všechno. Určo už jsem jich takových 100-150 a to je mám někdy od jara.
A těch pracích bych brala klidně 200.
@anastazieb "ušila maminka" se mi líbí! to by se určitě nasbíralo...

@kuna tricka su perfektne 😉 na jednotku :D :D to muslovanie hned pozreim, ale fakt netusim kedy take aj vyskusam...
ja uz 3ti vecer sijem kapsu.. softshellovu 🙂 a pomedzi to sa jedujem so strojom, 5x odbieham k malemu, lebo sa budi, o polnoci hodim sprchu a o 5tej ma budi starsia s vykrikom mamaaaaa mekooooooo ... vyspata som doruzova 😕